8 MART’A ÖZEL ETKİNLİK

8 MART’A ÖZEL ETKİNLİK

Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel Belediye Fuar alanında stantlar kurdu, etkinlikler düzenlendi.

Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel üreten kadınlar için pazar yerinde stant açtı. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan etkinliğe katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Şerife Yılmaz açılış öncesi konuşmalar gerçekleştirdi. Açılışın ardından ziyarete açılan stantlara ilgi yoğundu. Üretici kadın olarak çok sayıda kadın stantlarda yer aldı. Ürettikleri ürünleri gelen ziyaretçilere tanıtıp satışa çıkarıldı. Bunların yanı etkinliğe katılan bir kadın, bağlama eşliğinde gelen ziyaretçilere çeşitli şarkılar çalıp söyleyerek dinleti düzenledi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve eşi, pazar yeri içerisinde stant açan kadınlara çiçek hediye etti.

Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi kurucularından Emekli Öğretmen Zeliha Deniz, kadın üreticilerimize destek için varız ifadelerini kullanarak, “Kadın Girişimi Kooperatifini kurduk. Kadın üreticilere destek için varız. Hep birlikte başaracağız. 8 Mart tüm dünya emekçi kadınlarının emeklerinin değer bulduğu bir gün olmasını diliyorum. Kadın istismarlarının çocuk istismarlarının yok olduğu günleri temenni ediyorum. Bütün kadınlar hep birlikte başaracağız” dedi.

“KADIN HERŞEYİN ÜSTESİNDEN GELENDİR”

Pazar yerinde stant açan kadın üretici Bircan Şahiner, “Farklı lezzetleri üretiyorum. Eski zamanlarda olan meşe palamudundan marmelat gibi değişik lezzetlerle uğraşıyorum. Böyle bir fırsat sağladıkları için Şerife Hanıma teşekkür ederiz. Güzel bir şey bu pazarın kadınlar gününde denk gelmesi. Kadın üretendir. Kadın her şeyin üstesinden gelen, evin anası, her yapıda her taşta eli olandır. Kadının eli değdiği zaman o iş olur. Kadın için aslında söylenecek söz çoktur” ifadelerini kullandı.

 

“KADINLARIMIZIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZEL”

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü. Bütün kadınlarımızın gününü kutluyoruz. Kadınlarımıza yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Kadınlarımızın her alanda yer almasını istiyoruz diye belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Gazipaşa'mızda Kadın Girişim Kooperatifi ile birlikte, belediyemiz bugün kadınlarımıza özel sadece üretici kadınların açabileceği bir pazar kurdu. 8 Mart'a rasgelmesi de güzel oldu. Bütün stantlarda kadınlarımız satıcı. Üreticilerde aynı zamanda değerli kadınlarımız. Ürettikleri ürünleri getirip burada halk ile buluşturuyorlar. Bereketli olmasını kadınlarımıza hayırlı olmasını istiyoruz. Bu tip etkinleri kadınlarımıza yönelik etkinlikleri sürdürmek istiyoruz. Kadınlar bizim her şeyimiz. Kadınlarımızın elinin değdiği her şey daha güzel olduğuna inanıyorum.

KADINLARIMIZIN ÜZÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Gazipaşa'mızda ki kadınlar gerçekten de bağda, bahçede, evde her yerde çalışan kadınlarımız. Günün her saatinde her yerde kadınlarımızı görebiliyoruz. Bu bizim için mutluluk verici. Hiçbir kadınımızın üzülmesini istemiyoruz. Kadınlarımız için elimizden gelen her türlü çabayı gösteririz. Onların yanımızda olduğunu bilmemizi isteriz.

 60’IN ÜZERİNDE STANT AÇILDI

Etkinliğimize katılım yoğun, üretici kadınlarımızdan büyük bir talep geldi. Benim bildiğim şu anda 60'ın üzerinde kadın üreticilerimiz stant açtı. Yine Alanya'dan pazarımızı ziyaret eden turlar var. Gazipaşa'dan hem şehirlilerimiz katılım gösterdi. Pandemi olması nedeni ile çok fazla duyuru yapmadık. Pandemi şartlarına uygun bir etkinlik olsun istedik. Bu nedenle çok fazla eğlence ya da katılımın çok yüksek olmasına çaba sarf etmedik. Duyanlar gelmişler gelmeye devam ediyorlar. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir etkinlik oldu” dedi.

“EL ELE VERİP DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Hedefimize ulaştık diye belirten Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Şerife Yılmaz, “Biz kooperatifimiz kurarken kadınlarımıza öncülük yapmak için biz yola çıkmıştık. Bugün gördüğümüz manzaraya şöyle baktığımızda bunu doğruladı. Bizim doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Biz bu stant açan kadınlarımızı hepsi ile iletişim halindeyiz zaten. Biz üretici kadınların küçük üretenlerin evinde ürettiğini satamayan değerlendiremeyen kadınların pazara çıkamayan kadınların destekçisi olmak istiyoruz. Böyle bir pazarı hep düşündük hayal ettik. Başkanımıza bu konuyu ilettik başkanımız sağ olsun bu konuda bize çok destek oldu. Küçük üreticilerin ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktı hedefimiz. Pandemi nedeni ile esnaflar bile zor durumda küçük üreticiler ürettiğini satamıyor. En azından böyle güzel bir pazarla canlandırılarak az da olsa ceplerine ev ekonomilerine katkıda bulunmak istedik. İnşallah kadınlarla el ele verip daha güzel şeyler yapacağız” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: ETKİNLİK