"15 BİN 98 DEPREMZEDE ÖĞRENCİMİZ VAR"

Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, Vali Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamlarının çevrimiçi katılımları ile “Afet Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana hem deprem bölgesi hem de Antalya’ya gelen depremzedelerle ilgili yoğun çalışmalar yürüten Vali Ersin Yazıcı, bu kapsamda “Afet Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi. Vali Yazıcı başkanlığında gerçekleşen ve Antalya’da okul çağındaki depremzede öğrencilerle ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ile 18 İlçe Kaymakamı çevrimiçi olarak katıldı.

 

KONUMUZ EĞİTİM

 

Önceliklerinin Antalya’ya gelen depremzedeleri rahat ettirmek ve ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Önceliğimiz misafir ettiğimiz depremzedelerimizi rahat ettirmek ve ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak. Bu misafirlerimiz arasında bizim için çok değerli olan geleceğimizin teminatı çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın da bazıları okul çağında. Bunların hiçbir şekilde eğitimden geri kalmamasını istiyoruz. Toplantımızı da ilçelerimiz de eğitim çağındaki çocuklarımız için ne yapıldığını değerlendirmek için gerçekleştiriyoruz. Konumuz eğitim. Tüm Kaymakamlarımızdan depremzede çocuklarımız için ilçelerde ne yapıldığıyla ilgili bilgi isteyeceğim.” diye konuştu.

 

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİMİZLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ TAMAM

 

Toplantıda Vali Yazıcı’nın açılış konuşmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya’da şu ana kadar tespit ettikleri 15.098 depremzede öğrencinin olduğunu söyledi. Öğrencilerle ilgili tüm ilçelerde çalışmaların yürütüldüğünü aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan; “Depremzede öğrencilerimizle ilgili çalışmalarımız tamam. İlçe ilçe depremzede öğrencilerimizin kayıtlarını okullarımıza taşıyacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan’ın verdiği bilgilerin ardından toplantı 19 ilçe Kaymakamının ilçelerinde depremzede öğrencilerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatmalarıyla devam etti.

 

DEVLET OLARAK DAİMA YANLARINDAYIZ

 

Zorlu bir süreçten geçildiğini ancak bu süreçten de el birliğiyle çıkılacağının altını çizen Vali Yazıcı; “El birliğiyle hep beraber hareket halindeyiz. Bu zorlu süreci aşacağız. Bugün de bu sürecin bir parçası olan depremzede öğrencilerimiz için toplandık. Deprem ile büyük travma yaşamış çocuklarımızın hiçbir şekilde mağdur olmasını istemiyorum. Depremzede öğrencilerimizin devlet olarak daima yanlarındayız.” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: " DEPREMZEDE ÖĞRENCİMİZ "