“AÇIK KONUŞ BAŞKAN”

“AÇIK KONUŞ BAŞKAN”

Ak Parti İlçe Başkanı Doğan, Belediye Başkanı Yılmaz’a Kombi davası nedeniyle başlatılan icra takibi sonrası söylediği sözlere açıklık getirmesini söyledi.

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Doğan, Gazipaşa Belediyesi’ne uygulanan icra takibi sonrası Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yaptığı basın açıklamasında kimleri hedef aldığını açıklamasını istedi. Doğan, “Geçtiğimiz günlerde Gazipaşa Belediyesi’nin gayrimenkullerine, banka hesaplarına ve belediye araçlarına haciz konduğunu üzülerek öğrendik. 1996 yılından bu yana devam eden Kombi davaları nedeniyle yaşanan bu durum sonrası Gazipaşa Kamuoyuna bir açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz, yapılan işlemleri haksız ve hukuksuz olarak niteleyerek, bu işlemin planlı bir şekilde, seçim öncesi kendilerini yıpratmak ve belediyeyi iş yapamaz hale getirmek amacıyla yapıldığını iddia etti.  Gazipaşa basınında yer alan bu açıklamaların ardından kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduk. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Gazipaşa Belediyesi hepimizin belediyesidir. Bu belediyenin toplum önünde itibarsızlaştırılmaya çalışılması bizleri derinden yaralar. Buna asla müsaade etmeyiz” dedi.

BU PLANLI EYLEMİ KİMLER YAPIYOR?

Önceki belediye başkanları Ak Partili Dr. Adil Çelik ve CHP’li Cemburak Özgenç dönemlerinde de aynı durumlarla karşı karşıya kalındığını hatırlatan Doğan, 1996 yılında Gazipaşa Belediyesi’nde CHP’nin iktidarda bulunduğu dönemde başlayan ve o tarihten bu yana ilçemizin başına bela olan Kombi davası ile en çetin mücadele 2014-2019 yılları arasında AK Parti belediyeciliği dönemimizde gerçekleştirilmiştir. Bu dönemde borçların büyük bir kısmı ödenmiş, Kombi’nin atıl binaları yıkılmış ve arazinin idaresi tamamen Gazipaşa Belediyesi’ne geçmiştir. Bu çetin mücadele esnasında Belediye Başkanımız da bedeller ödemiş, makam araçları haczedilmiş, gayrimenkullerimize haciz konmuştur. Bu durum, bizim yönetimimizden önce görevde olan CHP’li Belediye Başkanı Cemburak Özgenç döneminde de yaşanmıştır. Bu talihsiz olayla şimdi Sayın Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da yüz yüze gelmiştir. Dolayısıyla Sayın Başkan’ın, seçim öncesi kendisini yıpratmak, Gazipaşa Belediyesi’nin elini kolunu bağlamak amacıyla planlı olarak yapıldığını iddia ettiği konuya açıklık getirmesini bekliyoruz. Bahse konu planlı eylemi kimlerin gerçekleştirdiğini Sayın Başkan’ın açıklamasını istiyoruz. Sayın Başkan’ın iddia ettiği gibi böyle bir zümre varsa hep birlikte bu kişi ya da kişilerle mücadele etmek bizlerin boynunun borcudur. 

Ayrıca yeni dava açılma süresinin dolduğu Kombi davasıyla ilgili Sayın Başkan, 24 Eylül 2021 tarihinde yaptığı basın açıklamasında tüm Kombi borçlarını ödediğine kamuoyuna duyurmuştu. Aradan geçen 1 yılı aşkın sürede yeni bir borçla karşı karşıya kalınmasını da anlamış değiliz. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bu konuya da açıklık getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: KONUŞ BAŞKAN”