DEPREMZEDELER GAZİPAŞA'YA GETİRİLİYOR

DEPREMZEDELER GAZİPAŞA

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde evlerini kaybeden depremzedelerin bir kısmı Gazipaşa'daki KYK'da konaklayabilecek.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremde evleri zarar gören depremzedeler, yurdun birçok noktasında KYK yurtlarına yerleştiriliyor. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürünün talimatı ve Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun'un koordinesinde, Gazipaşa KYK depremzedeler için hazırlandı.  Üniversitelerin tatil olması nedeniyle yurtta kalan 500 öğrenciden 400'ü evlerine gitti. Yurtta kalan 400 kişilik yer depremzedeler için hazır tutuluyor. Gazipaşa'ya gelen depremzedeler yurda yerleştirilecek. Öte yandan deprem bölgesinden ilçeye gelen depremzedelerin bir kısmı Av. Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli'ne yerleştirildi.

YARALILAR ALANYA'YA GETİRİLDİ

Ayrıca, yaralı depremzedeler tedavileri için Alanya'daki hastanelere de getirilmeye başlandı. Alanya'da ikamet eden vatandaşlar çok acil olmadıkça hastaneye gitmemeleri konusunda uyarıldı. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini geçti, 20 binden fazla da yaralı buluyor.