“BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ UZLAŞIDIR”

“BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ UZLAŞIDIR”

Gazipaşa Turizm Ticaret Limited Şirketi ortağı Aytekin, “Belediye idarecilerinin inat ve tutumu sonucu, Gazipaşa’nın sorunu haline gelen ‘Kombi Davası’nın çözümü için Gazipaşa Belediyesi’ni tekrar uzlaşmaya davet ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz’ın, belediyeye karşı başlatılan icra takibi ile ilgili açıklamalarına Gazipaşa Turizm Ticaret Limited Şirketi ortağı Mesut Aytekin’den cevap geldi. Aytekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “T.C. Bakanlar Kurulu kararına istinaden Gazipaşa Belediyesi ortaklığında kurulan şirketimiz, 6800 devremülkten oluşan “Kombi Tatil Kenti” projesinin yapılması amacıyla, Belediye ile anlaşma yapmış; daha sonra Gazipaşa Belediyesi, Pazarcı Mahallesi 22 Ada 35 Parsel nolu taşınmazı ihaleyle 129 Milyon TL bedelle şirketimize satmıştır. Gazipaşa Belediyesi, arsa tapusunu şirketimize devredip, projenin inşası için “Yapı Ruhsatı” vermiştir. Şirketimiz, bu ruhsata esasen, bir yandan “Belediye güvencesinde ve öncülüğünde” binlerce kişiye devremülk satışlarını sürdürmüş; öte yandan da Gazipaşa Belediyesi’nin düzenlediği “Resmi Temel Atma Töreniyle” inşaat yapımına başlamıştır.

Kombi Tatil Kenti Projesi, ülke genelinde de ses getirmeye başlamış; 1.etabı inşa edilip, hizmete alındıktan sonra Gazipaşa Belediyesi, “Resmi Arsa Satış Bedeli” 129 Milyon TL’yi tek yanlı ve keyfi olarak 250 Milyon TL’ye yükseltmiştir. Tahsil ettiği 129 Milyon TL haricinde, fazladan para tahsil etme çabasına girmiştir. “Haksız ve Hukuksuz olan bu talep” şirketimiz tarafından sorgulanıp, karşılanmayınca; Gazipaşa Belediyesi’nce önceden resmiyete uygun olarak verilen “Yapı Ruhsatı” “Yanlışlıkla” verildiği gerekçesiyle iptal edilmiştir. Ardından Gazipaşa Belediyesi, Kombi Tatil Kenti projesinden vazgeçtiğini belirterek, kendi ortağı olduğu şirketimize karşı “tapu iptali” davası açmıştır. Yargılama sürecinde “en kötü anlaşmanın, en iyi Mahkeme sonucundan iyi” olacağı düşüncesiyle, şirketimiz tarafından defalarca kez, yazılı ve de sözlü olarak “uzlaşı” talep edilmiş; ancak Gazipaşa Belediyesi her seferinde talebi reddetmiştir.

TAPU İPTAL DAVASINDA HİLE İDDİASI        
        
Tapuyu iptal ettirmeyi önceden planlayan Gazipaşa Belediyesi, şirketimize ihale ile sattığı arsanın satış ihalesinin iptaline ilişkin, anlaşmalı olarak Yusuf Şanlı’ya, Gazipaşa Belediyesi’ne karşı dava açtırmış; bu davayı yine kendisi “kabul” etmiştir. Sonucunda hile yoluyla elde ettiği bu İdari Yargı kararını, Adli yargıda görülen “Tapu İptal Davasına” delil olarak göstermiş; bu kararı dayanak olarak alan Adli Yargı Mahkemesi de “İdari Yargıda ihalenin feshedilmiş olduğunun kabulü gerekir” yorumuyla şirketimiz adına kayıtlı olan tapunun iptaline karar vermiştir. Üzerindeki yapılarla birlikte arsa, Gazipaşa Belediyesi’ne geçmiştir.

Kamuoyuna saygıyla belirtmek isteriz ki; şirketimize yanlışlıkla ruhsat verdiğini iddia ederek Tapu İptali davasını açan ve gücünü Gazipaşa halkından aldığını belirten Gazipaşa Belediyesi, adeta bindiği dalı keserek kendi halkına karşı “yanlış” yapmıştır.  Binlerce Gazipaşalıya istihdam ve gelir sağlayabilecek projenin yapılmasını engelleyerek, devremülk satın alan üyelere, şirketimize, Gazipaşa halkına zarar vermiştir.

“MAĞDURİYETİN TEK SORUMLUSUGAZİPAŞA BELEDİYESİ’DİR”    
            
Malvarlığı Belediye tarafından gasp edilen şirketimiz, binlerce devremülk üyesiyle karşı karşıya kalmış, sonuçta hem üyeler hem de şirketimiz mağdur edilmiştir. Aslında Gazipaşa Belediyesi, kendini ve çıkarlarını mağdur etmiştir! Belediye idarecilerinin projeden vazgeçmesi nedeniyle mağdur olan ve doğal olarak satın aldıkları devremülklerini veya ödedikleri bedeli geri almak isteyen “Kombi Üyeleri” davalar açmıştır. Sonucunda Gazipaşa Belediyesi milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda kalmıştır.

Şirketimizin bedelini ödeyerek satın aldığı arsayı, Gazipaşa Belediyesi hile yoluyla “haksız ve hukuksuz” olarak şirketimizden geri almış; karşılığında aldığı parayı da inkar etmiştir. Bu aşamadan sonra ödediği bedeli geri almak isteyen şirketimiz, bedelin iadesine ilişkin dava açmış ve neticesinde Belediye’nin arsa bedeli karşılığında şirketimizden tahsil ettiği miktar tespit edilerek şirketimize ödenmesine karar verilmiştir. Bu Mahkeme kararına istinaden şirketimiz tarafından Belediye’ye karşı icra takibi başlatılmıştır. Avukatlarımızdan Ayşegül Vural, Belediye Başkan Yardımcısı ile görüşerek “Belediyeyi, dolayısıyla Gazipaşa halkını sıkıntıya sokmamak için, haciz işlemi yapmak istemediğini belirtip “yine uzlaşmaya davet etmiş” ancak Başkan Yardımcısı uzlaşma olmayacağını belirterek “haciz işlemlerine devam edilebileceği” cevabını vermiştir. Bu aşamadan sonra icra işlemleri başlatılmış, hacze gelinmezden evvel Belediye Başkanı’nın talebi üzerine, Belediye’de tekrar görüşülmüş ancak ne yazık ki olumlu bir sonuç alınamamıştır.

Yapılan görüşmede “Her zaman Gazipaşa’nın çıkarlarını düşündüğünü” açıklamasında belirten Sayın Başkan, “Başkanlık süresinin bitmesine 1.5 yıl kaldığını, haciz işlemi yapılması halinde makam odasındaki eşyalardan başka bir şey alınamayacağını, yapılan bu hacizle seçim öncesi sadece şahsına ve mensubu olduğu partiye zarar verilebileceğini” bu durumun da “umurunda olmadığını” belirterek, haciz işlemlerine devam edilebileceğini ifade etmiştir. Başkanın bu tavrından sonra kesinleşen icra takibine istinaden alacağını tahsil etmeye çalışan şirketimiz, Hukuk çerçevesinde 24.11.2022 tarihinde haciz işlemini gerçekleştirmiştir. Haciz işleminin yapılmasını isteyen ve haciz yapacağımız taşınmazları teminat olarak gösteren, buna karşılık açıklamasında “Taşkın hacizden” söz eden Sayın Başkan’dır. Yıllarca süregelen hukuk mücadelemizde, hukuki karar veren Yüce Türk Mahkemesi’ne, avukatlarımıza, Gazipaşa Adliye personeline teşekkürü bir borç biliriz. 

“TARİH, EĞER DERS ALINMAZ İSE TEKERRÜRDEN İBARETTİR”     
            
Gazipaşa halkının menfaatine çalıştığını iddia eden evvelki Belediye İdarecileri gibi yapılan bir sorumsuzluk, yine Gazipaşa Belediyesi’nin zararına yol açmıştır. Tekrar belirtmek isteriz ki; bu sorunun çözümü uzlaşıdır. Şirketimizin, Kamu hizmetini engellemeye yönelik ve herhangi bir partiye zarar vermeye çalışmak ya da başkanı yıpratma gibi bir tutumu yoktur. Yalnızca mağduriyetin giderilmesi için hukuk çerçevesinde hareket edilmektedir. Açıklamasında borcu inkâr etmeyen, uzlaşma taleplerini reddeden Sayın Mehmet Ali Yılmaz, kamu hizmetinin sözde engellenmeye çalışıldığını iddia ederek, icra işlemi yapan memura, avukatlarımıza ve de şirketimize iftira atmıştır. Bu tutumlarla ve zıddı söylemlerle “kamu hizmetinin engeline kimin, hangi sebepten olduğu” kamuoyunun takdirine bırakılmıştır. Belediye idarecilerinin inat ve tutumu sonucu, Gazipaşa’nın sorunu haline gelen “Kombi Davası’nın” çözümü için Gazipaşa Belediyesi’ni huzurlarınızda tekrar uzlaşmaya davet ediyoruz.”



Anahtar Kelimeler: SORUNUN ÇÖZÜMÜ UZLAŞIDIR”