Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği kapanma ile karşı karşıya

Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği kapanma ile karşı karşıya

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Gazipaşa genelinde görevde bulunan muhtarının önemli bir kısmı değişti. Muhtarların değişmesi ilçedeki iki muhtar derneğinden biri olan Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneğinin geleceğini de tehlikeye attı.

Tüzüğü gereği sadece mevcut muhtarların üye olabildiği derneğin 19 üyesinden, Dernek Başkanı Mehmet Yıldız dahil 11`i seçimi kaybedince dernek üye sayısı 8`e düştü. Yönetim kademelerini oluşturmakta zorlanan dernek kapanma tehlikesi ile karşı karşıya gelince 17 Nisan 2019 tarihinde olağanüstü kongre kararı aldı. Derneğin faaliyetlerine devam etmesi için seçimi kazanan yeni muhtarlardan yeter çoğunlukta üye yapması veya tüzüğünde değişikliğe gitmesi gerekiyor.

BİRLEŞMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ

Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret eden Gazipaşa Haber, dernek üyesi Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncer`e dernek üyelerinin konuya ilişkin görüşlerini sordu. Derneğin 17 Nisan`da Olağanüstü Kurula gideceğini söyleyen Tuncer, "Çoğunluğu sağlayabilirsek derneğimize devam edeceğiz. Çoğunluk sağlanamazsa muhtarlıklar olarak mevcut yerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Diğer dernekle birleşmeyi düşünmüyoruz" dedi.

AKÇA: KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğinde ise dernek üyesi 15 muhtar seçimi kaybetti. Eski muhtarları da üye yapabilen Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tüzüğündeki bu farklılık nedeniyle kapanma tehlikesi yaşamıyor. Derneğin Başkanı Çörüş Muhtarı Refik Akça, kapılarının tüm muhtarlara açık olduğunu belirtti. Başından beri iki derneğin olmasına karşı olduklarını belirten Akça, "Muhtarların bir çatı altında olmasını isteriz. Diğer derneğin iç işlerine karışmak istemeyiz ancak bizim kapımız tüm muhtarlarımıza açık" diye konuştu.

Muhtar Derneklerinin ilerleyen günlerde nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: