AYSULTAN’A BİR TEPKİ DE PLATFORM’DAN GELDİ

AYSULTAN’A BİR TEPKİ DE PLATFORM’DAN GELDİ

Aysultan Kadınlar Plajı’nın işletme hakkının, MUÇEV adlı vakfa verilmesine bir tepki de Gazipaşa Hepimizin Platformundan geldi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Alanya ve Gazipaşa arasında bölge halkına hizmet veren Aysultan Kadınlar Plajı’nın, GEÇTİĞİMİZ Yıl kapatılması ve ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla’da hizmet veren “MUÇEV” adlı bir vakfa kiraya verilmesi bölge halkının tepkisini çekmişti.

Yapılan kiralama işine bir tepki de çevreci kimliği ile bilinen Gazipaşa Hepimizin Platformundan geldi. Platform Sözcüsü Mustafa Akkoca, bu sistemle plajların halkın kullanımına kapatılacağını söyledi.

Akkoca yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Gazipaşa-Alanya arasında Aydap (Iotape) Antik Kenti sınırları içinde Uzunkum adıyla bilinen bölge, Antalya Büyük Şehir Belediye Başkan’ı Menderes Türel döneminde Gazipaşa Belediye’sinin desteği ile Kadınlar Plajı olarak işletmeye açılmıştı. Gerek Antalya gerekse Gazipaşa Belediye Başkanlıkları’nın el değiştirmesiyle plaj bir yıl boyunca işletilmeden bekledi. Bugünlerde ise MUÇEV’e tahsis edildiği yolundaki tartışmaları basından izlemekteyiz. Yine basından öğrendiğimiz kadarıyla yönetiminde eski kamu bürokratları, devlet memurları ve işadamlarının yer aldığı Muğla Hizmet Vakfı'na bağlı MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. Türkiye'nin en değerli sahillerinin işletme haklarını üzerine aldığı konusunda meclisimizde soru önergeleri havada uçuşurken, aslında tam bir bilgi karmaşasıdır devam ediyor.

VATANDAŞ PLAJA GİREMEYECEK Mİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın basına yansıyan bir açıklamasında; buraların bedelsiz verilmediği, ihaleyle kiralandığı belirtiliyor. Fakat Muğla sahillerinde duyduğumuz ‘Plajların yetki verilen özel işletmelerce halka kapatılması’ gerçeği ne yazık ki Gazipaşa’mıza kadar gelmiş dayanmış durumda. Üstelik üçüncü derece doğal sit alanı olmasına, devletin buraları koruyacağı sözünü vermiş olmasına rağmen plaj olarak kiralanabiliyor. ‘ Yok efendim, yasada sahiller halkındır yazarmış, kimse halkın kullanımını engelleyemezmiş’ vb. sözler pratikte gerçek durumu yansıtmayan söylemlerden ibaret kalıyor. Bir şekilde plajlar özel şirketlere kiralanıyor ve uçuk rakamlarda şezlong-şemsiye kullanım ücreti alınıyor. Bu şartlarda normal vatandaşın buralara girme şansı ise kalmıyor.

GELİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

Son yaşanan bu ve benzeri olaylar; ‘Gazipaşa Hepimizin Platformu’nun halkımızın menfaati neyi gerektiriyorsa onun yanında yer aldığının bir göstergesidir. Yine görülüyor ki; Türkiye’mizin birbirinden değerli cennet kıyılarında el değmemiş bir plajı eğer birileri isterse halkın elinden alınabiliyormuş! Biz Gazipaşa Hepimizin Platformu olarak, olacakları önceden görerek var olmuş ve olanlara halkımız adına tepki koymuş bir oluşumuz. Sahillerin, köylerin ve yaylaların gerçek sahiplerine ait olarak kalması için, gelin bizimle birlikte mücadeleye katılın!

BUNLARI GÖRMEK İÇİN KÂHİN OLMAYA GEREK YOK!

İlçemizde uygulanmakta olan Koruma Amaçlı İmar Planı ve bu plana dayandırılan on sekiz uygulamaları kesinleşip otel ruhsatları verildiğinde; otelcilerin MUÇEV gibi bir yapıyla tüm sahili kiralayıp halkın kullanımına kapatabileceği gerçeğini görmek için kâhin olmaya gerek yoktur!  Bütün sahiller tek tek özel işletmelerin kontrolüne geçerken, durup bekleyip tekrar tekrar gözlemleyip bundan farklı sonuçlar çıkacağını iddia edenleri ise halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.     



Anahtar Kelimeler: AYSULTAN’ TEPKİ PLATFORM’ GELDİ