?AYAĞA KALKTIK ŞİMDİ KOŞMA VAKTİ?

?AYAĞA KALKTIK ŞİMDİ KOŞMA VAKTİ?

Gazipaşa Belediye başkanı ve Cumhur İttifakının belediye başkan adayı Dr. Adil Çelik , fener mesire alanında yeni dönemdeki projeler ve icraatları konusundaki sorularımızı yanıtladı.

1- 2014 yılından buyana geçen 5 yıllık sürede yaptığınız hizmetleri ve ortaya koyduğunuz eserleri özetlerseniz neler söylersiniz?

Bu soruya cevap vermeden önce nasıl bir belediye devraldığımızı anlatmak gerekir. Bizden önce 10 mahalleye hizmet veren belediye, biz göreve geldiğimizde Büyükşehir Yasasıyla birlikte 53 mahalleye hizmet vermeye başladı. Aynı kadro, bütçe ve ekipmanla bizler 53 mahalleye hizmet götürmeye başladık. Ekonomik açıdan borç batağında olan, 312 icra dosyası ve 111 milyon TL borçla devraldığımız belediyeyi ayağa kaldırmak için sıkı bir ekonomik politika uygulayarak işe başladık. Sıkı bir tasarruf politikası izledik. Kaynaklarımızı arttırmanın yoluna gittik. Burada en büyük desteği, bakanlarımızın, milletvekillerimizin aracılığıyla hükümetimizden gördük. Bizden önce bankaların kredi bile vermediği bir belediye ile karşı karşıyaydık. Çok şükür uyguladığımız ekonomik politika sayesinde Gazipaşa Belediyesini ayağa kaldırdık. Bu süreçte hem borç ödedik, hem hizmet yaptık.

KOMBİ BELASI TARİH OLUYOR

Neler yaptık derseniz; Kombi davası nedeniyle belediyemize gelen 312 icra dosyasını 29`a düşürdük, 9 milyon borç ödedik. Kombi`nin harabe halindeki binalarını yıktık. İcra yoluyla bizden önce satılan ancak bizim dik duruşumuz sayesinde Cebeli Tepesiyle birlikte geri aldığımız Kombi arazisini turizme kazandırmak için çalışmaları tamamladık. 

PARKE VE BÜZ FABRİKASI KURDUK

Bizden önce yüksek rakamlara mal edilen parke ve büz maliyetini düşürmek için göreve geldiğimizin ilk yıllarında 750 bin TL`ye parke ve büz fabrikası kurarak maliyetlerimizi yarı yarıya düşürdük. Bugünkü değeri 2,5 milyon TL olan fabrikamız sayesinde bizden önce metrekaresi 15 liraya alınan parkeyi bugün biz 10 liraya üretiyoruz.

PARKE YOL VE KALDIRIMDA REKOR KIRDIK

Kurduğumuz parke ve büz fabrikasının bizlere kattığı güçle kırılması zor bir rekor kırdık. Geçmiş 10 yılda yapılan parke yol ve kaldırım 230 bin m2 olduğunu ilçemizde, 10 milyon liraya mal olan 430 bin m2 parke yol ve kaldırım yaptık.

ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK

Göreve geldiğimizde hizmet aşkımıza yetişemeyecek 35 araçtan oluşan bir araç filosu devraldık. Yaptığımız ilk icraatlardan biri araç filosunu güçlendirmek oldu. Bugün itibariyle araç filomuza 7.5 milyon TL`ye 41 yeni araç ekledik.

SATHİ  ASFALTTA REKOR

Rekor kırdığımız bir diğer alan da sathi asfalt çalışmaları oldu. Son 10 yılda 180 km dökülen sathi asfaltı biz 5 yılda 205 km dökerek kırılması zor bir rekora imza attık. Sathi asfaltın belediyemize 14 milyon lira oldu.

GAZİPAŞA SICAK ASFALTLA TANIŞTI

Geçmişte 1 km dahi sıcak asfalt bulunmayan Gazipaşa`mıza 150 km sıcak asfalt dökerek kırılması zor bir rekora daha imza attık. Yaptığımız asfalt ihalesi sonucu Mart 2019 sonuna kadar 80 km daha sıcak asfalt dökeceğiz.  50 milyon lirayı bulan sıcak asfalt çalışmamız Gazipaşa`ya çok yakıştı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Görevde olduğumuz 5 yıllık süre içerisinde alt yapıya önem verdik. 5 yılda altyapıya 4.5 milyon TL harcadık, 19 km yağmur suyu hattı döşedik.

MAHALLE KONAKLARI

2014 Yılında vaatlerimiz arasında bulunan mahalle konaklarını bir bir yaptık. Mülk sorunu olmayan 22 mahallemize konak, 3 mahallemize de meydan yaptık. Belediyemize 2.5 milyon liraya mal olan konakların sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Hedefimiz konaksız mahalle bırakmamak.

EĞİTİME REKOR DESTEK

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. İlçe genelinde 25 okula 1 milyon TL`nin üzerinde yardım ve hizmet yaptık.

 

CAMİ VE MEZARLIKLAR

Cami ve mezarlıklarımıza büyük önem verdik. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 40 cami ve mezarlığa 15 bin m2 parke döşedik. Bu çalışmamızın yaklaşık maliyeti 500 bin TL`dir.

UZAKLARI YAKIN EDEN KÖPRÜLER YAPTIK

Gazipaşa`mıza 5 adet köprü yaptık. Temeli bizden önce atılan ancak bizim tamamladığımız Bakılar Köprüsünü hizmete açtık. Karayolları ve DSİ işbirliği ile Bıçkıcı, Çörüş, Kocaköprü, İnal Köprülerini ilçemize kazandırdık. Bu köprülerin yaklaşık maliyeti 13.5 milyon TL`dir.

DENİZYOLU VE SAHİL PROJESİ İLÇENİN VİTRİNİ OLDU

Yıllarca atıl vaziyette bekleyen ve göreve gelir gelmez başladığımız Deniz Yolu ve Selinus Sahili düzenleme çalışmasını tamamladık. Gazipaşa`mıza günübirlik misafir çeken ve ilçemizin vitrini olan denizyolu ve sahil projesi 7.7 milyon TL`ye mal oldu.

FENER MESİRE ALANI

Gazipaşa yıllarca Selinus Sahilinde bulunan 10 adet derme çatma kamelyada piknik yapmaya mahkum kaldı. Hemşerilerimin özlemini çektiği mesire alanına başlayarak bir ilki gerçekleştirdik. Koru mahallemizdeki Fener Tepesinde 4,5 milyon TL`ye mal olacak fener mesire alanının yüzde 95`i bitti. İnşallah yeni mesire alanlarını önümüzdeki dönem ilçemize kazandıracağız.

HACIMUSA ÇAYI ISLAHI BİTTİ

Gazipaşa`nın hayal projesi Hacı Musa Çayı Islah ve Düzenleme Çalışmasına DSİ`nin desteği ile başladık. Islah çalışması tamamlanan Hacı Musa Çayının çevre düzenlemesine bu yıl başlayıp bitireceğiz. 7.2 milyon TL`ye mal olacak çalışmamız bittiğinde Gazipaşa`mıza yeni bir cazibe merkezi kazandıracağız.

FİDANLIK CADDESİNİ YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞTURDUK

Koru Sahil Düzenleme Çalışması öncesi sahile giden Fidanlık Caddesinde sıcak asfalt, parke kaldırım, bisiklet yolu ve aydınlatma çalışmasını tamamladık. Fidanlık Caddesi için 1.5milyon TL harcadık.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKTIK

Pazarcı Mahallemizde bulunan tarihi tescilli Gümrük Binasını restore ederek kullanıma sunduk. Yine tarihi Selinus Kalesinin aydınlatmasını yaparak akşamları da kale gezisi yapılmasına olanak sağladık. Su kemerlerinin restorasyonu ihalesini yaptık.

HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI

İlçe genelinde, içerisinde kamelyaların, piknik alanlarının, otopark, çocuk oyun gurubu, spor alanları, fitnes aletleri ve tuvaletlerin bulunduğu 5 adet park yaptık. Bunun yanı sıra ilçe merkezindeki çocuklarımız hangi imkanlara sahipse kırsal mahallelerimizdeki çocuklarımızda o imkanlara sahip olacak prensibiyle 45 mahallemize çocuk oyun grubu koyduk. Park ve oyun gruplarının yaklaşık maliyeti 1.5 milyon TL`dir.

GAZİPAŞA ÇİÇEK AÇTI

Görev süremiz boyunca ilçe geneline 600 bin mevsimlik çiçek diktik. D400 karayolunda bulunan refüje, Büyükşehir`in desteğiyle havalimanı kavşağından Güney`e kadar otomatik sulama sistemi koyduk. 5 yılda peyzaj çalışmalarına 7 milyon TL harcadık.

MİLLİ EGEMENLİK BULVARI

Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün D400 Karayolu üzerinde bulunan Milli Egemenlik Bulvarında yaptığı çalışma sonrası bulvarın çevre düzenlemesini Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle birlikte tamamladık. Bulvarda bulunan Kerim Çoban üst geçidini tadilattan geçirdik ve ışıklandırdık. Çalışma yaklaşık 500 bin liraya mal oldu.

KIR DÜĞÜNLERİ ŞİMDİ BAŞKA GÜZEL

Güneşin 8 ay yüzünü gösterdiği cennet ilçemize kır düğünleri için yeni bir mekan kavuşturduk. Kahyalar Piknik Alanı içerisinde oluşturduğumuz düğün alanı kır düğünlerinin aranan mekanı oldu.

 

 

EVDE BAKIM VE EVDE SAĞLIK EKİBİ

Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Evde Bakım ve Evde Sağlık Ekiplerimiz, kimsesizlerin kimsesi oldu. Mayıs 2018 tarihinde başladığımız Evde Bakım Hizmeti ile 89 hanede ve 18 camide düzenli olarak temizlik yaptık, 105 kişiye evde bakım hizmeti verdik. Evde Sağlık Hizmetimizle de bugüne kadar 96 hastamıza hizmet verdik. Verdiğimiz bu hizmetler belli aralıklarla tekrarlanıyor. 40 hastamıza ise hasta yatağı hediye ettik. Artık Gazipaşa`da kimse sahipsiz değil...

HOŞGELDİN BEBEK PROJESİ

Acısını, tatlısını paylaştığımız siz hemşerilerimizi en mutlu gününüzde yalnız bırakmadık. Yeni doğan 650 bebeğimize "Hoşgeldin" dedik ve hediyelerini takdim ettik.

SOSYAL MARKETTE HERŞEY BEDAVA!

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" düsturuyla hayırseverlerle yardıma muhtaç vatandaşlarımız arasında köprü olduk. Belediye İş Merkezine kurduğumuz Sosyal Marketten bugüne kadar 5100 vatandaşımız, ayakkabıdan cekete, pantolondan gömleğe, çoraptan kemere varıncaya kadar ihtiyaçlarını ücretsiz giderdi.

ŞEHRİMİZİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATTIK

İlçemizin güzelliğine güzellik katmak için 10 şehir görseli yaptık. İlçemizin batı girişine Gazipaşa yazısı ve Atatürk silueti koyduk. Havalimanı kavşağına Osmanlı Tuğrası, hastane kavşağına ay-yıldız görseli, toptancı hali kavşağına sebze figürleri, orman kampı tepesine yine Gazipaşa yazısı, Beyrebucak kavşağına çoban ve keçi heykelleri koyduk. Su kemerlerini ve kalemizi restore ettik.  Sahile ışıklı süs havuzu yaptık, deniz kızı heykelini yeniledik. Ata`mızın unvanı olan ismimizi dağlara taşlara yazdık.

MESAJ VE ANONS SİSTEMİ

İlçemizde haberleşme sistemine yeni bir soluk getirdik. Kurduğumuz mesaj sistemi ile acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Ayrıca 53 mahalleye 150 bin TL maliyetle anons sistemi kurduk.

GAZİPAŞA ÇEKİRDEKSİZ NAR FESTİVALİ

Geçen yıl 9`uncusunu düzenlediğimiz Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali, yeni tarzı ve yeriyle yeniden hayat buldu. Önümüzdeki dönemde bu festivalimizi uluslararası bir gastronomi festivaline dönüştüreceğiz.

TOROSLAR GÜNNERCİK YAYLA ŞENLİĞİ

Yörük diyarı Gazipaşa, yayla şenliğinin eksikliğini çekiyordu. Düzenlediğimiz Toroslar Günnercik Yayla Şenliğinde onbinlerce kişi bir araya geldi. Her yıl gelişerek ve büyüyerek yayla şenliğini devam ettireceğiz.

İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTUK

Ramazanın bereketini paylaşarak arttırdık. 5 yılda her mahallemizde iftar sofrası kurduk. Her yıl 25 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturduk. Birlikte çok güzel olduk.

SANATIN VE SANATÇININ MERKEZİ GAZİPAŞA

Uluslararası Sanat Sempozyumu ile her yıl çok sayıda farklı ülkeden ilçemize gelen onlarca ressam ve heykeltıraşı Gazipaşa`mızla buluşturduk. Gazipaşa`yı sanat ve sanatçıların merkezi yaptık.

DAR GELİRLİYE TOKİ MÜJDESİ

Dar gelirli vatandaşımız ev sahibi yapmak için çalıştık ve sonucunu aldık. TOKİ  konutları için yer teslimini yaptık. Gazipaşa`nın dokusuyla uyumu özel olarak hazırlanan TOKİ proje yapım aşamasına geldi. Büyükşehir Belediyesi imar planını onayladı. TOKİ konutlarının yapımına çok kısa bir süre içerisinde başlayacağız.

ÖĞRENCİ YURDU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözecek, sadece büyükşehirlerde yapılan kira garantili 500 kişilik öğrenci yurdu için YURTKUR ile protokol imzaladık. 15 milyon liraya mal olacak Belediyemize ait yurt binasının inşaatına bu yıl başlayacağız.

4 ALTGEÇİT ULAŞIMI RAHATLATTI

D400 Karayolunun yapımından sonra Ekmel, Çobanlar ve Beyrebucak mahallelerimizde, yolun karşı yönüne araç geçişini sağlamak için Karayolları Bölge Müdürlüğünün desteği ile ilçemize 4 adet altgeçit kazandırdık.

2 ÇOK AMAÇLI SAHA YAPTIK

Spor Toto`nun desteğiyle Kahyalar ve Beyrebucak mahallelerimizde 2 adet çok amaçlı kapalı sahanın yapımı tamamladık. 3 tanesinin daha yapımına başlayacağız. 5 sahanın  yaklaşık maliyeti 3.5 milyon TL`dir.

GAZİPAŞA ARTIK DAHA TEMİZ

1000 Adet galvanizli, 500 adet plastik ve 15 yer altı konteynırı ile 350 adet tepegöz çöp kovası ilçe geneline konuldu. Çöp konteynırlarının ve kovalarının yaklaşık maliyeti 2 milyon TL`dir.

FEN LİSESİ AÇILDI

Gençlerimizin Fen Lisesine gitmek için ilçe dışına gitmek zorunda olmasına gönlümüz razı olmadı. Girişimlerimiz sonucu, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu`nun desteğiyle Fen Lisesini Gazipaşa`mıza kazandırdık.

GAZİPAŞA`YA FAKÜLTE YAKIŞIR

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gazipaşa M.Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu ile başlayan üniversite heyecanımız, ilçemize kazandırdığımız fakülte ile doruğa çıktı. Talebimiz üzerine, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu`nun desteğiyle ilçemize Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin açılmasına onay verildi. Bu yıl açılacak fakültemize belediye olarak bir adet eğitim uçağı hediye edeceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Gazipaşa`nın değişim ve gelişimine her alanda katkı sunuyoruz. İstiklal Mahallemizde riskli binaların bulunduğu bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları başladı, yer teslimi yapıldı. Gazipaşa`da bir ilki yaparak ilçemize kentsel dönüşümden kazanılmış modern bir yaşam alanı  oluşturacağız.

18.MADDE UYGULASI

Hak kaybının ve mağduriyet oluşmasının önüne geçmek için büyük bir titizlikle yürüttüğümüz 18. Madde uygulamasında 123 hektarın tescilini yaptık, 115 hektar alan ise tescil aşamasında.

 

2. Önümüzdeki dönemde yeniden göreve gelmeniz halinde projeleriniz ve vaatleriniz nelerdir?

 

Birer cümle ile değinmem gerekirse yaptığımız çalışmalarla ilçenin vitrini haline getirdiğimiz Denizyoluna nostaljik tramvay yapacağız. Kızılin`in üzerinde bulunan Evliya Tepesine ikinci mesire alanını yaparak Gazipaşa`mızın simgesi olacak bir eseri ilçemize kazandıracağız. 2014-2019 Hizmet dönemimizde DSİ`nin desteğiyle ıslah çalışmasını tamamladığımız Hacı Musa Çayı Çevre Düzenleme Çalışmasını tamamlayacağız. 26 Şubat`ta yapım ihalesine çıkacağımız Koru Sahil Düzenleme Çalışmamızı 2019 yılı sonuna doğru bitirerek ilçemize Konyaaltı sahili gibi bir sahil kazandıracağız.

İlk etabını tamamladığımız Uluhendek Deresi Islah ve Çevre Düzenleme Çalışmasını tamamlayacağız.

Turizm tesis alanı olarak onaylattığımız imar planının ardından Gazipaşa`mızda ilk büyük ölçekli turizm konaklama tesisinin temelini atacağız. Her geçen gün nüfusu artan Gazipaşa`mızın modern bir belediye hizmet binası kazandıracağız. Belediye hizmet binasının arkasında bulunan 6 bloktan oluşan ilçenin en eski çarşısına yeni bir çehre kazandıracağız. İstiklal Mahallesinde bulunan ve çok amaçlı kullandığımız Belediye Fuar Alanını (Pazar Yeri) Yeni Mahalleye taşıyacağız. Gazipaşa Şehir Stadyumunu daha modern bir tesise dönüştüreceğiz.  Merkez mahallelerimize taziye evi kurulması için gerekli çalışmayı yapacağız. Önümüzdeki dönemde konak yapmadığımız mahalle bırakmayacağız.

Yapımı devam eden Gazipaşa-Kazancı-Ermenek yolunun açılmasıyla birlikte etüt çalışmalarına başlayacak ve uygun bir alana Gazipaşa Kayak Merkezi kuracağız. Hacı Musa Çayı Islah ve Düzenleme Çalışmaları kapsamında çay kenarına hobi bahçeleri kuracağız. Kırsal mahallerimizi sıcak asfaltla tanıştırıp, yolu yapılmayan mahalle bırakmayacağız. Hayvancılıkla uğraşan yetiştiricimizi rahatlatmak için canlı hayvan pazarı kuracağız. 2 okul bahçesine yaptığımız çok amaçlı sahayı, ilçe merkezinde bahçesi uygun olan her okulun bahçesine yaparak çocuklarımızın sportif faaliyetlerini rahatlıkla yerine getirmelerini sağlayacağız. Tanıtım faaliyetlerine büyük katkı sağlayan yamaç paraşütçüleri ilçemize çekmek için Selinus Sahili yamacında bulunan tepeye Yamaç Paraşütü Merkezi kuracağız. Son iki yıldır farklı bir konsepte kavuşturduğumuz Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali`ni genişleterek, tropikal ürünlerden elde edilen her türlü tatların yer aldığı bir gastronomi festivaline dönüştüreceğiz. Yayla kültürünün yoğun olarak yaşandığı ilçemizde elektriksiz ve telefonu çekmeyen yayla bırakmayacağız. Pazarcı`da yıllardır çözülemeyen cami sorununu çözerek bu mahallemize cami kazandıracağız.Pazarcı mahallemizde bulunan su kemerlerini restore ederek tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkartacağız. Aynı ilçeyi paylaştığımız sokak hayvanları için ilçe genelindeki parklara ve uygun alanlara barınma ve beslenme evleri yapacağız.

 

3- Rakipleriniz 2014 yılında halktan yetki isterken verdiğiniz sözleri yerine getirmediğinizi söylüyor. Örneğin, belediye hizmet binasını, Evliya Tepesine mesire alanı, Selinus kalesine yürüyüş yolu, içme suyu arıtma tesisi gibi projeleri yapamadığınızı ve vaatlerin boş çıktığını söylüyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Biliyorsunuz seçim dönemine girdikten sonra 5yılda yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı halkımıza anlattığımız bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçığın içerisine 2014 yılında halkımızdan yetki isterken verdiğimiz vaatlerimizi ve bunların hangilerini gerçekleştirdiğimizi, hangilerini ne gerekçeyle yerine getiremediğimizi açık yüreklilikle yazdık. Ancak rakiplerimiz ne yazık ki bunları çarpıtarak halkımıza sunmaya çalışıyor. Doğru belediye hizmet binası sözü verdik ama yapmadık. Bakın yapamadık demiyorum, yapmadık diyorum. Çünkü istesek 20 km sıcak asfalt dökmez bu binayı yapardık ama ilçemin yolları delik deşikken ben belediye binası yapıp içine oturamazdım. Bu yüzden yapmadık ve bu kararımızla da gurur duyuyorum. Yine Evliya Tepesine mesire alanı yapamadılar diyorlar ama Fener Mesire Alanının görmezden geliyorlar. Evliya Tepesi sit alanı olduğu için resmi işlemleri uzun sürdü. Bu nedenle halkımıza verdiğimiz sözü tutmak için mesire alanını Fener`e yaptık. Resmi işlemleri biten Evliya Tepesine ise bu dönemde daha güzel bir mesire alanı yapacağız. Selinus Kalesinin yürüyüş yolu ihale edildi, çalışma başladı. Bu projeler büyük projeler. Tarihi eserlerin bulunduğu alanlardan geçtiği için bürokratik işlemler uzun sürüyor ve çok şükür tüm izinleri aldık, çalışmaya başladık. İçme suyu arıtma tesisi projesini büyükşehir hazırlıyor. Biliyorsunuz biz seçime girerken Büyükşehir Yasası henüz yürürlükte değildi. Bazı konularda bilgi kirliliği söz konusuydu. İçme suyu, ulaşım, toptancı hali gibi konular büyükşehirin yetkisine geçti. Uyum içinde çalıştığımız ve büyük destekler aldığımız Büyükşehir Belediyemiz, bu konulardaki projelerini yapıyor ve inşallah arıtma tesisimizi de yakın bir zamanda hizmete açacağız. 

 

4- Rakiplerinizin dillendirdiği bir diğer konu da Belediyenin borç batağında olduğu. Belediyenin 100 milyonun üzerinde borcu olduğunu iddia ediyor. Göreve geldiğinizde belediyenin borcu ne kadardı, şimdi ne kadar? Belediye gerçekten borç batağında mı?

Rakiplerimiz ne yazık ki "Çamur at izi kalsın" politikası izliyor. İnsanlara projelerini anlatacakları yerde, bizler hakkında gerçek dışı ithamlarda bulunuyorlar. Bu da bizleri üzüyor. Kısa bir süre önce toplanan Bütçe Komisyonunda bizimle birlikte CHP ve İyi Parti`nin meclis üyeleri de yer aldı. Belediyemizin ne kadar borcu olduğu burada açık bir şekilde yazılıyor. Katılan meclis üyelerinin de bu bütçe altında imzası var. Buradan bir kez daha açık yüreklilikle söylüyorum. Belediyeyi 111 milyon lira borç ile aldık. Bu borcun yarıya yakını Büyükşehir`e devroldu, kalan borcu biz ödedik. Şuan belediyemizin 38 milyon lira gibi bir borcu var. Bunun yarısından fazlası SGK ve Maliye borcu. Bunları da yapılandırdık ve her ay 400 bin lira olarak ödüyoruz. Bunun yanı sıra 150 milyon liraya yakın ilçemize hizmet ve yatırım yaptık. Bu iddiayı ortaya atanlara gittiğimiz mahalle toplantılarında seslendim. Eğer ispatlarsanız bugün belediye başkanlığından ve adaylıktan istifa edeceğim. İspatlamazsanız siz de delikanlı gibi çıkın görevinizden istifa edin dedim ama şuana kadar bir açıklama gelmedi. Bugüne kadar bir gün işçi maaşını aksatmadık, yatırımlarımızdan geri kalmadı. Belediyemiz borç batağında değil, aksine belediyemiz itibarlı ve güçlü bir belediye.

 

5- Rakipleriniz belediye arazilerini sattığınızı iddia ediyor. Hiç belediye arazisi sattınız mı?

Birkaç 300-500 m2 atık parsel dışında arazi satmadık. Bunları da vatandaşlarımızın arazileriyle iç içe oldukları ve onlar talep ettiğini için sattık. Bizden önce ödenen 8-9 milyonluk Kombi borcunun 5 milyonu arazi satışları sonucu ödenmiş ama biz ödediğimiz 9 milyon lira borcun tamamını kendi kaynaklarımızla ödedik. Rakiplerimizin bu iddiası da ne yazık ki gerçek dışı.

 

6- Bir de belediyeye haciz geldi iddiası var. Koltuğunuzun dahi icralık olduğunu yönünde haberler yapıldı. Gerçekten koltuğunuz haczedildi mi?

Bizler gittiğimiz her mahalle toplantısında 312 icra dosyasını 29`a düşürdük diye bas bas bağırıyoruz. Bunlar yeni şeyler değil ancak eskiden belediyemizin klimalarını, koltuklarını alıp gidiyorlardı. Allah`ın izniyle buna meydan vermedik, vermeyiz. Art niyetli bazı kişi ve avukatların, seçim öncesi ortaya koyduğu gayri ahlaki bu durum tamamen siyasi bir olaydır. Bunu gazetelerine taşıyanları ve niyetlerini de bu ilçe halkı çok iyi biliyor. Daha önce de söylediğim gibi itibarını kaybetmiş bir belediyeyi ayağa kaldırdık, devlet ve vatandaş nezdinde itibarlı bir hale getirdik. Yaptığımız milyonlarca liralık ihalelere girmek isteyen iş adamları, belediyemizin koridorlarına ve odalarına sığmıyor. Borç batağındaki bir belediyenin yaptığı ihaleye hiçbir iş adamı girmez. Bunu bu iddiayı ortaya atanlar da adı gibi biliyor.

 

7- Göreve geldiğinizde en önemli vaatlerinizden biri Gazipaşa`yı turizmle tanıştırmak olmuştu ancak 5 yıllık görev sürenizde büyük ölçekli bir otel yapımına başlanmadı. Muhalefetin de eleştirdiği bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz? Otel yapımı niçin gecikti ve bu konuyla ilgili son gelişmeler neler?

 

Bize 5 yılda otel yapamadınız diyenlere ben de 20 yıldır siz niye yapmadınız diye soruyorum. Gazipaşa ÖÇK yani Özel Çevre Koruma alanında. Buralarda Caratta Caretta kaplumbağa alanları olduğu için bizim tüm izinlerimiz Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğüne gitmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizde baktık; turizm tesis alanlarımızda planlama ne yazık ki bitmemiş. Planlamaları bitirmek için 17-18 kurumdan görüş alıyorsunuz. Aldığımız görüşler arasında Orman Bakanlığı bize olumlu kurul görüşü vermedi. Orada ormanlık bir alan görünüyor. Bunun düzeltilmesi için bir heyet geldi. Orman Genel Müdürlüğünden Türkiye geneline gönderilen 3 ekipten biri Gazipaşa`ya geldi. Sayın Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu`nun bize büyük desteği oldu. Orada yapıları bulunanların hiçbirinin tapusu yok. Çalışma bitince mahkemeleşmeler, itirazlar başladı. Defalarca ekibimizle Ankara`ya gittik. Bürokratlar değişiyor, hakimler değişiyor. Süreç durmadan uzuyor. 4.5 yıllık sürecin ardından çok şükür planımızı onaylattık. Bunu biz 4.5 yılda yaptık inanın bana bakanımızın, hükümetimizin destekleri olmasa bizi eleştirenler 20 yıl uğraşsa bu değişiklikleri yapamazdı. Otel yapımının önündeki imar planı engelini kaldırdık. İstesek seçim öncesi temel atabilirdik ancak seçim yatırımı gözüyle bakacakları için bunu yapmadık. Kendimizden eminiz, inşallah göreve gelir gelmez, birkaç ay içerisinde ilk otel temelini atacağız ve Gazipaşa`mızı turizmle tanıştıracağız, gençlerimize iş imkanı sunacağız.

 

8-Gazipaşa 20 yıl CHP Belediyesi tarafından yönetildi. Konuşmalarınızda sık sık hükümet desteğinden bahsediyorsunuz ama rakipleriniz de iktidar belediyesi olunmasına rağmen belediyenin iyi yönetilmediğini ve gerekli desteğin alınamadığını iddia ediyor. Gazipaşa`ya iktidarın katkısı ne oldu ve iktidar belediyeciliğinin önemi ne?

Rakiplerimizin bunları dile getirmesini ve yapılanları inkar etmesini doğrusu şaşkınlıkla izliyorum. Gazipaşa`ya hükümet eliyle yapılan havalimanı, Gökçeler Barajı, yat limanı, hastane, adliye binası okullar vs. bunları bir kenara bırakırsak Sayın milletvekillerimiz ve Bakanımız sayesinde çaldığımız her kapı ardına kadar açılıyor. Örnek verecek olursak yıllardır hayali kurulan Hacı Musa Çayı projesine başladık. DSİ`nin desteği ile dere ıslahını tamamladık. Dere ıslahının yaklaşık maliyeti 4 milyon lira. Ulu Hendek Deresinin de ıslahını yine DSİ ile birlikte yaptık. Koru Sahil Projesinin ihalesini yaptık. 12 milyon liralık bu proje için bakanlığımız 2 milyon lira hibe gönderdi. Kalanı için de hibe destek sözü aldık. Su kemerleri Restorasyonunun ihalesini yaptık. Burası için de bakanlığımızdan hibe destek aldık. Selinus Kalesine giden olun ihalesini yaptık, çalışma başladı. Burası için de bakanlığımız başlangıç için 1 milyon lira hibe gönderdi. İlçemizin doğu mahallelerinin trafiğini rahatlatmak için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık, Karayollarının desteği ile ilçemize 4 adet altgeçit kazandırdık. İlçemizde bir Fen Lisesi ihtiyacı vardı. İlçelere nadiren yapılan Fen Lisesini Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu`nun desteğiyle ilçemize kazandırdık. Yine talebimiz üzerine Bakanımızın desteğiyle ilçemize fakülte açtık. Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bu yıl öğrenci almaya başlayacak. Fener Mesire Alanını Orman Bakanlığımızdan yıllık 10 bin lira gibi temsili bir rakam karşılığında 29 yıllığına kiraladık ve ilçemize devasa bir eser kazandırdık. Aynı projeyi Evliya Tepesine yapacağız, gerekli izinleri aldık, bu yıl çalışmamız başlayacak. Bu ve buna benzer nice hizmeti hükümetimiz sayesinde ilçemize kazandırdık. Muhalefet bir belediyenin hükümet desteğini almadan bu ve benzeri projeleri hayata geçirmesi imkansız. En basitinden otel yapımının önündeki engeli bile bakanlarımızın desteği olmazsa kaldırmamız 20 yılı alırdı. Rakiplerimiz de bunların farkında ama bir seçim süreci var böyle söylemek zorundalar.

 

9- Millet İttifakının "Gazipaşa Gazipaşa`ya yeter" gibi bir söylemi var? Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu söylem içi boş bir söylem. Hükümet desteğinin önemini bertaraf etmek için geliştirilmiş bir söylem. Turizmin başkentleri Antalya, Alanya, Kemer, Side bile milyonlarca liralık gelirleri ve bütçelerine rağmen kendi kendilerine yetemiyorken, turizmle yeni tanışan, 24 milyon liralık yıllık bütçesi bulunan Gazipaşa Belediyesi`nin kendi kendine yetmesi imkansız. Sizlere az önce hükümet desteğiyle ilçemize kazandırdıklarımızı anlattım. Bunların hiçbirini hükümet desteği olmadan bizim ölçeğimizdeki bir belediye yapamaz. 24 milyon liralık bütçesi olan bir belediye 5 yılda 50 milyonluk sıcak asfalt dökemez, 12 milyonluk Koru Sahil Projesini yapamaz, 7.7 milyonluk Selinus Sahil Projesini yapamaz. Halkımızın bunların bilincinde olduğunu düşünüyor ve Gazipaşa`nın geleceğini heba etmeyeceğine inanıyorum.

 

11- Rakiplerinizin projelerini görmüşsünüzdür. Projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet rakiplerimizin projelerini gördüm. Bastırdıkları kitapçıkta bahsettikleri projelerin yüzde 80`ine yakının bizler gerçekleştirdik veya halen çalışmaları sürüyor. Birçoğu ise Gazipaşa Belediyesi`nin yetki alanında olmayan projeler. Örnek vermek gerekirse Mehmet Ali Bey tarıma destek olacaklarını söylüyor. Kastettiği bünyesinde bir ziraat mühendisi barındırıp danışmanlık hizmeti vermek değilse, 24 Milyon bütçesi olan ve bu bütçesinin yarıdan fazlasını personel maaşlarına harcayan bir belediyenin üreticiye destek olması imkansız. Vatandaşa kredi mi verecekler? Çekirdeksiz Narın çoğrafi işaretini alacaklarını söylüyorlar, 7-8 ay Türk Patent Enstitüsüne yaptığımız başvuru onaylanma aşamasına geldi. Turizm tesis alanlarının önündeki engelleri kaldıracağız diyorlar, biz kaldırdık. Doğal ve tarihi turistik alanların ulaşım sorunlarını çözeceklerini söylüyorlar, bizim milyonlarca liralık ihalelerimizden haberleri yok. Kitap giysi oyuncak kutuları yapacağız diyorlar, bizim kurduğumuz sosyal marketten haberleri yok. Çay bahçeleri açacağız diyorlar, denizyoluna, Selinus ve Koru sahiline, Fener Mesire Alanına hiç gitmemişler sanırım. Asfaltsız yer bırakmayacağız diyorlar, büyükşehirle birlikte döktüğümüz toplamda bin kilometreye yakın asfalttan haberleri yok. Ulaşım sorununu çözeceğiz diyorlar, ulaşımda yetkinin büyükşehirde olduğunu ve ilçede ulaşım sorunu olmadığını bilmiyorlar. Sosyal alan, kültür merkezi, sinema diyorlar, Kültür Merkezimizin bitmek üzere olduğunu içinde 2 sinema salonu olduğunu bilmiyorlar. Bisiklet yolları yapacağı diyorlar, bizim 6 km bisiklet yolu yaparak rekor kırdığımızı bilmiyorlar. Okul, cami ve mezarlıklara bakım yapacaklarını söylüyorlar, 40 cami ve mezarlığı büyükşehir ile birlikte pırıl pırıl yaptığımızdan haberleri yok. Kaldırımları engellilerin kullanımına uygun hale getireceklerini söylüyorlar, döşediğimiz 430 bin metrekare parke kaldırım ve yolun her karesinin engellilerin kullanımına uygun olduğunu bilmiyorlar. Bunların dışında ise sosyal barış, eşit hizmet, adil yönetim filan diyorlar. Az önce belirttim; bizler ise tramvay, mesire alanı, Uluhendek çevre düzenlemesi, Koru sahil projesi, otel yapımları, kayak merkezi, mahallelere taziye evi, nostaljik çarşı, yeni pazar yeri gibi milyonlarca liralık vizyon projeler sunuyoruz. Gazipaşa`nın kaybedecek bir tek günü dahi yok. Hamasetle, siyasetle kaybedecek vaktimiz yok. Gazipaşa güçlü belediyenin, hizmetin tadına vardı. Artık geriye dönüş yok. Günü kurtaracak değil, geleceği ve ekonomimize yön verecek projelere ihtiyacımız var. Bunları da halkımızın oluru, hükümetimizin desteğiyle ben ve ekibim yapabiliriz. O yüzden diyoruz; `maceraya gerek yok hizmete devam` diye.

 

12- Rakibiniz Mehmet Ali Yılmaz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mehmet Ali Bey`i yıllardır tanırım ve takdir ederim. Alanında başarılı çalışmalar yapmış iyi bir bürokrat ancak belediye başkanlığı yapmak farklı bir durum. Kendisi 32 yıl Ankara`da yaşamış. İlçemize son 2 aydır gelen, ilçemizin mahallesini, sokağını bilmeyen bir abimiz. Kendisinin ilçemizin yolunu sokağını öğrenmesi, ilçe halkını tanıması 5 yılını alır. İlçemizin bırakın yılları, kaybedecek bir günü bile yok. 20 yılın birikmiş sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. 5 yıllık nadas bizleri 20 yıl daha geriye götürür. Bizler 5 yılda büyük mesafeler katettik. Çıraklık ve kalfalık dönemimizi atlattığımızı düşünüyorum. Ben ve ekibim edindiğimiz birikim ve tecrübeyi ilçemiz için kullanmak ve yarım kalan işlerimizi tamamlamak istiyoruz. Halkımızın desteğiyle bunları da başaracağımıza yürekten inanıyorum.

 

13- Tekrar seçilmeniz halinde 2014-2019 yılları arasında Gazipaşa`yı neler bekliyor? Nasıl bir Gazipaşa inşa etmeyi düşünüyorsunuz? 

Yaptığımız hizmetler ve ilçemize kazandırdığımız değerler neticesinde Gazipaşa`mız göç veren bir ilçe konumundan göç alan bir ilçe konumuna geldi. Nüfusumuz her geçen gün artıyor ve büyüyoruz. İş adamları, yatırımcılar ilçemizden eksik olmuyor. Her gün yeni ve farklı işletmeler ilçemizde açılıyor. Bu gelişmelerin hepsi güvenin bir eseri. İlçenin sosyal ve ekonomik hayatına ve bunların başındaki Belediyeye duyulan güven tüm bu gelişmeleri beraberinde getiriyor. Tabi ki bu gelişimin artısı olduğu gibi eksileri de var. Dolayısıyla gelişmeleri takip edecek, ihtiyaçları zamanında tespit edecek ve çözüm üretecek bir yönetime ihtiyacımız var. Edindiğimiz tecrübeyle bizler bunun üstesinden rahatlıkla gelebileceğimizi biliyoruz. Gazipaşa`mıza kazandırdığımız değerlerle, her Gazipaşalının gelen misafirlerine göğsünü gere gere ilçesini gezdirdikleri, sosyal ve kültürel alanlarında vakit geçirdiği, doğal güzelliklerinden en iyi şekilde faydalanabildiği bir Gazipaşa inşa etmek istiyoruz. Bunu kısmen başardık ancak yarım kalan projelerimizin tamamlanmasıyla hedefimize tam anlamıyla ulaşmış olacağız.

 

14-Son olarak seçmeninize ne söylemek istersiniz?

Gazipaşa Belediyesi yaptığımız hizmetlerin ve çalışmaların ardından sınıf atladı. Hemşerilerimiz değişimi, gelişimi gördü. Güçlü bir belediyenin ne anlama geldiğini öğrendi. Dolayısıyla Gazipaşa Belediyesinin artık günlük hizmetlerle yetime şansı yok. Bizlerin ilçenin ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına yön veren, destek veren bir belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. Bizlerin vizyon projelere ihtiyacı var. Bunun için de hükümet desteğine ve uyumlu bir çalışmaya ihtiyacı var. Kaybedecek bir günümüz bile yok. 31 Mart günü ilçemize 5 yıl hizmet edecek kişiyi seçeceğiz. Bu bir yerel seçim. Oy vermeye giden vatandaşlarımızın 5 yıl boyunca ilçemize kimin hizmet edebileceğini, kimin vizyon projeleri ortaya koyduğunu ve koymaya devam edeceğini düşünmesini istiyorum. Sandık başına gittiğimizde siyasi kimliğimizi, varsa kırgınlık ve kızgınlığımızı bir kenara bırakmalarını, Gazipaşa`mızın ve çocuklarımızın geleceği için ilçemize hizmet edecek kişiye oy vermelerini istiyorum. Gazipaşa`nın geleceği çok parlak, bunu siyasi düşüncelerle heba etmeyelim. Bize destek olun, hep birlikte Gazipaşa`mızın altın yıllarına birlikte şahitlik edelim.



Anahtar Kelimeler: