“CEZA YAZSALAR DA GİDECEĞİZ”

“CEZA YAZSALAR DA GİDECEĞİZ”

Antalya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaylalara hayvan göçünü ertelemesine hayvan üreticileri tepki gösterdi.

Antalya genelinde bu yıl hava sıcaklığı artışının geç olması, yağışların halen aralıklarla devam etmesi, yayla kesimlerinde yer yer kar yağışının olması nedeniyle otlatma mevsimi başlangıç tarihleri değişti.

Antalya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu nedenle yayınladığı genelge ile yaylalara hayvan göçüne yasak getirdi.

Bu yasağa tepki gösteren hayvan yetiştiricisi Eşref Özkan, ilçe merkezinde hayvanlara bakamayacaklarını belirterek yaylaya göç etmek zorunda olduklarını söyledi.

Küçükbaş hayvan üreticisi Özkan, “Her sene bu zaman çoktan giderdik bu sene yasak geldi. Muhtar gitmiş görüşmüş ayın 20’sine kadar gitmeyin demiş kaymakamlık. Haziranın 15-20 sinden sonra zaten gitmeye gerek yok. Bizim burada kalma şansımız olmaz. Bize ceza yazsalar da biz yine gideceğiz. Gitmek zorundayız. Burada iki çoban güdüyor yaylada olsa tek kişi güder. Bu hastalık dersen ben deniz yoluna kadar iniyorum her gün insanlara bulaştıracak bir şey olsa insanların sağlığı için daha tehlikeli burası. Yaylada olsa bu hayvanı tek kişi güdecek. Kimseyi görmeyecek kimseyle diyaloğu olmayacak yani. Bizi bekletmelerinin bir anlamı yok ayın 20 sine kadar. Biz gitmeyi düşünüyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: YAZSALAR GİDECEĞİZ”