ÇEVRECİLERİN ÇED ZAFERİ

ÇEVRECİLERİN ÇED ZAFERİ

Alanya ve Gazipaşa arasında yapılması planlanan 'Gazipaşa Uğrak Yeşilöz Balıkçı Barınağı' projesi için verilen 'ÇED Gerekli Değildir' kararı iptal edildi.

Alanya ve Gazipaşa arasında yapılması planlanan 'Gazipaşa Uğrak Yeşilöz Balıkçı Barınağı’ projesi hakkında Antalya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 'ÇED Gerekli Değildir' kararı vermiş, bir grup çevreci de kararın iptali istemiyle Antalya Valiliği'ne karşı dava açmıştı. Antalya Valiliği'ne açılan dava nedeniyle 9 Eylül 2022'de bölgede Mahkeme Heyetiyle birlikte keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı.

Bilirkişi raporunu doğrultusunda inceleme yapan Antalya 2. İdare Mahkemesi’nce, “Gazipaşa Uğrak Yeşilöz Balıkçı Barınağı' projesi hakkında verilen Antalya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının uygun olmadığı kararı verildi.

Konuyla ilgili konuşan Gazipaşa Hepimizin Platformu Sözcüsü Güldane Şahin, " Yeşilöz'ün çıkışına Gazipaşa tarafına doğru Balıkçı Barınağı yapılmak istendi. Antalya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 'ÇED Gerekli Değildir' raporu verildi. Bu bölge yeşil deniz kaplumbağalarının beslenme alanıdır. Çünkü yeşil deniz kaplumbağaları (Chelonia mydas) otçuldur ve o bölge de bütün deniz yosunlarının olduğu yerdir.  Biz de Gazipaşalılar ve Alanyalılar olarak dava açtık. Zaten ne Gazipaşa ne de Alanya Balıkçı Barınağını da istemiyorlardı. Çünkü hem maddi açıdan külfetli hem de doğamızı bozacaktı. Bu balıkçı barınağı inanın sadece Aytemize hizmet edecekti. Mücadelemizi verdik ve kazandık. Çok mutluyuz" dedi.



Anahtar Kelimeler: ÇEVRECİLERİN ZAFERİ