"BU SEÇİMİ AÇIK ARA ALACAĞIZ"

14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan AK Partili Doğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ara bu seçimi alacağından hiç şüphem yok" dedi.

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Daha önce yaşanan seçim deneyimlerinden farklı bir seçim havası olduğunu belirten Doğan, Antalya İl Teşkilatı'ndan gelecek talimatlar üzerine çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Millet İttifakı'na yüklenen Doğan, Cumhur İttifakı'nın açık ara seçimi kazanacağına vurgu yaptı.

Başkan Doğan, "14 Mayıs'a doğru hızla yaklaşıyoruz. Ülkemizde, ilimizde, ilçemizde daha önce yaşanan seçim deneyimlerinin dışında bir seçim deneyimi yaşıyoruz. Müzik yok, süslenmiş sahalar yok, sokaklarda müzikli duyurular yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi üzerine yüz yüze görüşmeler, dar toplantılar, iftar ziyaretleri, birebir iletişim ve ilişkiyle yürütülecek bir kampanyayla karşı karşıyayız.

SÜREKLİ ALANDAYIZ

Ak Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı olarak, geçtiğimiz yerel seçimlerden sonra sürekli alanda, arazideyiz. Düğünde, cenazede, hastası, dertleri olanın yanındayız. Benim işim bu, bütün zamanımı siyasete vakfetmiş bir siyasetçiyim. Önümüzdeki süreçte Genel Merkezimizin ve İl Teşkilatımızın talimatları ve takdirleri doğrultusunda startı vereceğiz. Şu anda yoğunlukla Milletvekili aday adaylarının belirlenmesiyle ilgili süreç devan ediyor.  İlçelerde aday adayları ve teşkilatların buluşması, teşkilatların aday adaylarıyla ilgili temayül yoklamasında vereceği kararın netleşmesi, öne çıkacak adayların temayül yoklamasıyla belirlenmesi gibi çalışmalar yapılıyor.  Şu anki çalışmalar bunun üzerinde devam ediyor. Önümüzdeki haftanın Nisan ayı içerisinde neticelenecek. Ondan sonra da hemen iftar programlarımıza, toplantılarımıza, ramazan olmasına rağmen mümkün olan mahallelerde dar alan toplantıları, ev ziyaretleri küçük toplantılar şeklinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

SEÇİM OFİSİMİZİ TUTTUK

Partinin hemen altında seçim ofisimizi tuttuk. Ama İl Teşkilatımız bir format talimatı vermediği için şu anda faaliyete geçirmedik. O konuda da ilimizin talimatını bekliyoruz. Köylere, mahallelere gideceğimiz seçim minibüsümüzü de ayarladık ama giydirmeyle ilgili bir talimat gelmediği için beklemedeyiz. Talimatları bekliyoruz ama bire bir vatandaşımızın, esnafımızın yanındayız. Gece gündüz ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bize ihtiyacı olan insanların emrinde, hizmetindeyiz. Bu konuda yeni formata uymaya çalışıyoruz. Yeni formatta siyaset yapmaya çalışıyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere; bütün bakanlarımız, görevlendirilen bütün valilerimiz deprem bölgesinde. 11 ilde köy köy, mahalle mahalle hizmete ve milletin hizmetine devam ediyor.  O günden beri bakanlarımızın hepsinin ayağında çizmesi, üstünde yağmurluğu, milletin içinde. Oradaki çalışanlardan birisiymiş gibi hizmet veren bakanlarımızla gurur duyuyoruz.

RİSK GÖRMÜYORUZ

Önümüzdeki süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımızın da açık oturumda anlattığı gibi biz, bir risk görmüyoruz. Türkiye sattına bakıyoruz vadedenler var; bir de gerçekleştirenler var. Paylaşmak isteyenler var, bir de sevdalı bir şekilde vatanı, milleti için kendini siyasete vakfedenler var.  MHP, BBP ve diğer katılan Cumhur İttifakı'nın üyeleri; hiçbiri bakanlık, milletvekilliği beklemeden tamamen ülke sevdasıyla, Cumhur İttifakı çatısı altında buluşup ve Cumhur İttifakı çerçevesinde iktidara doğru yürümesi beni etkiliyor" diye konuştu. 

SİYASİ TARZ VE ÜSLUP PAYLAŞIMA DAYALI

Millet İttifakı'nı eleştiren Doğan, "Karşıdaki 6'lı masa diyorlar ama ben çoklu masa diyorum. Çünkü masanın üstünde görünen 6 ama altında kaç kişi var bilmiyoruz. Dolayısıyla çoklu masadaki siyasi tarz ve üslup paylaşıma dayalı. Daha herhangi bir şey ortaya şekillenmeden, olmuş gibi, kendi seçmenleri ve kamuoyunu da yanıltarak, çünkü olmadığı takdirde bütün herkes hayal kırıklığına uğrayacak. Olmamış bir şeyin paylaşımına dayalı, onu merkeze çeken bir paylaşım siyasetiyle karşı karşıyayız. Vatandaş bugünden geleceğini ikame etmeye çalışanlarla, koltuktan ve geleceğinden vazgeçmiş, ülkesi için elinin tersiyle bütün çıkarlarını itmiş Cumhur İttifakı birleşenleriyle, çoklu masa birleşenlerini karşılaştıracak. Dolayısıyla halkın vereceği karar benim için saygıdeğerdir. Halkımızın en doğru kararı vereceğinden hiç şüphem yok.

Devletin bütün birimleri deprem bölgesindeyken birileri koltuk, makam derdinde. Bunu da görecektir Sayın halkımız. Ben seçim şekillendirecek ana unsurların kamu vicdanı olacağını düşünüyorum. Ben, "Karşı tarafta uçağın, helikopterin, köprünün daha iyisini yapacağım, ekonomiyi düzelteceğim” diyen bir muhalefet görmek istiyorum. Ama öyle demiyor. "IMF’den para alacağız buraları yapacağız. Ucuz kredi alacağımız yerler var." Memleket ne çektiyse IMF’den ve uluslararası kredilerden çekti. Dolayısıyla biz dışa bağımlılığımızı azaltmazsak, içeride bağımsız hareket edemeyiz. 

İYİ Kİ CUMHURBAŞKANIMIZ BU İŞİN BAŞINDAYMIŞ

Ekonomi istediğimiz düzeyde iyi gitmiyor olabilir, fiyat kontrollerinde zorlanabiliriz doğrudur. Gerçekten ülkemizin ekonomisinin geldiği yer belli. 15 Temmuz, yangınlar, pandemi, depremler geçirdik. Güneyimizdeki siyonist güçlerin, Amerika’nın oluşturduğu alandan dolayı Suriye'den ülkemize göç dalgasıyla karşı karşıya kaldık. 5 milyon Suriyeli ve dışardan gelen göçmenin ağırlanması, korunmasıyla uğraştık. Sanayide çok ileri gitmiş bir ülke değiliz, petrol ihraç eden bir ülke değiliz. Biz sanayi ihraç eden bir ülke, yeni yeni olmaya başladık. Dolayısıyla bu ülkenin ekonomisinin zorlanması, fiyatların istikrarsızlaşmasını insanların anlayabileceğini düşünüyorum. Bu bağlamda gerçekten iyi ki Cumhurbaşkanımız bu işin başındaymış, iyi ki Cumhur İttifakı bu işin başındaymış. Bu süreçler doğruca ülke batmadan, bitmeden herhangi bir sıkıntı olmadan buralara getirilebildi. 

AÇIK ARA BU SEÇİMİ ALACAĞIZ

Dünyanın en büyük depremlerinden birini yaşamamıza rağmen ayakta kalabilen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Hamdolsun bu bir lider ruhundan ve ülkemizin insanlarının, özellikle deprem bölgesindeki insanların "Bunun altından kalkarsa Recep Tayyip Erdoğan kalkar, Cumhur İttifakı kalkar" düşüncesinden kaynaklanan bir umutla yaşıyoruz. Bu umutla seçime girildiği zaman Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ara bu seçimi alacağından hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: " SEÇİMİ ALACAĞIZ"