"EKONOMİ EKTİĞİMİZİ BİÇTİRMİYOR"

Türkiye’nin tarımsal üretim merkezlerinden birisi olan Gazipaşa'da sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçiler, tarlasını ekmek için kolları sıvadı.

Bu yıl kazançlarının artacağına inanan çiftçinin tek umudu ise enflasyonun düşmesi. Yıllardır çiftçilik yapan Tuğrul Serel ," enflasyon düşmezse ektiğimizi biçemeyeceğiz" dedi. 
Gazipaşa Habere konuşan Serel," Çiftçi olmak zordur emek ister. Tek bir fide yi bile gözünden sakınır. Onu büyütür besler ve mahsul elde eder. Ülkenin üretim aşamasinda en büyük sorumluluğu da eli nasırlı çiftçi üstelenir. Bunca zahmete rağmen bir çiftçinin en büyük isteği ise sadece sezon bitiminde hakkettiği parayı alabilmek. Çünkü sabahın seherinde uyanıp tarlaya koşuyoruz. Bazen akşam namazlarına kadar çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın verdiğimiz emeğin karşılığını da haliyle almak istiyoruz. Fakat günümüz ekonomisinde tarlayı ekmek bile çok külfetli olmaya başladı. Hatta öyle ki bir çok komşum toprağını işlemiyor. Bu yüzden biran önce yetkilierin çitçilerin üzerinde ki yükü hafifletmeleri lazım. Aksi taktirde 10 yıl sonra çiftçi toprağını ekmezse aç kalırız" dedi.