ESKİ HASTANEDE REZALET

ESKİ HASTANEDE REZALET

Gazipaşa?da yapılan 75 yataklı yeni devlet hastanesine taşınılmasıyla birlikte kaderine terk edilen eski devlet hastanesi binası madde bağımlılarının ve fuhuş yuvası oldu. Eski hastanenin görüntüsü yürekleri burktu.

MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN

25 milyon liraya mal olan Gazipaşa Devlet Hastanesinin 27 Ekim 2015 tarihinde hizmete girmesiyle birlikte kaderine terk edilen eski devlet hastanesinin mezbelelik hali görenlerin yüreğini burkuyor. Madde bağımlılarının mekanı haline gelen ve bölge sakinlerinin fuhuş yuvasına döndüğünü belirttikleri eski hastane adeta bir harabeyi andırıyor.

Farklı amaçlarla ilçe halkının hizmetine sunulabilecekken yağmalanan ve harabeye dönüştürülen eski hastane binasında halen daha sağlık araç gerekleri bulunuyor. Binayı yağmalayanlar tarafından tahrip edilen cihazlar ulu orta duruyor. Kapı ve pencereleri kırılan binanın duvarları yazılarla dolu. İçerisinde yatakların da bulunduğu bina, çevre sakinlerini endişelendiriyor. Yetkilileri göreve davet eden mahalle sakinleri, söz konusu binaların bir faciaya neden olabileceğini belirterek çözüm bekliyor.

En kısa zamanda  ilçe kaymakamı  ve ilçe  sağlık Müdürünün  konuyu ele alıp bu binaların bu hale gelmesinde  kusuru olanların cezalandırma yoluna gidilip  sonucun Gazetemiz  yoluyla halka duyurulmasını  talep etmekteyiz.



Anahtar Kelimeler: