Çelik:Vizyon projeler için iktidar desteği şart

Çelik:Vizyon projeler için iktidar desteği şart

Makamında basın mensuplarını ağırlayan Başkan Çelik, adaylık süreci ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Adaylık sürecinde partisinin alacağı her türlü karara saygılı olacağını ve gösterilen adaya sonuna kadar destek vereceğini belirten Çelik, Cumh

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, makamında basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.  Adaylık sürecinin henüz netlik kazanmadığını belirten Belediye Başkanı Çelik, adaylık konusunda tek yetkili merciinin AK Parti Genel Merkezi olduğunu söyledi. Basında yer alan, aksini iddia eden haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Çelik, "Şu an itibariyle adaylık konusunda netlik yok. Net olan bir şey var o da Cumhur İttifakının devamı. Ara sıra alt kesimlerden değişik söylemler çıksa da önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli`nin söylemleri. Bize derlerse adayımız MHP`den Yavuz Uysal olacak, biz genel merkezin emriyle sonuna kadar bu adaya destek vereceğiz. Bu ben de olabilirim, MHP`nin adayı da olabilir, diğer aday adayı arkadaşlarım da olabilir, hatta bizim dışımızda bir atama da olabilir. Cumhur ittifakının ön gördüğü aday kim olursa olsun sonuna kadar destek vereceğim. Bizim şahsi nefsimizi, isteklerimizi bir kenara bırakmamız lazım. Tek önemli olan, önceliği olan konu Gazipaşa. Mehmet Ali Ağabeyi de içine alarak söylüyorum, hepimizin derdi Gazipaşa" dedi.

 

DÜŞÜNMEK AYRI İCRAAT YAPMAK AYRI

Söylemlerin ve düşüncenin ortak olduğunu ancak önemli olan ayrıntının icraat olduğunu belirten Çelik, "Cumhurbaşkanımız ve inşallah Cumhur İttifakı daha 4.5 yıl iktidarda. Biz gelirlerimizde ciddi bir artış yaptık. Mülk gelirlerimizi arttırdık, çok büyük tasarruf tedbirleri uyguladık. 19 Belediye başkanı içerisinde Linea`ya binen tek başkan benim. Ben de lüks makam araçları almayı, kiralamayı bilirim ama bu paraya bir köy konağı daha yapabilir miyiz diye düşünüyorum. Belediyenin arkasında iktidar gücü olması gerekiyor. Belediyemizde son 3 yıldır ciddi oranlarda İŞKUR işçisi çalışıyor. Maaşını ve sigortasını devletimiz ödüyor, hizmeti biz alıyoruz. Deniz yoluna verilen hibe, su kemerleri restorasyonu, Selinus Kalesi yolunun restorasyonu... Bunlar için ödenekler geldi. Koru sahiline verilecek hibe yazısı geldi, para da yakında gelecek. Antalya`da Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yaptığımız son görüşmede kendisi Hacı Musa`daki bisiklet yoluna hibe desteği sözü verdi. Bugün yarın projemiz gidiyor. Bu hibelerin toplamı yaklaşık 5 milyon TL`nin üzerinde. Bu şu anlama geliyor. Gazipaşa`nın iktidar belediyesine ihtiyacı var. Hacı Musa ve Ulu Hendek çalışması DSİ ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışma. Gazipaşa`nın Koru ve Kızılin sahiline bir tane ulaşım var. Biz buralara alternatif yollar yapacağız. Hacı Musa, Ulu Hendek ve Mevlütlü Sokağı, bu üç yeri de en geç 1.5 yıl içerisinde bitireceğiz. Bu bölgeler yeni cazibe merkezleri haline gelecek" diye konuştu.

 

Belediye gelirlerini geçmişe oranla arttırdıklarını ve ekonomiyi rahatlattıklarını dile getiren Çelik, "Göreve geldiğimizde kucağımızda bulduğumuz 312 icra dosyasını 40`a düşürdük. 2019 sonrası için bu çok büyük bir avantaj. 35 olan kademedeki araç sayımıza 41 yeni araç ekledik. Toplam 76 aracımız olmuş. Bunun içinde boya makinesi de var, fortlif de var, greyderimiz de var. Son 45 yılda 35 araç, son 4 yılda 41 araç. Bu bir rekor ve bu araçların yüzde yetmişi sıfır alınmış araç. Bugüne kadar emeği geçen tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum ancak kendi yaptıklarımızı da söylemeden geçemeyeceğim. Bu başarı bizim değil, halkın başarısı. Vatandaşımız bize bu görevi vermeseydi biz bunları yapamazdık. Milletimiz bizi yine bu koltukta görmek isterse hizmetimize devam ederiz. Bizi doktor olarak görmek isterse sağlık ocağında hizmet etmeye devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Görev süresi içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Çelik, kendisinden önceki son 10 yıllık rakamları aktardı. Son 10 yılda 230 bin metrekare parke ve 180 km sathi asfalt döküldüğünün belirtildiğini söyleyen Çelik, "Bunlar son 10 yılın rakamları. Biz 4 yılda 400 bin metrekare parkeyi geçtik. Biz sathi asfaltta 500 km, sıcak asfaltta 150, büyükşehir ile birlikte 180 kilometre asfalt döktük. Sıcak asfaltı sathi asfalta dönüştürürsek 1400 km`leri buluruz. Seçime kadar dökeceğimiz 60 bin ton sıcak asfalt hariç. Bunun için de ihaleyi yaptık, süreç devam ediyor. Bunu da dökmeye devam edeceğiz" dedi.

 

4 YILDA OTELLER NEDEN AÇILMADI

Otel yapımının önündeki engeli aşmayı başardıklarını, 1-2 hafta içinde otel yapımının önündeki engellerin tamamen kalkacağını belirten Çelik, görevde olduğu 4 yılı aşkın sürede neden bu sorunu çözemediği eleştirilerine de yanıt verdi. Çelik; "4 yıldır açamadık ama bizden önce 20 yılda niye açılmadı? Son 10 yılda niye açılmadı? Teknik bir başkan, harita mühendisi bir başkan vardı belediye başkanlığında, niye açamadı? Bu onun suçu da değildi. Bu turizm tesis alanlarında teknik süreçler vardır. Ormanla ilgili sıkıntı vardı. Teknik çalışmayı yapacak ekip tam 1.5 yıl sonra geldi. Çalışma bitti şikayetler başladı. Komisyon 2 ayda yapacağı çalışmayı 1 yılda bitirdi. Arkadan biz sit alanı ve özel çevre olduğumuz için tüm planlarımız Çevre Şehircilik Müdürlüğüne gitti, oradan çıktı Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna gitti. Daha sonra bu bölgede emsal düşüktü. Menderes Beyin katkısıyla emsali yükselttik, Gazipaşalıların yeri değerlendi. Bunları yapmak tam 4 yılımızı aldı. Muhalefet belediye başkanı burada olsaydı bırakın 4 yılı, 24 yılda yapılamazdı bu işlemler. Otel söylemleri  20 yıldır var. Sayın valimiz defalarca bu teknik sorunlar çözülsün diye ilgili kurumlarla görüştü. Bakanımız görüştü. Sadece 4 yılda turizm tesis alanlarıyla ilgili yaşadıklarımız kitap olur. Şuan son noktayı koyuyoruz. Çevre Şehircilik Bakanımızla bu konuyu son görüştüğümüzde Bakan Beye ilçenin en büyük ihtiyacının bu konu olduğunu söyledik.  Vali Bey ve Menderes Bey benim 4 yıldır bu planı beklediğimi söyleyerek Bakan Beye durumu anlattı. Bakan Bey gerekli talimatı verdi. İnşallah 1-2 hafta içinde bu sorun tamamen çözülecek. Bu aşamadan sonra bizim vereceğimiz her otel ruhsatı yine onay için Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğüne gidiyor. Bizim yine iktidara ihtiyacımız var. Bu işi yine Ankara`da bitirecek bakanımız, vekillerimiz, bürokratlarımız olacak. Ulu Hendek, Hacı Musa Çayı projesi, Koru Sahili, Su kemerlerinin restorasyonu, Selinus kalesi yolunun yapımı, Hasdere tarihi cami ve şadırvanının restorasyonu gibi vizyon projeleri yapabilmemiz için Antalya ve Ankara`nın desteğine ihtiyacımız var" dedi.

 

SOSYAL AKTİVİTELER ARTACAK

Göreve geldiklerinde sıkıntılı bir belediye devraldıklarını vurgulayan Başkan Çelik, bu nedenle ilk yıllarda sosyal ve kültürel faaliyetlere gereken önemi veremediklerini belirtti. Görevine devam etmesi halinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin çok farklı bir boyuta taşınacağını belirten Çelik, "Yüz küsur milyon borçla belediyeyi devraldık. 320 civarında kombiden gelen bir haciz, enkaza dönmüş araç parkı, çukurlarla dolu yollar, 11 mahalleye eklenmiş 42 yeni mahalle. Dolayısıyla bunları yapmak için sosyal aktivitelere gerekli ağırlığı veremedik. Bizim dönemimizde Çekirdeksiz Nar Festivali ses getirmeye başladı. Farklı bir konsepte büründürdük. Toroslar Günnercik Yayla Şenlikleri çok iyi oldu. İlk sene olmasına rağmen çok beğenildi. Eksiklerimizi gördük, daha büyük bir etkinliğe dönüştüreceğiz. Nar festivalimizi gastronomi ön plana çıkaracağımız bir festivale dönüştüreceğiz. İkinci yılımızda partimiz ve halkımız bize görev verirse çok ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.  

Sözlerini "Gazipaşa`yı güzel günler bekliyor" diyerek noktalayan Çelik şunları söyledi: "Gazipaşa Antalya ve Türkiye`nin parlayan yıldızı olacak. Bunun yanında bir sürü de hainle uğraşıyoruz. Bizi dışarıdan yıkamayanlar içerden yıkmaya çalışıyor. Buna da Allah`ın izniyle müsaade etmeyeceğiz." 



Anahtar Kelimeler: