BU BUTON HAYAT KURTARIYOR

BU BUTON HAYAT KURTARIYOR

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtımı standını ziyaret etti.

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtımı ve farkındalığın arttırılmasına için Cumhuriyet meydanında kurduğu standı ziyaret etti.

Standı ziyaret eden kadınlara KADES hakkında bilgi veren Kaymakam Altun, kadına yönelik şiddeti durdurmak için herkesi duyarlı olmaya davet etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Başkomser Atilla Yaman, KADES kullanımıyla ilgili bilgi verdi. Mobil cihazlara kurulan uygulama kullanıldığı anda emniyet güçlerinin en kısa sürede olay yerine intikal ettiğini belirten Yaman, “İçişleri Bakanlığımız bu konuya büyük bir önem veriyor. Uygulama telefona yüklendikten sonra kullanıcının konumunun açık olması gerekiyor. Konum açıkken tuşa basıldığında 112 çağrı merkezine hemen uyarı gidiyor. Bizler mümkün olan en kısa sürede kullanıcının konumunun olduğu noktaya gidiyoruz. Bu bizim birinci önceliğimiz. Amacımız kadına yönelik şiddeti en aza indirmek. Sadece şiddet gören kadınların değil, her kadının bu uygulamayı kullanmasını öneriyoruz. Şiddete tanık olunduğunda da bu uygulamayı kullanmalarını istiyoruz” dedi.

Meydandaki tanıtımın ardından Emniyet Müdürlüğü Personeli Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Lisesinde gençlere uygulamayı anlattı.



Anahtar Kelimeler: BUTON HAYAT KURTARIYOR