ACIMIZ BÜYÜK

ACIMIZ BÜYÜK

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin etkili olduğu şehirlerden Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Koç, umutların azaldığını söyledi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin 4'üncü gününde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiği, 62 bin 937 kişinin yaralandığı açıklandı. Depremin hemen ardından Gazipaşa'dan Hatay'a giden İHH Gönüllüleri, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren İHH gönüllülerinden Yunus Koç, hava şartlarından ve depremin etkisinden dolayı umutların azaldığını söyledi.

Koç, "Pazartesi ve salı günü yardım konusunda ciddi sıkıntı vardı ama bugün (dün) itibariyle Türkiye'den ve dünyanın her yerinden çok ciddi destek var. Ekip ve insani yardım malzeme desteği... Dolayısıyla ihtiyaç biraz azaldı. Yardım çalışmalarına katılmak isteyenler çok fazla ama burada binlerce bina yıkıldığı için çok fazla yapacak bir şey yok. Her türlü malzeme, araç bugün (dün) itibariyle geldi ama trafik felç olduğu için çok ciddi bir çalışma ortamı yok. Biraz da hava şartlarından ve depremin ciddi etkisinden dolayı umutlar azaldı maalesef" dedi.



Anahtar Kelimeler: ACIMIZ BÜYÜK