"BU GİDİŞE DUR DEMELİYİZ"

Gazipaşa'da partililerle bir araya gelen CHP Milletvekili Aday Adayı Özcan, "Devlet bakidir, Hükümet geçicidir. Beğenmiyorsak bu gidişe bir dur demeliyiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Antalya Milletvekili Aday Adayı Nurhan Özcan,  Gazipaşa İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, Kadın Kolları Başkanı Nermin Sümbül ve partililer tarafından büyük bir çoşkuyla karşılanan Özcan'ı, 22. Dönem Antalya Milletvekili olan babası Osman Özcan da yalnız bırakmadı.  Hedeflerini partililerle paylaşan Özcan,  milletvekili seçildiği takdirde gerçekleştireceklerinin yer aldığı 14 maddelik taahhütnameyi partililerle paylaştı. 
İlçe binasında partililere seslenen Özcan, "Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden 47 bin vatandaşımıza Allah’tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bugün sizlerin karşısına Antalya milletvekili Aday Adayı Nurhan Özcan olarak çıkıyorum. Gazipaşa’nın sesi olmak için adayım. Sizlerin desteği ve güveniyle hizmetinizde olmaya hazırım. 3 kuşak sosyal demokrat bir aileden geliyorum.  Annem Alanyalı, babam Gazipaşalı Köy Enstitüsü Mezunu Öğretmeni ve 22. Dönem Antalya Milletvekili Osman Özcan’dır.  Mahalle delegesi, il delegesi ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partimizin 25 yıllık üyesi olmaktan onur duyuyorum. Partimin her kademesinde gençlik, kadın kollarında seçimlerde ev ev dolaştım.  Partimin hiçbir yönetim yapısına talip olmadan partimin bir neferi olarak çalıştım. İlk, orta ve lise eğitimimi Alanya’da tamamladım.  Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nü bitirdim.  Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Yüksek Lisansını tamamladım. Kamu Yönetimi Uzmanı unvanını almaya hak kazandım. Yerel Sorunlara Ortak Okul Çözümü: Kent Konseyleri Alan Araştırması adlı bir tez çalışmam vardır.

TARİHE TANIKLIK EDİYORSUNUZ

Şu an aslında bir tarihe tanıklık ediyorsunuz. 2003 yılından beri 17 yıldır Antalya’da Alanya’mız ve Gazipaşa’mız bir vekil ile temsil edilmemiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan, yaşatan ve koruyan Cumhuriyet Halk Partimizin öz evladı olarak hakkın, hukukun ve adaletin savunucusu olmak için yüce bir göreve talip oluyorum. Ülkemizin bu gidişatına dur demek gerekir. Sadece Nurhan Özcan aday değildir. Yayla’da Ahmet amca da adaydır. Sanayide çalışan Hüseyin ustada adaydır. Otelde çalışan kat görevlisi Serpil ablamda adaydır. Ülkesini terk etmek istemeyen gençlerimiz de adaydır.  Tarlada, serada çalışan emekçi kardeşlerimiz de adaydır. Bütün zorluklara rağmen eğitimini devam ettiren öğrencilerim de adaydır. Kısacası sadece Nurhan Özcan değil, sizler de adaysınız.

ÜLKEMİZ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

Cumhuriyetimizin kuruluşunda, kurtuluşunda nasıl Başkomutan Mustafa Kemal çıkmışsa, ülkenin bu zor durumunda da dürüst, ilkeli ve güvenilir bir Kemal çıkmıştır. O da 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ülkemiz için dönüm noktası olan bir seçim ile karşı karşıyayız. Karar vereceğiz. Bugünümüzü ve geleceğimizi oylayacağız. Genç kardeşlerime sesleniyorum; 'Bütün Ümidim Gençliktedir' diyen Atatürk’ümüzün en büyük eserim dediği Cumhuriyetin sadece mirasçıları değil bugününün ortağı olmaya var mısınız?  Ülkemizin kurtuluş mücadelesinin ön saflarında kadınlar vardır. Şu anda bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz ülkemiz zor bir durumdan geçiyor.

BU DÖNEM KADINLARIN DÖNEMİDİR

Kadınlarımız yine önde olmalıdır. 1938 yılından beri Antalya’da partimizden bir kadın milletvekili çıkmamıştır.  Bu dönem kadınların dönemidir. Ben bir Cumhuriyet kadını olarak, ülkeme borcumu ödemeye geliyorum.  Ey kadınlar sizlere sesleniyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında birlikte yürümeye hazır mıyız? Her zaman birlikte çalıştığım engelli kardeşlerim sizlerin refahı için birlikte mücadele etmeye hazır mısınız? Ben Atatürk ilkeleri ile yoğrulmuş bir aileden geliyorum. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik ve devrimcilik benim kanımda var ben bunlarla yoğruldum ve büyüdüm. Dün başka partilere oy vermiş vatandaşlarımız olabilir.  Bugün birlik günü kırmadan, incitmeden artık birleşe birleşe kazanacağız. 
Şu kavramları bir ayıralım. Devlet bakidir, Hükümet geçicidir.  Beğenmiyorsak bu gidişe bir dur demeliyiz.  Cumhuriyet Halk Partimizin kıymetli örgütü, ben burada sizlere iktidara hazır olduğumu bildiriyorum.  Kadınların, gençlerin, engellilerin, çocukların ve hayvanların haklarına saygı göstererek, Onların yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışacağım. İstanbul sözleşmesi yaşatır diyorum. Artık ölüm, cinayet kadınların kaderi olmayacak. Atatürk’ün İlkeler doğrultusunda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hep birlikte inşa edeceğiz.

TAAHHÜTNAME İMZALADI
Bugün burada sadece adaylık açıklamamı yapmıyorum. Sizlere vekil olduğum takdirde bir taahhütname imzalıyorum. Ben bu taahhütname ile bir telefon uzaklıktayım. Her 3 haftada bir geleceğim. Sizlerle iletişimde olacağım. Ulaşılabilir bir milletvekili olacağım. Hep birlikte başaracağımıza inanıyor ve sizlerden desteklerinizi bekliyorum.  Taban siyasetinden gelen bir aileden yetiştim. Milletin asil vekilin vekil olduğunu hiçbir milletvekili unutmamalı yukarıdan bakmamalıdır.  Ben bunları hiçbir zaman unutmayacağıma söz veriyorum. Heyecanımız yüksek, iktidar yakın ve biz hazırız. Geliyoruz."

 

 



Anahtar Kelimeler: " GİDİŞE DEMELİYİZ"