AKÇOCUK: “UÇURUMUN KENARINDAYIZ!”

AKÇOCUK: “UÇURUMUN KENARINDAYIZ!”

AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı, Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, niçin aday olmak istediğini Gazipaşa Manşet’e anlattı. Gazipaşa’da son 5 yılda çok şeyin değiştiğini, ancak yerel yönetimdeki başarısız yönetim sayesinde

Gazipaşa Manşet’e önemli açıklamalarda bulunan Akçocuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a sert eleştirilerde bulundu. Başkan Yılmaz’ın gelişmeler ve sorunlar karşısında basiretsiz bir duruş sergilediğini belirten Akçocuk, “Pandemi ile dünya genelinde başlayan değişim, Ukrayna-Rusya savaşıyla doruk noktaya ulaştı. Dünyadaki bu değişimin yansımalarını cennet ilçemiz Gazipaşa iliklerine kadar hissetti. Eşsiz ve bakir doğası ile huzurlu yaşamın sürdüğü Gazipaşa’mıza dünyanın birçok yerinden rağbet oldu. Bunu gören inşaat firmaları ilçemizde haklı olarak pek çok projeye imza attılar. Pek çok mahallemizde peş peşe binalar yükselmeye başladı. Kısa sürede meydana gelen tüm bu gelişmeler karşısında belediyemizi sadece ruhsat verip olup biteni seyretmekle yetindi” dedi. 

“BAŞKAN YILMAZ KILINI KIPIRDATMADI”

İlçe nüfusumuzun hızla arttığını, farklı kültürlerden insanların ilçemizde yaşamaya başladığını vurgulayan Akçocuk, yaşanan gelişmelerin beraberinde birçok sorunu da getirdiğini hatırlattı. Başkan Yılmaz’ın ilçeyi rüzgarda savrulan bir yaprak gibi kaderine terk ettiğini söyleyen Akçocuk, “İlçemizin nüfusu nitelik ve nicelik olarak değişti. Bu durum küresel ve ulusal bazda yaşanan gelişmeler sonucunda beklenen bir gelişmeydi ancak Belediyemiz bu gelişmeler karşısında kılını bile kıpırdatmadı. Artan nüfusumuz karşısında altyapımızda hiçbir iyileştirme yapılmadı. Yapıldığı dönemde 30 bin nüfuslu Gazipaşa’ya dahi yetemeyen arıtma tesisimiz haliyle, 60 bini aştığı tahmin edilen ilçe nüfusuna hizmet veremiyor. Yaz aylarında denize giren çocuklarımız günlerce ateşler içinde yattı. Trafik sorunumuz İstanbul trafiğini aratmamaya başladı. Araba park edecek yer bulmak ilçede mucize oldu. Belediye Başkanı yeni yapılan binalara otopark zorunluluğu getirmek yerine otopark harcı almayı tercih etti. 

“YAŞANILABİLİR BİR İLÇE OLMAKTAN ÇIKIYORUZ”

Birkaç nokta hariç, ilçede kangren haline gelen mahallelerde imar çalışmaları tamamlanamadı. Bu yüzden inşaat firmaları imarı kısmen tamamlanmış birkaç mahallede haklı olarak yoğunlaştı. Bu mahallelerde yapılan irili ufaklı binalara tepeden bakınca ucubeye dönmüş bir ilçeyi, içimiz kan ağlayarak görüyoruz. 5 yıl önce seçim meydanlarında ilçeyi turizmle tanıştıracağını vadeden Yılmaz’ın diğer vaatleri gibi bu da gerçekleşmedi. 

“GEÇ OLMADAN ‘DUR’ DEMEK İSTİYORUZ”

“Dur” denmezse ne yazık ki ilçemiz geri dönülmez bir noktaya gelecek. “Beton yığınına dönmüş, plansız, kimliksiz bir şehir olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu ilçede doğmuş, büyümüş birisi olarak göz göre göre ilçemizin uçuruma sürüklenmesini izlemek istemiyorum. Bu nedenle edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübeyi ilçemiz yararına kullanmak, görev ve sorumluluk üstlenmek için AK Parti’den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı oldum. 

“ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ”

Nüfusu her geçen gün artan ve ticari olarak talep gören Gazipaşa’mız için turizm, kültür, sanayi, tarım ve yerleşim alanlarını ilgilendiren imar planları ivedilikle yapılmalı. Programsız, günü kurtarmak için yapılan çalışmalar, yarınları ve Gazipaşa’yı daha içinden çıkılmaz bir hale getirecek. Bir an önce şehrimizin dokusuna uygun, şehre vizyon kazandıracak proje ve çalışmalar yapacak, ortak akılla hareket edecek bir ekibin yönetime gelmesi gerekiyor. Allah nasip eder hedeflediğimiz makama gelirsek çok geç kalmadan ilçemizi modern, huzurlu ve yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek istiyorum” diye konuştu.