ALTIN YATIRIMCILARININ DİKKATİNE

ALTIN YATIRIMCILARININ DİKKATİNE

Kuyumcu Mustafa Köse ve Ali Baş, altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. Kuyumcular; İsrail ve Gazze savaşının etkilerini yakında altın fiyatlarında çok net hissedilebileceğini belirttiler.

Dünyanın gündemine oturan İsrail ve Gazze savaşı doları ikiye katlarken, altında yaşanan hareketlilikte yatırımcılarını düşündürmeye başladı. Altına yatırım yapmak mı? yoksa satmak mı?  diye kara kara düşünen yatırımcıların merakını giderecek yanıtlar; Kuyumcu Mustafa Köse ve Ali Baş’tan geldi. 

 Altın yatırımının güvenli liman olduğunu vurgulayan Köse, “Yatırımda güvenli liman altının, ons fiyatı İsrail ve Gazze savaşlarından ötürü yüzde bir yükselişe geçti. Bu durum ister istemez altın alım satışlarını da etkileyecek . Şuan dolar fiyatı 28,11’le rekora koşuyor. Bu yüzden altına yatırım yapmak isteyenler kara kara düşünmeye başladı. Bir kuyumcu olarak altının net bir şekilde seyrini söyleyemesem de şuan altın yatırımı için ideal bir zaman olduğunu düşünüyorum. Çünkü 2-3 aydır ekonomimiz gibi altın fiyatları da düz bir seyirde devam etti. Ancak şu unutulmasın ki altının şuan ki fiyatı kalıcı değil. Çıkan savaşta ons fiyatlarını oldukça etkileyeceğini doların rekoruyla bizlere kanıtlıyor. Bu sebeple altın almak kısa vadede olmasa da uzun vadede yatırımcılarının yüzünü güldürecektir. Yatırım yapmak isteyenler için uygun bir zaman dilimi ” dedi. 

Bir diğer kuyumcu  Ali Baş’ta İsrail ve İran savaşının altın fiyatlarında dumanlı bir etki yaratacağı yorumlarında bulundu. Baş, “ Altın kaoslu ortamları sever ve bu ortamlarda hızla bir yükselişe geçer. Ne kadar zirveye tırmanır veya ne kadar bir sürede inişe geçer bilinmez ama şimdiden yukarı yönde bir hareketlilik hakim. Yastık altında altınları olanlar şuan altınları satmalarını tavsiye etmem. Ancak altın alıp uzun soluklu bir yatırım yapacak varsa işte onlar için bir fırsat. Altın fiyatlarında bir patlama yaşamadan yapacakları yatırım uzun vadede büyük kar sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı. 

 

 



Anahtar Kelimeler: ALTIN YATIRIMCILARININ DİKKATİNE