ÇINAR DERNEĞİ’NİN 10 YILLIK GURUR TABLOSU

ÇINAR DERNEĞİ’NİN 10 YILLIK GURUR TABLOSU

Gazipaşa’da insani yardım faaliyetlerini sürdüren Çınar Derneği’nin Başkanı Koç, derneğin kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle basınla bir araya geldi.

İhtiyaç sahibi insanlara yardımları ile adını Gazipaşa’ya duyurmuş, şeffaf çalışmaları ile insanların güvenini kazanmış Gazipaşa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Yunus Koç derneğin kuruluşunun 10. yılı değerlendirmesini basınla yaptı. Başkan Koç, 10 yıllık dernek çalışmaları ve amaçları hakkında basını bilgilendirdi. 

10 yılda 90 gezi, yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye destek ve çok sayıda bilinçlendirici seminer verdiklerini söyleyen Koç, gerçekleştirdikleri projelerinin birçoğunun Türkiye’ye örnek projeler olduğunu söyledi.

Göz dolduran projelerin dernek çatısı altında ‘10 yılın gurur tablosu’ olarak nitelendiren Koç, “ Derneğimiz 10 yıllık süre zarfında birbirinden güzel etkinlikler, çok sayıda muhtaç sahibi inşalara yardımlar, geleceğimize ışık tutan gençlere hem burs yardımları hem de bilime ve gelişen teknolojiye yönlendirecek seminerler verildi. Aynı zamanda deprem bölgelerine gönüllü arama kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Şehitlerimize vefa programlarımız ile şehit ailelerimizin yanında duracak çalışmalar yaptık. Afrika bölgesinde kuyu açtık. Bıkmadan usanmadan kimseden menfaat gözetmeden çalışmalarımızı şeffaflıkla sürdürdük” dedi. 

“AMACIMIZ STK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAK”

Gazipaşa Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin amaçlarından da bahseden Koç, “STK Kültürünün temeli Osmanlı’ya, hatta Peygamber Efendimiz dönemlerine kadar dayanıyor. İnsanların elinden tutan bu kültür, sosyal yapılanmanın güçlenmesine çok güzel zemin hazırlıyor. Dolayısıyla iyiliği ve hoşgörüyü vizyon edinen Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu kültürü güzel bir şekilde topluma benimsetmek ve yaymakta bizim  en temel amacımızdır. İnşallah nihai olan bu amacımıza ulaşır, nice on yıllara imzamızı iyilikle atmaya devam ederiz” diye konuştu.

2013 yılında kurulan ve 70 üyesi olan Çınar Derneği’nin 10 yıllık çalışmalarını tek tek anlatan Koç, 2013 - 2023 yılları arası gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri şu şekilde sıraladı:

1) ÖĞRENCİ EVİ ÇALIŞMASI: 2013-2019 yılları arası, 19 adet olup toplam 185 öğrenci ücretsiz barındırılmıştır.

2) YETENEK - MESLEK KURSLARI ve KAMPLAR: 18 adet olup, toplam 470 öğrenci katılmıştır.

3) İFTAR PROGRAMLARI: 80 programda yaklaşık 10.000 kişilik iftar ikramı yapılmıştır.

4) İL İÇİ - İL DIŞI ve YURT DIŞI GEZİLERİ: Yaklaşık 88 gezi düzenlenmiş olup 3.080 öğrenci - veli - vatandaş gezilere katılmıştır.

5) OKUR - YAZAR BULUŞMALARI: 30 okulda, 81 program yapılmıştır.

6) 2019 YILINDA GAZİPAŞA GÖNÜLLÜ ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULUMU

25 kişilik ekimizle 4 yılda, 20 eğitime, 27 operasyona ve 32 faaliyete katılım sağlanmıştır.

7) KONFERANS - SEMİNER VEYA PANEL FAALİYETLERİ: 75 faaliyet düzenlenmiştir.

8) KONSER VE ŞİİR PROGRAMLARI: 5 adet konser ve şiir programı düzenlenmiştir.

9) AYNİ - NAKDİ YARDIM KAMPANYALARI İLE KURBAN-ADAK BAĞIŞI ÇALIŞMASI: Yaklaşık 45 adet kampanya düzenlenmiştir.

* 22 tır - kamyon yardım malzemesi gönderilmiştir.

* 5 adet su kuyusu açılmıştır. 

* 85 yetime - öksüze sponsorluk yapılmıştır.

* Yıllık ortalama 75 adet kurban ve adak bağışı sağlanmıştır.

* Yaklaşık 30.000 kişilik gıda, kıyafet, kırtasiye vb. yardım malzemesi dağıtımı sağlanmıştır.

10) ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE VEFA PROGRAMLARI: 2017-2021 yılları arası 5 adet program düzenlenmiş olup yaklaşık 22 şehit - gazi ailesinin ilçemizi ziyaretleri sağlamıştır.

11) KİTAP HEDİYESİ ÇALIŞMALARI: Yaklaşık 14 kurumun kütüphane çalışmasına katkı sağlamıştır. Ayrıca yaklaşık 21.000 adet kitabın öğrencilere ücretsiz dağıtımı  yapılmıştır.



Anahtar Kelimeler: ÇINAR DERNEĞİ’ YILLIK GURUR TABLOSU