BÜYÜKAKÇA, “TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE TALİBİZ”

BÜYÜKAKÇA, “TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE TALİBİZ”

Ailesiyle birlikte basın mensuplarını akşam yemeğinde ağırlayan Belediye Başkan Aday Adayı Büyükakça, “Yükümüz ağır, ilçenin bütün sorunlara derman olmaya geliyoruz” dedi.

AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Büyükakça, gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ali Rıza Büyükakça, kendisine yöneltilen sorulara da içtenlikle cevap verdi. 

Sosyal Yöneticilik anlayışıyla Gazipaşa’yı yönetmeye ve bütün sorunlarını çözmeye talip olduğunu belirten aday adayı Büyükakça, büyük projelerini ilerleyen günlerde açıklayacağını ve projelerini 5 yıllık plana göre hazırladığını ifade etti. 

Eşi ve iki çocuğuyla toplantıya katılan Büyükakça,“Yıllarca bürokrasinin içinde yer almış birisi olarak artık siyasette yer almak istedim. Ailemle görüşüp onların desteği ve onayıyla AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim. Aldığım bu büyük sorumluluk ve kararımınında arkasını dolduracak plan ve projeler geliştirdim. Bildiğiniz üzere istifa ettiğim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlük görevimde uzun yıllardır faaliyet göstererek Gazipaşa’nın hemen hemen bütün mahallelerinde ihtiyaç sahibi insanların sorunlarına el uzattık. Tabi bunlar söylenmek için yapılmış işler olmasada bu görevimde iken vatandaşın, mahalle halkının ve Gazipaşa’nın genel sorunları hakkında detaylı bilgiler edinme fırsatı yakaladım. Bu bilgiler ışığında da Gazipaşa’nın bütün sorunlarını çözmeye talibim diyerekte aday adaylığımı ortaya koydum. Aday Adaylık başvurusu yaptığım gün toplanmış kalabalıkta çıkardığım izlenim de çok olumlu yönde oldu. Çünkü vatandaş AK Belediyecilik’i gerçekten özlemiş. Başkan seçildiğim taktirde bu özlemi giderecek aynı zamanda projelerimle insanların beklentilerini boşa çıkarmayacağım. Gazipaşa halkını sosyal yönetim anlayışıyla memnun edeceğim. Bu bağlamda İlerleyen günlerde projelerimi daha detaylı paylaşacak olsam da birkaç tanesini söylemek istiyorum. 

GAZİPAŞA’NIN STRATEJİK PLANINI YAPACAĞIZ”

Gazipaşa’nın tüm mahallelerinin verilerini toplayıp, bu kapsamda 5 yıllık stratjik plan oluşturacağız. Bu sayede her mahallenin ihtiyacını tespit edecek, koşullarına göre imar planını yapacak, proje üreteceğiz.

“HAYALİM HACI MUSA ÇAYINDA TEKNELERİ YÜZDÜRMEK”

Gazipaşa’nın iki önemli çayı var. Bir tanesi Hacı Musa, diğeri Delice Çayı. Her iki çayı da turizme kazandırmak istiyorum. Özellikle Hacı Musa Çayını deniz suyu ile doldurup, üzerinde teknelerin dolaştığı alanlar oluşturmak benim en büyük hayalim.

İKİ KATLI YER ALTI OTOPARKI 

Otopark sorunu nedeniyle ilçenin yolları iyice tıkanmış vaziyette. Ayrıca görüntü kirliliğine de sebep olmuş durumda. İnşallah başkan seçilirsem Hükümet Konağı’nı komple yıkıp, o meydanı genişletip altına da iki katlı otopark yapmayı planlıyorum. Eğer bu proje gerçekleşirse hem festivaller şenlikler için yer açılan meydan genişleyecek hem de ileride çocuklarımız, torunlarımız park çilesinden kurtardığımız için bizlere teşekkür edecek. 

“HAVALİMANI EKONOMİYİ CANLANDIRACAK” 

Uluslararası bir havalimanımız var ama bunun avantajını asla kullanamadık. Turistler uçaktan iner inmez Alanya’ya geçiyor, alışverişini, konaklamasını orda yapıyor. Bu durum benim canımı oldukça sıkıyor çünkü Gazipaşa hem turistleri ağırlayabilecek durumda hem de tarihi ile zengin bir ilçe. Bunun avantajlarını kullanmak içinde hazırladığımız önemli projelerimiz var. 

“TARİHİ DOKULARIMIZI ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ” 

Tarihimiz bizim geçmişimizin en büyük izleridir. Dolayısıyla bu izlere sahip çıkmak bizim için çok önemli bir husus. Gazipaşa’da tarihi açıdan oldukça zengin yapılara sahip. Projelerimiz kapsamında bu dokuları ön plana çıkaracak ilçemizi gezmeye gelen turistlere tarihimizi ve ilçemizin güzel tanıtımları yapılacak. 

Gazipaşa, için çıktığımız bu kutlu yolda öncelikle bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim. Ben değil başkası aday gösterilirse de onun arkasında durarak hazırlamış olduğum projeleri gönül rahatlığıyla paylaşacağım. Çünkü bizim davamız koltuk davası değil bizim davamız Gazipaşa’nın sorunları, Gazipaşa’nın büyümesi. Bu sebepten ötürü yükümüz ağır, yolumuz uzun” dedi.