‘BORÇ ÇOK-PARA YOK-HİZMET YOK!’

‘BORÇ ÇOK-PARA YOK-HİZMET YOK!’

MHP İlçe Başkanı Terzi, “Borç çok, para yok” diyerek arsa satışı ve sürekli kredi çekme yetkisi isteyen Belediye Başkanı Yılmaz’a sert sözlerle yüklendi.

MHP İlçe Başkanı Numan Terzi, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Gazipaşa Belediyesi Haziran ayı olağan belediye meclis toplantısı gündeminde, bazı belediye arsalarının satışı ile ilgili yapmış olduğumuz itiraz ile ilgili konuşmalar yapıldı. Tarihten bu yana alma, çoğaltma, ekleme, genişletme… gibi kavramların yerine, satma, küçültme, tüketme, çıkarma… gibi kavramları kendilerine şiar edinen zihniyetler, yine Sn. Başkan’dan sıklıkla duymaya alışık olduğumuz para yok, borç çok! İfadeleriyle birleşince; bir şeyler mecburi olarak yapılmak zorunda bırakılıyor. Üstelik bir de bu ifadeler geçmiş dönemlere çamur atarak genişletilince içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Geçmiş dönemde (Sn. Adil Çelik başkanlığında), 11 tane kredi çekilmiş, işçi çıkarmalardan dolayı borçlar oluşmuş, tavşan çıkmış, dağa kaçmış,  sonra da dağ yanmış bitmiş kül olmuş! Gören de zanneder ki bu zamana kadar Gazipaşa Belediyesini başkaları yönetiyordu. 20 yıl ilçemizi CHP’den seçilmiş belediye başkanları yönetti.  Sn. Başkan’ın geçmiş dönem diyerek çamur attığı dönemde, CHP’den devralınan belediyenin hangi şartlarda devralındığı da bütün kamuoyunun malumudur. Bırakın belediyenin arsalarını, belediye binası, araçları; hatta Sn. Mehmet Ali Yılmaz’ın şu anda oturmuş olduğu makam koltuğu bile haciz işlemlerine maruz kalmıştı. Eleştirilen bu dönemde, bütün bu enkazın kaldırılması için mücadele verilirken, diğer taraftan Gazipaşa’nın çehresini değiştiren hizmetlere de imza atılmıştır. Peki, şimdi ne oldu?

“CHP’Lİ BAŞKANLAR NE YAPTI?!

Geçmiş dönemi 11 kredi çekilmiş diyerek eleştiren Sn. Başkan, göreve geldiği 2 yıllık süre içerisinde 4 defa kredi kullanım yetkisi aldı; şimdi de arsa satış yetkisini aldı. Eleştirilen eski dönem belediyesi, CHP belediye başkanları tarafından yılan hikâyesine dönen ve sonucunda icradan satışı sağlanan Selinus Sahilindeki Kombi arazisini, tekrar Gazipaşa Belediyesine kazandırdı. Bu arsanın şu andaki değerinin ne olduğunu Sn. Yılmaz herhâlde herkesten daha iyi biliyordur. Başkanlık makamı, çamur at izi kalsın zihniyetiyle örtüşmemektedir! Yukarıda bahsini ettiğimiz CHP Belediye başkanları tarafından ilçemizin başına bela edilen Kombi davası nedeniyle Gazipaşa Belediyesi acaba ne kadar bir zarara uğramıştır, hiç araştırma yaptınız mı? Kombi davaları nedeniyle oluşan borçları ödemek için yine bir CHP’li Belediye Başkanı tarafından satışı sağlanan şu anda İş Bankası ve diğer iş yerlerinin bulunduğu arsanın bugünkü değeri ne kadardır, hiç baktınız mı? Bizim araştırmalarımıza göre 30-35 milyon TL civarında oluşan bu zarar, acaba hangi belediye döneminde oluşmuştur? Şu anda hâlihazırda var olan ve sizin de yatırım yapamama noktasında şikâyet ettiğiniz belediye borçlarının, bu davalarla ile bir ilişkisi olabilir mi? Diğer bir husus, bizim de tasvip etmediğimiz Sn. Adil Çelik Bey döneminde yapılan işçi çıkarımlarıyla ilgili eleştirilerinizi sıralarken; geçmiş dönemlerde CHP Belediye Başkanları tarafından emekliliğine 6 ay kalan işçilerin bile çıkarılıp; yine CHP Belediye Başkanları döneminde tazminatlarının ödendiğini ne çabuk unuttunuz?

“HALKIN SİZDEN ÜMİDİ KALMADI”

Peki, biz bu hususları neden dile getiriyoruz? Hemen söyleyelim:

Her belediye, hangi siyasi partiden olursa olsun mutlaka belli bir borç ile diğer dönem belediyesine devir işlemi gerçekleştirir. Bu durum aynı siyasi görüş içerisinde olan CHP’den CHP’ye şeklinde de oluşabilir. Dolaysıyla bu sürece maruz kalan geçmiş dönem başkanlarımızın hiç birisi sizin yaptığınızı yapıp, hizmet yapamamalarının nedenlerini bu hususlarla ya da borçlarla ilişkilendirmediler. Yatırım yapamamanın nedenlerini bu kadar küçük ve komik konulara bağlamak, sizin bu konudaki beceriksizliğinizi örtmez! Bu durum neyi gösteriyor biliyor musunuz? Sizin belediye başkanı olmadan evvel, hiçbir plan-program yapmadığınızı, projeleri sadece insanların gözünü boyamak adına anlattığınızı ve bu konudaki yetersizliğinizi gözler önüne sermektedir. Sayenizde Gazipaşa halkı, borç var, para yok, nasıl yapalım, buna gerek yok gibi baştan savma cümlelerinin hepsini ezberledi. Açıkçası halkımızın da sizden herhangi bir ümidi kalmadı. Tek derdiniz, miras yiyen evlatlar gibi olanı tüketmek ve atadan-dededen kalanları satmak! Artık daha iyi anlıyorum ki 18 planlamasıyla derdiniz ilçemize turizm getirmek değil; belediyeye geçecek olan arsaları tespit edip, satış noktasında belediye meclisinden yetki istemek! Yanınızda, satış konusunda en az sizin kadar yetenekli olan bir de ortak olunca bu işler daha kolay oluyor tabi!

“İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI YOK MU?”

Satış demişken, nedense aklıma birden Sn. Mehmet Yüksel geldi. Kaç defa söyledim, bu İyi Parti’nin bir ilçe başkanı yok mu diye! Biz kime dokunsak, hemen göz önünde olmayı seven, gündemde olmaya bayılan Sn. Yüksel’i görüyoruz. Bu arkadaş, büyüğünü küçüğünü bilmeden her yere laf yetiştirmeye bayılıyor. Bu sefer de tutmuş MHP için ittifakın küçük ortağı demiş! Büyük- küçük takıntısı olan bu arkadaşın sorununun çözümü bizde değil. Bundan sonra da İP içerisinde tek muhatabım, eğer var ise bu partinin ilçe başkanıdır. MHP’yi eleştirmeye, Cumhur İttifakı hakkında söz söylemeye, Sn. Yüksel’in çapı yetmez.”



Anahtar Kelimeler: - -HİZMET !’