İŞTE BAŞKAN YARDIMCILARI VE MAAŞLARI

İŞTE BAŞKAN YARDIMCILARI VE MAAŞLARI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında geçtiğimiz salı günü yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleşmişti.

Meclis üyesi sayısının 25`e çıkması nedeniyle Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen meclis toplantısında, 2018 yılı faaliyet raporu ve İmar Komisyonu raporu ile belediye başkan yardımcılarının maaşlarının görüşülmesi için devam meclisi kararı alınmıştı. Belediye Kültür Merkezinde bugün saat 14.00`da gerçekleşen Nisan ayı devam meclisi yaklaşık yarım saat sürdü.

2018 yılı faaliyet raporu ile İmar Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edilirken, başkan yardımcılarının maaşlarının belirlenmesi sırasında görüş ayrılıkları oluştu. İlçe nüfusunun 50 binin üzerine çıkması nedeniyle meclis üyeleri arasından başkanın atayacağı başkan yardımcısı sayısının ikiye çıktığını hatırlatan Başkan Yılmaz, iki tane başkan yardımcısı atamakta kararlı olduğunu söyledi. Belediye başkanlarının alacağı maaşın, en fazla başkanın aldığı maaşın 3`te 2`si olabileceğini belirten Yılmaz, başkan maaşının brüt 13 bin 357 lira olduğu bilgisini verdi. Bilgilendirmenin ardından Yılmaz meclis üyelerinin görüşlerini sordu. Meclis Üyesi Mehmet Yüksel başkan yardımcılığının önemli bir makam olduğunu belirterek maaşın üst limitten verilmesini istedi. Millet ittifakı meclis üyelerinden bazıları başkan yardımcıları maaşlarının başkan maaşının yarısı oranında belirlenmesi önerisinde bulundu. AK Parti ve MHP`li meclis üyeleri ise belediye başkan yardımcılığının gönül işi olduğu gerekçesiyle maaşların en alt limitten belirlenmesini savundu.

Yapılan oylama sonucunda belediye başkan yardımcılarının maaşları, oy çokluğu ile başkan maaşının yarısı oranında yani net 5400 TL olarak belirlendi.  

Meclis Üyesi Avni Atay`ın sorusu üzerine belediye başkan yardımcılarının kim olduğunu da açıklayan Başkan Yılmaz, "Durmuş Ali Toker zaten resmi olarak başkan yardımcılığı görevine başladı. Bunu herkes biliyor. Birçok kişinin bilmediği diğer ismi de sizlerin huzurunda açıklayayım. İkinci başkan yardımcımız Ahmet Kalaycı olacak" dedi.

DURMUŞ ALİ TOKER KİMDİR?

İlk, orta ve lise öğrenimini Anamur`da tamamladıktan sonra bir yıllık mesleki eğitimle 1980 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde göreve başladı. Aynı yıl Bursa Orhaneli Kadastro Müdürlüğünde muhafız muavini, 1985-1999 tarihleri arasında Gazipaşa ve Alanya Kadastro Müdürlüğünde teknisyen olarak çalıştı. 1999-2007 yıllarında kontrol memuru olarak Ardahan ve Antalya Kadastro Müdürlüğünde, 2007-2011 yıllarında Olta ve Kula Kadastro Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Toker 2001-2015 yılları arasında ise Gazipaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü olarak görev yaptı. Toker 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Millet İttifakının Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

AHMET KALAYCI KİMDİR?

Şubat 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinden mezun olup Düzce Öğretmen Lisesinde göreve başladı. Sırasıyla Bursa, Çorum, Isparta, Antalya il ve ilçelerinde öğretmenlik ve Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 2009 yılında Isparta/Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olan Ahmet Kalaycı, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Millet İttifakının Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.



Anahtar Kelimeler: