BÜYÜKŞEHİR SİNEK AVINDA

BÜYÜKŞEHİR SİNEK AVINDA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sivrisineğe karşı etkin bir mücadele için ?ULV? araçlarını sahaya çıkardı.

Gazipaşa?nın 53 mahallesine 1 mühendis, 2 çavuş,5 şoför olmak üzere toplam 31 personel ile hizmet götüren Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, haşere ve sivrisineğe karşı etkin bir mücadele sergiliyor. Geçtiğimiz kış aylarında periyodik olarak tüm mahallelerde larva mücadelesini başarılı bir şeklide sürdüren ekipler, Gazipaşa?yı yaz mevsiminde artış gösterecek olan sivrisineğe karşı koruma altına aldı. 
ULV ARAÇLARI GÖRÖVDE 
Gazipaşalıların rahat bir yaz sezonu geçirmesi için tüm planlarını yapan Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, 20 Mayıs 2019 tarihinden itibaren 3 ULV aracı ile ilçenin 53 mahallesinde sivrisineğe karşı mücadele başlattı.  Yaz sezonu boyunca haftanın 6 günü 20.00 ile 23.30 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürecek olan ekipler, halktan gelen şikayetlere karşı da anlık geri dönüş sağlıyor. Sivrisinek, uçkun, karasinek ve yakarcalarla karşı  ULV sistemiyle ilaçlama yapan Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadeleye de büyük önem veriyor. 
7/24 MÜCADELE 
Belirlenen periyodik aralıklarla ilçenin 53 mahallesinde fosseptik çukurları, su kuyuları, havuzlar,  su dolu bidonlar, dere yatakları ve göletler ile her türlü haşerenin doğumuna olanak sağlayacak bölgelerde ilaçlama çalışmasını 7 gün 24 saat anlayışıyla sürdüren ekipler, larvasit uygulaması, tabletleme ve sıcak termal sisleme uygulaması da yapıyor. Arı kovanlarının bulunduğu bölgelerde ise kimyasal yerine biyolojik mücadeleyi ön planda tutan büyükşehir belediyesinin kullandığı ilaçlar sürekli olarak Akdeniz Üniversitesi tarafından   kontrol edildiği gibi insan sağlığını da minimum seviyede etki ediyor.



Anahtar Kelimeler: