BAŞKAN YILMAZ EYLEM PLANINI ANLATTI

BAŞKAN YILMAZ EYLEM  PLANINI  ANLATTI

Gazipaşa Belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz ilçenin genel durumunu değerlendirmek için basın mensupları ile bir araya geldi.

 Belediye binasında gerçekleşen basın toplantısında Başkan Yılmaz eylem planını anlattı.

Başkan Yılmaz belediyenin rutin işlerine yavaş yavaş girmeye başladığını belirterek, ? Ziyaretçi yoğunluklarını ister istemez sınırladık. Cuma günleri herkese kapımız açık, kimseyi geri çevirmeyeceğiz. Bunun haricindeki günlerde çalışmak için öğleden önce randevu vermeyeceğiz ama geliyor vatandaşlar yine gelenede niye geldin diyemeyiz.? Dedi.

Yılmaz, ?Şuanda belediyemizde ciddi bir sorun yok. Belediyede süreklilik önemlidir. Bizden önce başlanan yatırımlara aynen olduğu gibi devam ettirmek istiyoruz. Biz kendi plan ve programımızı yılbaşından sonra yapacağız. Çünkü bunlar için bir bütçe gerekiyor. Kendi projelerimizi asıl 2020`de gerçekleştirmeye çalışacağız. Şuanda benden önceki dönemde hangi projeye başlandıysa o proje devam etsin istiyorum. 87 Milyon TL civarında bir borç devraldık. Bize henüz intikal etmemiş olanlarıda koyarsak 100 Milyon TL`yi geçecek herhalde. Borç borcumuzdur bu borcu zaman içerisinde ödeyeceğiz. Kaynak yaratacağız ödeyebildiklerimizi ödeyeceğiz. 2 aydır esnaftan yoğun bir talep olmamasına rağmen borçlarımızı ödeyerek esnaf biraz rahatlasın istiyorum. Bunların yanında rutin işlerimiz devam ediyor.? Diye konuştu.

 

?HÜKÜMET PROJELERİ DESTEK SÜRERSE DEVAM EDER?

 

Hükümet projeleri hakkında da konuşan Yılmaz, ?Yarım kalmış bir Ulu Hendek projesi var. Bu projeyi yapabildiğimiz kadar devam ettirmek istiyoruz. Ancak şuan iş makinelerimizi diğer işlere kaydırdığımız için ara verdik. Biliyorsunuz bu yıl çok şiddetli bir Kış mevsimi yaşadık. Bütün yollarımız bakım istiyordu. Bakım işleri nedeniyle iş makinelerimizi aldık oradan, daha sonra biraz rahatlayınca orada çalışmalara devam edeceğiz.?dedi.

 

?KORU SAHİL PROJESİNİ ÖDENEK BİTİNCE DURDURABİLİRİM?

 

Hükümet destekli projeri destek bitince durduracağını belirten Yılmaz , ?Koru Sahil Projesi, Hacı Musa Çayı Projesi  ve Su Kemerleri projelerinde belediyemiz aracı gibi oralarda. Şehircilik Bakanlığı veya Valilik kanalıyla yürütülen projeler. Bu projeler onlar yürüttüğü sürece devam edecek. Biz bir engel çıkarmıyoruz. Benim asıl amaçladığım turizmi nasıl biran önce canlandırabiliriz? Gazipaşa`da turizmi nasıl geliştirebiliriz? bunlara bakıyoruz. Bir takım görüşmeler yapıyoruz. Gazipaşa kalesi ve Güney kalesinin turizme açılması ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.? Şeklinde konuştu.

 

?OTEL İNŞAATLARI İÇİN ONAY BEKLİYORUZ?

 

Otel inşaatları ile ilgili baya bir mesafe kaydettik. İmarda küçük bir sorun vardı onu bakanlık düzeyinde çözdük sayılır. Yani çözüldüğü yönünde bize bilgi geldi ama henüz elimize yazı ulaşmadı. Gelir gelmez 18 uygulamasına başlayacağız. Yatırımcılarla görüşüyorum, bir tane Kahyalar`da bir tanede limanın orada Adil Üstündağ hemen otele başlayacaklarını söylüyorlar.

 

?MECLİS ONAY VERİRSE KOMBİ ARAZİSİNİ SATACAĞIM?

 

Gazipaşa Belediyesinin borçlarının ödenmesi için kombi arazisini satağını belirten Yılmaz, ?Borç yapılmadan iş yapılmaz. Ben niye borç yapılıyor, demiyorum. Bende yaparım, yapacağımda borç. Bununda bir oranı olacak. Belediyeler büyük işler yaparken tabiki borçlanacak. Fakat burda ben geçmiş dönemi çok fazla eleştirmek istemiyorum ama geçmiş dönemde ayağımızı yorganımıza göre uzatmamışız. Zaman içerisinde borçlarımızı ödeyeceğiz. Borçlarımızı nasıl ödeyebiliriz? Tabi bunun değişik yöntemleri var. Seçim döneminde Gazipaşa`nın kaynakları Gazipaşa`ya yeter derken şuanda borçlarımızı sıfırladığımızı düşünün hakikaten elde ettiğimiz gelirlerle çok daha güzel şeyler yaparız. Şuanda topladığımız paraları hep borca veriyoruz. Bizim elimizi kolumuzu bağlayan husus bu. 5 yılda bu borcun bitmesi mümkün değil. Borçların çıkışı için bir kaynak yaratmamız gerekiyor. Mesela Kombi arazisinin boş boş durması ne  getiriyor. O arazi orda durdukça faiz ödüyoruz sürekli. Parça parça, kenarda köşede oluşan belediyeye ait arsaları SGK satıp duruyor zaten sürekli. Çıkış olmazsa Kombi arazisini satacağım eğer Meclis olur verirse.? Diye konuştu.

 

"MAKAM ARABAM YOK"

 

Şuanda makam arabası yok ortada. Benim makam arabam yok. Detayları henüz bende sormadım çünkü 2 tane yakalama kararı varmış üzerinde. Yakalama kararı koyan avukatlarla görüştüm, para istiyorlar, para verirsen kaldıracağız diyorlar. Ben neredeyse çıkarılıp o arabanın satılmasını isteyeceğim. Binemediğim bir arabanın beklemesinin bir faydası yok.

 

?FENERİ BELEDİYE İŞLETEMEZ?

 

Fener Mesire Alanı`nı önümüzde ki hafta ihaleye çıkartıyoruz. Kırılıp dökülmelere karşı komple kiraya vereceğiz.  Otopark ücretini belirleriz, Kamelya ücretini belirleriz ona göre fiyat tarifesini koyarız. Ben kaç kez gittim baktım, bizim belediye olarak orayı çalıştırma şansımız yok.



Anahtar Kelimeler: