“BEYLİK ALMAKLA DEĞİL VERMEKLE OLUR”

“BEYLİK ALMAKLA DEĞİL VERMEKLE OLUR”

Başkan Yılmaz’ın ‘Gazipaşa’da ağa olmaz, olsa olsa Bey olur’ sözlerine MHP’li Terzi, “Beylik almakla değil, vermekle olur” şeklinde cevap verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Numan Terzi, Yeni Mahalle’deki 18 uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın kendilerine ağır ithamlarda bulunduğunu söyledi.  Başkan Terzi, “Geçtiğimiz günlerde Yeni Mahalle’mizdeki 18 uygulaması ile ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetlerini mizahi bir üslupla dile getirmemiz, belediye başkanımızı oldukça kızdırmış olmalı. Sayın Başkan, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek, sorunları çözmek ve vatandaşı rahatlamak yerine, haksızlığın vermiş olduğu psikoloji ile bizlere ağır ithamlarda bulunmuş. Göreve geldiği günden bu yana belediyenin borcu olduğunu mazeret göstererek hiçbir hizmeti gerçekleştirmeyen Belediye Başkanı, vatandaşa hizmet etmek bir yana şimdi de yeni mağduriyetlerin oluşmasına yol açmıştır. Sayın Yılmaz, şunu iyi bilmelidir ki, kendisinin bizi muhatap almasının ya da almamasının bizim nazarımızda hiçbir önemi yoktur. Bizim muhatabımız Gazipaşa’nın her bir kıymetli evladı, partilimiz olsun olmasın, bu memlekette yaşayan ve hakkını savunmakla yükümlü olduğumuz değerli hemşerilerimizdir. Sayın Belediye Başkanı üslubumuza ne kadar kızmış olsa da anlaşılan odur ki, ne demek istediğimizi anlamadığı da aşikardır.  "Gazipaşa’da ağa olmaz, olsa olsa bey olur!" diyor. Elhak doğru da söylüyor.  Beylik almakla değil, ihtiyacı olana vermekle olur. Ağalık zorbalıkla, emrivaki yaparak almakla, amiyane tabirle çökmekle olur. Hem vatandaşın sırtında kambur olacaksın hem de vatandaştan Beylik makamını isteyeceksin. Sonra da insanların karşısına çıkıp bizim Beylik ve Ağalık arasındaki farkı bilmediğimizi söyleyeceksin. Herkesin bildiği, toplumun hemen her kesimi tarafından sevilerek izlenen bir film vardı, ismini söyleyince herkes hatırlayacaktır! "Faşo Ağa" Filmini izlemeyenlere de şiddetle izlemelerini tavsiye ediyorum. "Senin Faşo Ağa'dan ne farkın var?" Sayın Başkan, bir de sokak ağzı ile siyaset yaptığımız noktasında eleştirilerde bulunmuş. Herkesin malumu olan "Dinime söven Müslüman olsa!" diye bir tabir vardır. Vatandaşı karşına alıp, her türlü sözlü magandalığı yapacaksın sonra bana üslup konusunda uyarılarda bulunacaksın. Demokrasiyi savunacaksın sonra da demokrasinin temel taşı olan muhtarları "sokak ağzıyla" tehdit edeceksin ve bütün bunlar normal üslup olarak algılanacak öyle mi? Sizin seçilmiş bir Belediye Başkanı olmanız, sizin her şeyi doğru yaptığınız ve sizin dışınızdakilerin yanlış yaptığı anlamına gelmiyor. Sayın Başkan, işte bu yaptıklarınız ve takınmış olduğunuz tavır, size karşı yöneltmiş olduğumuz benzetmenin ne denli haklı olduğunu ispatlamaktadır. Bu da bir Ağalık göstergesi olup; Beylikle uzaktan yakından alakası yoktur!

 

AĞA MI BEY Mİ?

 

Biz yine de siz değerli hemşerilerimize Sayın Başkanın yaptığı uygulamaları hatırlatalım ve Ağa mı Bey mi? olduğuna birlikte karar verelim: Vatandaşa her türlü yerel hizmeti götürmekle görevli olan belediye, bu görevlerini yerine getirmemesi yetmiyormuş gibi onları borçlu çıkarıyorsa beylik bunun neresindedir? Sorunun çözümü için gelen hemşerilerimize adeta dalga geçer gibi satan varsa biz alırız demek, beylik midir yoksa yukarıda tavsiye ettiğimiz filmde olduğu gibi bir ağalık göstergesi midir? Vatandaşımız mevcut Belediye Başkanına yol, su, kanalizasyon, park-bahçe rekreasyon alanları ve bilumum hizmetleri yapsın diye mi oy vermiştir, yoksa her sabah kalktığında acaba hangi kötü sürprizle karşılaşacağım diye mi?  Belediye Başkanının görevi Gazipaşa’yı geliştirmek, dönüştürmek, hizmet götürmek midir, yoksa "Borç çok!" türküsünü söyleyerek vatandaşı ödemeyeceği bir hisse borcu ile bedeliyle ile karşı karşıya bırakıp, çözümsüzlüğe sürüklemek midir? Bu soruların cevabını siz değerli hemşerilerimize bırakıyorum. Ama biliyorum ki, ilk seçimler de vereceğiniz cevap bellidir. O yüzden Sayın Yılmaz’a şimdiden söylemekte fayda var “Su akmazsa çağlamaz, kendi düşen ağlamaz!”

 

“BİZİM BOYNUMUNUZ BORCU”

 

Sayın Yılmaz, biz doğduğumuz büyüdüğümüz ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz Gazipaşa'yı da çok iyi biliriz; kiminle hangi üslupla konuşacağımızı da! “Dağdan gelir dağ adamı, hasta eder sağ adamı” misali, siz ömrünüzün neredeyse tamamını Gazipaşa dışında geçirip, tepeden inme bir Belediye Başkanı olduğunuz için bilmemeniz gayet normaldir. Meslek hayatınız boyunca makam odalarında, şık salonlarda ve balolarda boy göstermiş olabilirsiniz; ancak bulunduğunuz makam, halkın makamıdır ve siz o makama yaraşır davranmadığınızda halk adına hesap sormak bizim görevimizdir. Kendisinin ve tüm Gazipaşa kamuoyunun bilmesini isterim ki her bir vatandaşımızın hak ve hukukunu korumak ve gerekli tüm çabayı göstermek bizim boynumunuz borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizi selamlıyorum.”



Anahtar Kelimeler: “BEYLİK ALMAKLA DEĞİL VERMEKLE