BELEDİYEYE “KONSERLERİ İPTAL ET” ÇAĞRISI

BELEDİYEYE “KONSERLERİ İPTAL ET” ÇAĞRISI

Gazipaşa Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Koç,13.Nar ve Tropikal Meyve Festivali’ne özel düzenlenen konserlerin iptal edilmesi için Belediye’ye seslendi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları hız kesmeden devam ederken çok sayıda kadın ve çocukların katledilmesi üzerine ülkemizde birçok konser ve eğlence programları iptal edildi. Gazipaşa Çınar Derneği Yönetim Kurulu’ndan Yunus Koç, Gazze’de hayatını kaybedenlerin saygısına 13. Nar ve Tropikal Meyve Festivali için düzenlenen konserlerinde iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Konserlerin iptal edilmesi için Belediye’ye seslenen Koç,  kardeş Filistin halkının acılarını paylaşmak için eğlence programları ertelenmelidir” dedi. Koç, “Terör devleti olan İsrail tarafından, dünyanın gözü önünde Filistin'de soykırım uygulanırken, kardeş Filistin halkının acılarını paylaşmak için, "13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali" kapsamında 27, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde ilçemizde düzenlenecek olan konserlerin ve eğlencelerin derhal iptalini talep ediyoruz.

Bize Demokrasi ve insan hakları nutukları atanların, bizzat bölgedeki çocukların üzerine Hiroşima’yla eşdeğer bomba yağdırırken yetkililerin, siyasi partilerimizin, STK'ların ve Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın hassasiyet göstererek çağrımıza / talebimize olumlu yaklaşacağı düşüncesindeyiz. 

Çınar Derneği üyeleri olarak: yetkililerin ve Gazipaşa Belediyemizin alacağı bu kararla, ilçemizde hâlâ vicdan sahibi insanların da var olduğunu, ayrıca mazlumlara, Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e sahip çıkıldığını görmek, bunu da milletimizle - kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Rabbimizden niyazımız: Filistin'deki çocukların - mazlumların ahını zalimlerin yanına bırakmasın. Kurumlarımızdan, yetkililerimizden ricamız ise ; Filistin'deki acılar ve zulüm sona erene dek bu tür organizasyonlarda daha da dikkatli olunmasıdır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur” sözlerini kullandı.