BAŞKAN YARDIMCILARINA YÜZDE 50 ZAM

BAŞKAN YARDIMCILARINA YÜZDE 50 ZAM

Gazipaşa Belediyesi’nin gerçekleşen 2020 yılının ilk meclis toplantısında Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarına yüzde 50’ye yakın zam yapıldı.

GAZİPAŞA Belediyesi, 2020 yılının ilk meclis toplatısını Pazartesi günü gerçekleştirdi. Mecliste grubu bulunan partilere mensup meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantının gündem maddelerinin bir tanesi Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarına zam yapılması talebiyldi.

BAŞKAN ZAM İSTEDİ

Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yapılan meclis toplantısında Gazipaşa Belediyesi’nin küçük bir belediye olması ve borç yükü altında olduğu gerekçesiyle başkan yardımcılarının maaşlarının, başkan maaşının 3’de biri oranında olmasını isteyen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın birkaç ay sonra görüşünü değiştirmesi dikkat çekti. İttifak ortağı İyi Parti’nin ısrarına rağmen belediye başkan yardımcılarının maaşlarını alt seviyede tutan Başkan Yılmaz, dün gerçekleşen mecliste başkan yardımcılarının maaşlarının memur maaşı kadar olduğunu belirterek zam talep etti.

Başkan Yılmaz, meclis üyelerine yönelik yaptığı açıklamada, “İlçemizin nüfusu 50 bin 003. 3 kişiyle 50 bin nüfusunu aştık. Nüfus artınca 15 olan meclis üyesi sayımız 25’e çıktı. Müdür sayımızı 3-4 tane attırdık ama gelirlerimizde artış yok. Başkan Yardımcılarının maaşını 4 bin 950 TL olarak belirlemiştik. Kadrolu işçiler başkan yardımcısından yüksek maaş alma noktasına geldi. Kanunun verdiği yetkiye dayanarak başkan yardımcılarının maaşını 2 bölü 3 oranında yani 7 bin 580 TL olmasını öneriyorum” dedi.

CHP VE İYİ PARTİ “EVET” DEDİ

CHP grubu Başkan Yılmaz’ın önerisine “Evet” dedi. İyi Parti grubu adına konuşan grup sözcüsü Mehmet Yüksel, en başından beri bu oranı dile getirdiklerini söyleyerek, “İlk görüşmemizde de bu rakamın temsil edilen makama yakışır bir oranda olması gerektiğini savunduk. Bu nedenle bu talebe evet oyu vereceğiz” diye konuştu.

AK Parti grubu adına konuşan Şevki Çağlayan, bir memurun yıllık zammı oranında zam yapılması gerektiğini savunurken, MHP adına konuşan Murat Özgen ise, “Normal bir artış yapalım ancak bu çok fazla” dedi.

Yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti’nin “Evet”, AK Parti ve MHP “Hayır” oyu kullandı. Oy çokluğu ile geçen karara göre Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları 7 bin 580 lira oldu.

Mecliste son olarak, belediye zabıta memurlarının, fazla çalışma ücretinde artışı öngören madde oylandı. Oy çokluğu ile zabıtanın yeni çalışma ücreti belirlenirken Başkan Yılmaz, ”Zabıtaya veriyorsunuz, başkan yardımcısına vermiyorsunuz. Bizim ekibe paralı olanları seçmedik. Benim gibi yardımcılarım da bürokrat emeklisi. 3-4 bin lira emekli maaşı alıyorlar. Hepimiz emekli memuruz. Öyle tesadüf bir durum var. Belediyede yönetim kadrosundakiler herkes bürokrasiden emekli. Biz fazla para görmedik, alışkın da değiliz. Nasıl kazanıldığını da bilmeyiz. Mevcutla idare etmesini biliriz” dedi.



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN YARDIMCILARINA YÜZDE