ÇEKİRGEYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

ÇEKİRGEYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası Cimbiti, Çayıryakası, Çataltaş, Küllin ve Yunt yaylalarında çekirge ile mücadele kapsamında ilaçlama yaptı.

Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliği ile 2 gün süren ilaçlama yaptı. Çekirgeyle mücadele kapsamında yaylalarda yapılan ilaçlamada, Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Gazipaşa İlçe Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve Gazipaşa İlçe Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hasan Kaplan ilaçlamaya katıldı. Gazipaşa’da yaz aylarında yaylalara göç eden vatandaşları, “Çekirgeler, arazilere ekili ürünlerimizi yediği için ve çocuklarımız korktuğu için evden çıkamıyorlar. Çekirgeler bazen evlerimize dahi giriyor. Mağdur haldeyiz” diyen vatandaşların talebi üzerine çekirgelerle ilgili mücadele yapıldı.

Yaylada ilaçlamaya katılan Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordinasyonunda Devlet Yardım Mücadelesi şeklide ve teknik talimatlar doğrultusunda Gazipaşa Ziraat odamızın ve çiftçilerimizin de desteği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’müz ile birlikte çekirge mücadelemizi yaptık. Üretimin her aşamasında desteğini çiftçimizden eksik etmeyen devletimizden Tarım ve Orman Bakanlığı’mızdan, hükümet yetkilerimizden ve alın teri ile üretmekten bir an olsun vazgeçmeyen çiftçimizden Allah razı olsun” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: ÇEKİRGEYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR