ESNAF KREDİYLE AYAKTA DURUYOR

ESNAF KREDİYLE  AYAKTA DURUYOR

Gazipaşalı Esnaf, ekonomik sıkıntılar karşısında ayakta kalabilmek için bu yılın ilk 3 ayında 28 Milyon TL kredi kullandı.

2018 yılının ilk 3 ayında 13 Milyon TL kredi kullanan Gazipaşa Esnafı 2019 yılının ilk 3 ayında 263 esnaf 28 Milyon TL kredi kullandı.

Piyasaya 28 Milyon TL kredi dağıtarak esnafa can suyu verdiklerini Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, ellerinde hala 5-6 Milyon TL para olduğunu belirtti. 

Başkan Şahin, ?Esnaf ve Kefalet kredileriyle aşağı yukarı 27 Milyon TL parayı esnafa dağıttık. Hem Gazipaşa?ya da sıcak para girmiş oldu hem de esnafı rahatlattık. Hala da elimizde 95 milyon 500 Bin Lira plasmandan 5-6 milyon civarında boşta paramız var.? dedi.

Gazipaşa?da neredeyse kredi almayan esnafın kalmadığını söyleyen Başkan Mustafa Şahin, ?Geçen sene parayı az vermemizin sebebi plasman, para yokluğundan kaynaklıydı. Aşağı yukarı 2 buçuk aydır 27 milyonu dağıttık. Esnafımızı rahatlattık ama bütün esnaf borçlu şuanda. Şuanda biz bir banka gibi çalışıyoruz. Ufacık Gazipaşa?da 95 milyon 500 bin lira esnafın üzerinde dönüyor. Geri ödeniyor geri alınıyor. Yukardan plasman gelir mi bu saatten sonra orasına bir şey diyemiyorum. Ama şuana kadar gelen elimizde bulunan toplam plasman 95 milyon 500 bin lira, bu parayı da döndürüyoruz. Hemen hemen kredi almayan esnaf kalmadı. Bin 200 esnaf kredi aldı, rahatladı ama ne kadar rahatladı. Şuanda esnaf yine sıkıntıda uğr.  Günlük dönüşlerle aşıyoruz biz burada. Hemen hemen 100 kişiden 70?i ödüyor, 30?u da geciktirerek ödüyor. Bizim takip oranımızda düşük. Türkiye genelinde biz birinci dereceyiz. Bizim esnafımızda duyarlı. Aksaklıklar olabiliyor, ama ödeniyor? şeklinde konuştu.