2022 'NİN İLK MECLİSİ

2022

GAZİPAŞA Belediye Meclisi’nin 2022 yılı ilk olağan toplantısı gerçekleştirildi.

 Dün saat 14.00’de  Gazipaşa Belediye Meclisi 2022 yılı ocak ayı meclis toplantısı, Belediye Kültür Merkezi’nde başladı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığındaki meclis toplantısında ilk olarak yoklama alındı. Gazipaşa Belediyesi Encümeni Ulaş Özgen ve Gazipaşa Belediye Meclisi üyesi Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Hasan Can’ın katılmadığı mecliste, katılmayanların mazeretleri oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
PARTİ SÖZCÜLERİNİN 2022 YILI TEMENNİLERİ
Ocak ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 2022 yılına dair dilek ve temennilerini dile getirdi. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Erol Yüksel, Yüksel Köseoğlu ve Bülent Çağlar’a başsağlığı dileyen Yılmaz, Belediye Encümeni Ulaş Özgen’in annesi Ayşe Özgen’e de geçirdiği rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Ocak ayı içerisindeki önemli gün ve haftaları kutlayan Başkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de unutmadı. Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardında siyasi parti grup sözcüleri dilek ve temennilerini ifade etmek üzere söz aldı. Mecliste, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu adına Avukat Onur Demir, İYİ Parti grubu adına Mehmet Yüksel, Ak Parti grubu adına Şevki Çağlayan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubu adına Murat Özgen söz aldı. Millet İttifakı üyeleri CHP’li Onur Demir ve İyi Partili Mehmet Yüksel’in açılış konuşmalarının gündemi ülke ekonomisiydi. Ülke ekonomisinde dolar kurundaki dalgalanmalara sert eleştiriler yapan İYİ Partili Mehmet Yüksel, erken seçim çağrısında bulunurken açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi.
KAPALI OYLAMA İLE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Ocak ayı Gazipaşa Belediye Meclisi toplantısında, geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen ve Plan Bütçe Komisyonu’nun değerlendirdiği rapor okundu. Raporu meclis üyelerine okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Serkan Özkurt, “Cadde ve sokak isimlerinin güncellenmesine komisyonumuzca oybirliği ile karar verildi” dedi. Meclis üyeleri, Komisyon Başkanı Özkurt’un okuduğu rapor doğrultusunda işlem yapılmasına oybirliği ile karar verdi. Ocak ayı meclis toplantısında, denetim komisyonu seçimi kapalı oylama usulü ile gerçekleştirildi. Oylama sonucuna göre; CHP’li Cumhur Uğur ve Onur Demir 15 oy alarak, İYİ Partili Yalçın Özdemir 16 oy alarak, Ak Partili Şevki Çağlayan 12 oy alarak ve MHP’li Avni Atay 14 oy alarak komisyon üyesi seçildi. Yapılan seçimin ardından 2020 yılı Sayıştay denetim raporunu, Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya okudu. Sayıştay’ın Gazipaşa Belediyesi’ne yaptığı rutin denetim sonucundaki elde ettiği bulguları okuyan Kaya’nın bilgilendirmeleri hakkında, belediye meclis üyeleri istişare yaptı. İstişarenin ardından, denetim raporunun okundu kabul edilmesi meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi. Mecliste; Yazı İşleri Müdürlüğü’nün, meclis toplantılarının kaydı ile ilgili müzekkeresi ve derece değişikliği ile müzekkeresi görüşüldü.  Her iki müzekkere de, belediye meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi.
SÖZLEŞMELİ BELEDİYE PERSONELİ, EN AZ 4 BİN 500 TL ALICAK
Ocak ayı meclis toplantısında, Gazipaşa Belediyesi bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan veteriner hekimi, mimar, mühendis ve şehir plancılarının maaşları belirlendi. Bu sene içerisinde belediye bünyesine sözleşmeli çalışacak avukat da kazandırmak istediklerini kaydeden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Geçen sene de sözleşmeli çalışan arkadaşlarımızın ücretlendirmesini asgari ücret üzerinden yapıyorduk, bu sene de aynı şekilde yapmak istiyoruz. CHP’li belediyeler olarak an az 4 bin 500 lira maaş vereceğimizi açıklamıştık. Sözleşmeli çalışan arkadaşlarımız için de 4 bin 500 lira ödeme yapmak istiyoruz, ancak avukat arkadaşımızın maaşı daha farklı olur. Çünkü belediyemizin şu anda 400 dosyası var, 18 uygulamalarının ardından bu rakam 2 katını görecektir. 4 bin 500 liraya kimse 400 dosya kabul etmez” dedi. Başkan Yılmaz’ın belediye bünyesinde çalışan sözleşmeli personelleri için 4 bin 500 lira maaş talebi, oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra ocak ayı meclis toplantısında; Gazipaşa Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü’nün 27 Aralık 2021 tarih ve 10908 sayılı Zabıta Maktu Fazla mesai ücreti ile ilgili müzekkeresi görüşüldü. Müzekkere, meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi.Toplantıda görüşülen; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 02 Aralık 2021 tarih ve 10171 sayılı Cumhuriyet Mahallesi 26 ada 43 parseller imar planı değişikliği ile ilgili yazısı ve dosya ekinin görüşülmesi, Beyobası Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Yıldız’ın Mahmut Kiya caddesinin isminin Abdurrahman Kiya caddesi olarak değiştirilmesi talebi ve Süleyman Tuncer’in Beyobası Mahallesi’nde bulunan Hacı Celil caddesinin isminin Hacı Kadir caddesi, Gazi Mahallesi Sırt sokağın isminin de Fadime Tuncer caddesi olarak değiştirilmesi ile yazısı ve ekleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesine oybirliği ile karar verildi.
TAŞINMAZ SATIŞI İÇİN YETKİ VERİLDİ
Mecliste son olarak Gazipaşa Belediyesine ait taşınmazların satışı için Encümene yetki verilmesi hususu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Bakılar Mahallesi 333/14 parsel 950 metrekare, Bakılar Mahallesi 333/21 parsel bin 461 metrekare, Bakılar Mahallesi 315/25 parsel 330 metrekare, Bakılar Mahallesi 332/12 parsel 2 bin 968 metrekarenin satışı için Encümene yetki vermiştik. Ancak yaptığımız ihalede fiyatı yüksek buldular veya başka nedenlerle kimse ihaleye katılmadı.  Ayrıca buna ilaveten Zeytinada Mahallesi’nde bulunan 12 bin metrekare belediyemize ait bir yerin satışı için Encümene yetki istiyoruz” ifadelerini kullandı. CHP ve İYİ Parti grubu Encümen’e yetki verilmesi yönünde oy kullanırken, Ak Parti grubu ile MHP grubu, atık parseller dışında arsa ve tarla satılması taraftarı olmadıklarını söyleyerek ret oyu kullandılar. CHP’li Esin Bilgiç ise çekimser oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda belediyeye ait taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesi oyçokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesi ile ocak ayı Gazipaşa Belediye meclis toplantısı sona erdi.



Anahtar Kelimeler: ' MECLİSİ