BELEDİYE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR

BELEDİYE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR

Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hizmet Birimi, sokakta yaralı halde bulunan hayvanların bakım ve tedavilerini uygulamaya devam ediyor.

Sokaktaki birçok yaralı hayvanın bakım ve tedavilerini üstlenen Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hizmet Birimi, hayvan dostlarımızın açık yara, enfeksiyon ve hafif kanama gibi dahili tedavisi yapıyor. Hem hafta içi hem de hafta sonu mesai gözetmeksizin sokak hayvanlarına yardım hizmetini sürdüren Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hizmet Birimi ekipleri, müşahede edilmesi gerektiği durumlarda da hayvanları, barınakta misafir ediyor.


27 Mart Pazar Günü, saat 17.00 civarında, Anamur yolu istikametinde ilerleyen bir araç sahibinin çarpıp kaçması sonucunda yaralanan bir köpek, Belediye Veteriner Hizmet Birimi’ne ulaştırdı. Kazayı gören Mehmet Tülü isimli vatandaşın köpeği Belediye Veterinerlik Hizmet Binası’na ulaştırması sonucu, yaralı hayvana ilk müdahale gerçekleştirildi. Belediye Veteriner Hekimi Sinem Polat tarafından tedavisi uygulanan yaralı köpeğin kolunda kırık olduğu tespit edildi. Eski sağlığına kavuşabilmesi için kırık kolu alçı içine alınan yaralı köpek, uygulanan tedaviye karşı olumlu yanıt verdi. Sağlık durumu iyiye giden yaralı köpeğe “Tütü” ismi verildi.


BELEDİYE VETERİNERLİĞİ TÜTÜ’YE CAN OLDU


Yaralı olarak getirilen köpeğin tedavisini gerçekleştiren Belediye Veteriner Hekimi Sinem Polat, “Veteriner İşleri Birimi’miz aracılığıyla, sokakta yaralı durumda olan birçok hayvan dostumuzun bakım ve tedavilerini üstlenerek, onlara can oluyoruz. Pazar Günü uğradığı trafik kazası sonucu yaralanan dostumuza ilk müdahalesini yaptım ve kolunda kırık tespit ettim. Eski sağlığına yeniden kavuşabilmesi için sevimli dostumuzun kırık kolunu alçı içine aldık. Uyguladığımız tedaviye olumlu yanıt veren, Tütü ismini verdiğimiz dostumuzun genel durumu bugün çok daha iyi. Sevimli dostlarımızı çok seviyor, bakım ve tedavilerini yapmayı özenle sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: BELEDİYE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR