46 YAŞINDA ÜNİVERSİTELİ OLDU

46 YAŞINDA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Alanya ilçesinde yaşayan 46 Sevim Atalay üniversiteye başladı.

Antalya`nın Alanya ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Sevim Atalay, üniversite hayalini 27 yıl sonra gerçekleştiriyor.

Lise mezunu 46 yaşındaki Sevim Atalay, evlenince bıraktığı eğitim hayatına 27 yıl sonra devam etti. İki çocuğu üniversiteyi bitiren ev hanımı Atalay, doğrudan satış işiyle evine ek gelir sağlamaya çalışırken sağlık sektöründeki işinde daha doğru bilgiler edinmek isteyince üniversiteye hazırlandı.

Hayalindeki bölümü kazanmayı başaran Atalay, her gün 100 kilometre katederek, Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu`ndaki eğitimini tamamlamaya çalışıyor.

Tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünde mesleki hayatını daha da zenginleştirmek isteyen Atalay, gençlere hedeflerini gerçekleştirme anlamında örnek olmak istiyor.

Atalay yaptığı açıklamada, liseden mezun olduktan sonra evlendiğini ve daha sonra eğitim hayatını bitirmek zorunda kaldığını söyledi.

Üniversiteye gönderdiği iki çocuğundan büyüğünün mezun olup iş hayatına atıldığını diğerinin de ikinci bir bölüm okumak üzere çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Atalay, kendisi için ise yeni bir yol çizdiğini belirtti.

Düzenli çalışarak mesleğiyle alakalı üniversiteyi kazandığını anlatan Atalay, "Antalya İmam Hatip Lisesi 1991 mezunuyum. Okumayı çok istemiştim ama hayatın verdiği tecrübeler diyorum biraz da nasip, 27 yıl sonra yeniden okulla buluşmak nasip oldu. Bir nevi şifanın doğada olması, beni buraya sürükledi. İnsanın topraktan olduğunu ve topraktan geldiğini, besinle eş ve doğal olduğu için tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünü seçtim." dedi.



Anahtar Kelimeler: