27 Aralık Atatürk Kır Koşusuna Davet

27 Aralık Atatürk Kır Koşusuna Davet

.

Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, 27 Aralık Cuma günü Atatürk Kır Koşusu düzenleyecek. Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, Atatürk’ün Ankara’ya ilk gelişinin yıldönümü olan 27 Aralık tarihinin, 1936’dan bu yana bir gelenek haline geldiğini ve bu yıl 89. kez gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Etkinlik 27 Aralık Cuma günü saat 10.00’da Gazi Kapalı Spor Salonu’nda toplanma ile başlayacak. Koşu, Çaybaşı Mevkii’nden başlayarak Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Gazi Spor Salonu binası önünde sona erecek. Yarışmaya, ilçede eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri katılacak. Öğrenciler Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde ferdi olarak yarışacak. Etkinlik sadece öğrencilerle sınırlı kalmayacak; halktan gönüllü katılımcılar da aynı parkurda koşarak bu anlamlı etkinliğe destek verebilecek. Kategoriler ise; Küçükler (Kız-Erkek), Yıldızlar (Kız-Erkek), Gençler (Kız-Erkek), Yetişkinler (Erkek – 3 KM) şeklinde olduğu açıklandı.  

İlçe Halkı Koşuya Davet Edildi 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, koşu için detaylı şekilde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Atatürk’ün Ankara’ya ilk gelişine rastlayan 27 Aralık günü,1936 dan bu yana bir gelenek halini almış ve bu yıl 89. kez koşulacaktır. Atatürk kır koşusu İlçemizde de 27 Aralık Cuma günü koşulacak ve Çaybaşı Mevkiinden başlayarak Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Gazi Spor Salonu binası önünde son bulacaktır. İlçemizde ortaokul ve liselerden öğrencilerimizin Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde ferdi olarak koşacakları 27 Aralık Atatürk Kır Koşusuna bu yıl Gazipaşa halkını da davet ediyoruz. Öğrencilerin ardından aynı parkurda halktan gönüllülerin de koşuya katılımı ve ödül töreni ile 27 Aralık Atatürk Kır Koşusu etkinliği sona erecektir.” 



Anahtar Kelimeler: Aralık Atatürk Koşusuna Davet