TOKİ ONAYLANDI

TOKİ ONAYLANDI

Başkan Çelik`in girişimleri sonucu ilçede konut yapmaya karar veren TOKİ için hazırlanan 1/1000`lik imar planı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti.

Müjdeyi veren Çelik, "Çok kısa bir süre içerisinde Gazipaşa`mıza özgün planıyla TOKİ konutlarının yapımına başlanacak. Dar gelirli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

               

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik`in girişimleri sonucu Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bakılar ve Koru mahallelerinde bulunan, Malmüdürlüğü`ne ait toplamda 144 dönüm araziye konut yapma kararı almıştı. Tapu devirleri yapılan ve Başkan Çelik`in isteği üzerine ilçenin dokusuna uygun olarak planlanan TOKİ için Gazipaşa Belediyesi`nin hazırladığı 1/5000`lik imar planı Büyükşehir Meclisinden geçmişti. Mart ayı meclisi için bugün toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Gazipaşa Belediyesi`nin hazırladığı 1/1000`lik imar planını da onayladı.

Müjdeli haberi ilçe halkıyla paylaşan Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik, ilçe halkına verdiği bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Dar gelirli vatandaşlara kararın hayırlı olmasını dileyen Çelik, "Dar gelirli vatandaşlarımızın talebi üzerine TOKİ ile görüşmeler yaptık. Uzun uğraşlar sonucu geçtiğimiz yıl Nisan ayında Koru ve Bakılar mahallelerinde hazineye ait 144 dönümlük arazinin tapu devrini TOKİ`ye yaptık. Daha sonra Gazipaşa Belediyesi olarak 1/5000`lik imar planını hazırlayarak Büyükşehir Belediye Meclisine sunduk ve onaylattık. TOKİ konutlarının yapımının önündeki son engelde yine belediyemizce hazırlanan 1/1000`lik imar planlarının Büyükşehir meclisince onaylanmasıyla ortadan kalktı. Çok kısa bir süre içerisinde konutların yapımına başlanacak ve 300 dar gelirli vatandaşımız 20 yıl vade ile ev sahibi olacak. Gazipaşa`mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.



Anahtar Kelimeler: