BAŞKAN YILMAZ’DAN HACİZ İTİRAFI

BAŞKAN YILMAZ’DAN HACİZ İTİRAFI

Gazipaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Belediyenin üzerine kayıtlı ne kadar gayrimenkul varsa tamamı üzerinde şu anda haciz var” dedi.

Gazipaşa Belediyesi, Nisan ayı meclis oturumunu Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Nisan ayı toplantısında, Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü; Selinus İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borcuna karşılık, Selinus Sahili’nde bulunan belediye ait olan KOMBİ arazinin teminat olarak gösterilmesi hususunu gündeme alınmasını istedi. Söz konusu yazının gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Yılmaz, belediyenin SGK’ ya 30 milyon borcu olduğunu belirtti. Belediyenin gayrimenkullerinin hacizli olduğunu açık açık dile getiren Başkan Yılmaz, söz konusu gündem maddesinin meclisten geçmesini istedi. 

“SGK’YA 30 MİLYONUN ÜZERİNDE BORCUMUZ VAR”

Belediyenin üzerine kayıtlı ne kadar gayrimenkul varsa tamamı üzerinde şu anda haciz var diye belirten Başkan Yılmaz, “SGK’ ya 30 milyonun üzerinde borcumuz var. Her ne kadar yapılandırma yasasında ödendiği oranda kaldırılır dense de her ay yeni borçlar olduğu için faydalanmıyoruz. O nedenle istiyoruz ki hacizleri bir noktada toplayalım, diğer yerler serbest kalsın. Bu söylediğimiz ada parsel de kombi arazisi olarak bildiğimiz deniz kenarındaki arazidir. Oranın üzerinde haciz var şu anda. Yanlış anlaşılmasın yeni haciz konulacak değil. Belediyenin üzerine kayıtlı ne kadar gayrimenkul varsa tamamı üzerinde şu anda haciz var. Gayrimenkul ve taşıtlarımız üzerindeki hacizleri bir türlü bir araya toplayamadık. Bu nedenle hacizlerin belli bir noktada toplanması ve diğerlerinin serbest bırakılması için SGK’ nın istediği meclis kararının alınmasını talep ediyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN YILMAZ’ HACİZ İTİRAFI