30 YILLIK RÜYA GERÇEK OLUYOR

30 YILLIK RÜYA GERÇEK OLUYOR

30 yıldır beklenen faaliyete geçmesi beklenen Gökçeler Barajı’ndan nihayet ilk su verildi.

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığının katıldığı törende Beyrebucak’ta su hattının vanası açıldı.

Gazipaşa Ovası Sulaması işinde Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile birlikte incelemelerde bulunan Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Sayın Hayrullah Coşkun, hattın tamamlanan kısımlarında hidrantlardan ilk suyun verilmesine iştirak etti. 
Bölge Müdürü Coşkun’a eşlik eden Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan sulama hattı konusunda, 
“Daha öncede bilgi verdiğimiz ve isale hatları tamamlanan, Çobanlar, Beyrebucak bölgesindeki hatlarımıza su temini yapıldı. Antalya DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Çoşkun, Manavgat DSİ Şube Müdürü, Alanya Su Birliği Şube Müdürü, yüklenici firma mühendisleri, şefleri ve Ak Parti yönetiminden arkadaşlarla gerçekleştirdik. Bölge isale hatlarımızın bitiği yerlerde uygun olan arazi sahipleri su birliğimize ve şantiyedeki ilgili bölge mühendislerimize başvuru dilekçelerini vererek isale hatlarından sularını bahçelerine, tarlalarına alıp kullanabilirler. Daha önce muhtelif zamanlarda da söylediğimiz gibi, yaklaşık 6 önce Haziran, Temmuz gibi su vereceğimizi söylemiştik. Aynen söylediğimiz gibi Devlet Su İşleri (DSİ) hummalı çalışması sonucu sözümüzü tutmuş olduk. Bu bölgede hattı biten yerlerde arazi sahiplerimize su vererek, bundan sonra ki hatları ihale kapsamında hızla bitirerek; 47 bin hektar alanın sulanmasıyla ilgili çalışmamızı en kısa zaman da bitirerek bütün Gazipaşa da sulanmadık yer bırakmama düşüncesindeyiz” dedi.
“BARAJDA ÇATLAK YOK”
Doğan Gazipaşa’nın 30 yıllık rüyası olan Gökçeler Barajına yapılan yatırımı karalamak için zaman zaman muhalif kesimlerce algı operasyonları yapıldığını belirterek, “Daha önce muhtelif zamanlar da algı operasyonu ya da bilgi kirliliği yaparak ‘işte baraj çatlaktır. Yok, efendim barajda su yok zaten’ diyerek, aslında bilmedikleri için söyledikleri söylemler vardı. Bu gün orda bütün heyet, teknik ekip ve yüklenici firmanın tamamı barajımızda hiçbir sıkıntı olmadığını ve su tutma işleminin gayet sağlıklı yürüdüğünü bizzat açıklamışlardır. İsale hatlarımızın tamamına su verecek kapasitede olduğunu dile getirmişlerdir. Allah izin verdiği sürece halkımız için, çiftçimiz için hizmete devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Vatandaşlarımızdan ricam aslı olmayan kirli bilgilerle zihinlerini bulandırıp bize ve hizmete olan güvenlerini sarsmasınlar. Gerçekten hizmet aşığı bir Ak Parti var. Millet aşığı bir Erdoğan var. Allah izin verdiği sürece hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.



Anahtar Kelimeler: YILLIK GERÇEK OLUYOR