BELEDİYEDEN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

BELEDİYEDEN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Gazipaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında Selinus Sahilinde çevre temizliği etkinliği yapıldı.

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde çevre duyarlılığını artırmak ve Sıfır atıkla ilgili farkındalık oluşturmak için Gazipaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Selinus sahilinde çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Perşembe günü sabah saatlerinde yapılan etkinliğe, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, çevre gönüllüleri ve öğrenciler katıldı. Selinus Sahili boyunca yapılan temizlik etkinliğinin ardından Gazipaşa Belediyesi Selinus Halk Büfe yanında, katılımcılara Gazipaşa Belediyesi Çevre Mühendisi Elif Cenan tarafından atıkların ayrıştırılması ve Sıfır atık konusunda uygulamalı farkındalık eğitimi verildi.

Sıfır Atık etkinliğine katılan Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü öğrencisi Ercan Kurban, “Bugün Gazipaşa Selinus Sahilinde hep birlikte çevre temizliği yaptık. Üniversitede Gönüllülük Çalışmaları dersi hocamız Nurdan Demir’in katkıları ile birçok farkındalık projesinde yer alıyorduk. Gazipaşa’mızda bu tarz bir etkinliğin yapılması için Belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile görüştük. 30 Mart’ta Sıfır Atık günü kapsamında bir etkinlik planladıklarının bilgisini aldık. Bugün hep birlikte hem çevre temizliği yaptık hem de Sıfır Atık ile ilgili farkındalık eğitimi yapıldı. Duyarlılıkları ve bizlere olan özenleri için Gazipaşa Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bizler her zaman bu tarz çalışmalara katılmaya devam edeceğiz.” dedi.

Gazipaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte geri dönüşümün önemine değinen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında çocuklarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte Selinus Sahilinde çevre temizliği yaptık. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından yapılan organizasyon sonunda, Çevre Mühendisimiz tarafından çocuklarımıza Sıfır Atık konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Geri dönüşebilir atıkları ayrı ayrı biriktirip geri dönüşüm konteynerlerine, 1. Sınıf Atık Getirme merkezimize veya Mobil Atık Getirme Merkezlerimize bırakabilirsiniz. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Dünya bırakmak için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.