“AĞAM MAHALLELERİMİZİ SATIYOR MUSUN?”

“AĞAM MAHALLELERİMİZİ SATIYOR MUSUN?”

Belediye Başkanı Yılmaz’a seslenen MHP’li Terzi, “Ağam mahallelerimizi satıyor musun?” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, yaptığı basın açıklamasında, Gazipaşa Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulamasının ardından atık parseller için belirlenen fiyatlara tepki gösterdi.  Belediye Başkanı Yılmaz’ın sorunların çözülmesi yönünde kendisine talepte bulunan vatandaşlara karşı tutumunu eleştiren Terzi, “Ağam mahallelerimizi satıyor musun?’ diye sordu. Başkan Terzi, İYİ Parti yöneticilerinin de bu durum karşısında sessiz kaldığını ileri sürdü.

 

MHP İlçe Başkanı Terzi, “Geçtiğimiz günlerde Yeni Mahalle'de yaşayan vatandaşlarımız, hiç hesapta olmayan bir borçla yeni güne başladılar. Tabi söylenti giderek yayıldı ve bütün vatandaşlar soluğu belediyede aldı. Herkeste aynı telaş! Acaba benim de arsamda belediye hissesi var mı? Belediye hissesi olmayanlar derin bir oh çekerken, hissesi olan vatandaşlarımız da ‘Nasıl olur da bu parayı iptal ettirebilirim’ diye belediyeden referans aramaya başladılar. Ama bilmedikleri bir şey var ki parayı tahsil edecek Ağa ‘Borç var, para yok!’ cümlesinden başka bir şey bilmiyor. ‘Yeni Mahallemizin 18 planlamasını çözeceğim’ diye yola çıkan Ağamız, çözülmez bir düğüm atarak vatandaşları çileden çıkarmayı başardı. Ağa öyle bir ağa ki, çaktırmadan Yeni Mahalle içerisinde belediyeye ait olan 20 dönümlük araziyi de nakite çevirmeyi başaracak. Bunu yaparken de belediyenin belirlemiş olduğu rayiç bedel üzerinden değil, özel exper şirketinin sözüne göre hareket ediyor. Sosyal barış ve sosyal belediyecilik sloganıyla yola çıkan Sayın Başkan, hakikaten ilçemizde huzuru ve barışı sağladı. Sosyal belediyecilik deyince, vatandaştan alan değil, vatandaşa hizmet sunan bir anlayış bekleyen Gazipaşa halkı, geçtiğimiz günlerde bahsi geçen konu ile alakalı dertlerini anlatabilmek için Belediye Başkanı ile bir araya geldiler. Buraya kadar her şey Sosyal Belediyecilik kurallarına uyuyor. Asıl olay buradan sonra başlıyor. Sosyal Belediyecilikten Sosyal Ağalığa uzanan bu süreç biraz daha ilerleyince sosyal mafyalığa kadar gidiyor. Sayın Başkanın derdini anlatan vatandaşların sorunlarına çözüm sunan bazı cümlelerini sıralayalım ki, bu cümlelerin ağalık mı mafyalık mı? yoksa Sosyal belediyecilik mi? olduğuna değerli kamuoyu karar versin:

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR!”

- Gardaşım sen buraya zaten para mı verdin, dedenden kaldı!

- Mahallede yerini satan olursa biz alırız!

- Sizi icraya mı verdik ödemeyin, yarın öbür gün müteahhitte verdiğinizde biz müteahhitle hesaplaşırız.

- Satan olursa yerini ben alırım, ben yaparım, işinize gelirse, gelin pazarlık yapalım!

 - İstersem mahalleyi satarım! (Tabi ki bu kısım olayın espri kısmı...) Espri diyoruz ama yarın öbür gün olay buraya doğru gidiyor gibi. Ha bu arada Ağanın yardımcıları mı ortakları mı tam olarak bilemiyorum ama onları da unuttum zannetmeyin. Körle yatan şaşı kalkar demiş atalarımız, ne kadar da güzel söylemişler. Bu kadar vatandaş telaşa düşmüş çözüm ararken vatandaşa arkasını dönen İP yöneticileri, diğer tarafa dönüp ‘Ağam sen her şeyin en doğrusunu bilirsin!’ demeyi de ihmal etmiyorlar. Ola ki yine bir yöneticinin oğlunu, kızını, gelinini belediyeye aldırabiliriz ihtimalini göz ardı etmeyip, Ağa'yı küstürmüyorlar. Biz de bu konuya bir Hadis-i Şerif le cevap verelim, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!” dedi.

 

“YAPILMASI GEREKEN BELLİ”

 

Konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydeden Terzi, sorunun çözümü için belediye bünyesinde bir komisyonun oluşturulmasını talep etti. Terzi, “Bahsi gecen konu hakkında yapılması gereken belli ve nettir! Vatandaşla dalga geçer gibi ödeyemeyecekleri rakamları insanların önüne koymak, çözümsüzlük sunmaktır, zorbalıktır! Mesela 500 bin TL ye ev alan birine 500 bin TL belediye hisse bedeli koymanın hiçbir şekilde akla mantığa dayanan bir açıklaması olamaz.  Özel exper şirketlerinin devreden çıkarılarak belediye bünyesinde oluşturulacak bir komisyon aracılığı ile vatandaşımızın ödeyebileceği bir rakam belirlenirse, kimse yaptığı işin mantığını bir başkasına sormak zorunda kalmaz. Bütün vatandaşlarımızı saygı ile selamlıyor, Allah a emanet ediyorum. Konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bütün kamuoyu ile paylaşıyorum” şeklinde konuştu.