OKULLAR YARIN TATİLE GİRİYOR

OKULLAR YARIN TATİLE GİRİYOR

Gazipaşa`da 65 okulda 9 bin 819 öğrenci ve 630 öğretmen, bugün karne heyecanı yaşayarak yaz tatiline çıkacak.

Ülkemizde  ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarın karne alarak yaz tatiline girerken Gazipaşa`da yaklaşık 9 bin 819 öğrenci karne alarak, 2018-2019 eğitim öğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde atacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü biterken, 2019-2020 eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2019`da başlayacak. Anaokuluna başlayacak öğrenciler için okula uyum kapsamında 10 Eylül`de ders zili çalacak. Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını ise 24 Haziran`da öğrenecek.


AKTAŞ?TAN TATİL AÇIKLAMASI


Yarın  itibariyle Gazipaşa?da karnesini alacak 9 bin 819 öğrenciye ve velilerine tatil telkinlerinde bulunan Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, tatilde okumaya önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Aktaş konuşmasında, ?Değerli velilerimiz,bugün karne günü yıl boyunca öğrencilerimizin emeğini gösteren belge olan karnelerimizi alıyoruz. Çocuğunuzun karnesiyle ilgili duygularınızı, çocuğunuzun kişiliğini incitmeden net bir şekilde anlatın. Onun başarılı olabilmesi için onun arkasında olduğunuzu ona hissettirin. Kesinlikle çocuğunuzu suçlayıp yargılamayın.


?KİTAP OKUDUKÇA ANLAMA KABİLİYETİNİZ GELİŞECEKTİR?


Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz Yaz tatilini mutlu, verimli ve güzel bir şekilde geçirmek kendinize yaz tatili programı çıkarın. Programı hazırlarken dinlenmeye, gezmeye, arkadaşlıklara ve eğlenmeye vakit ayırın. Aynı zamanda bu plana düşük yoğunlukta ders çalışma zamanları da ekleyin. Tatili gece geç saatlere kadar oturulan, öğlen saatlerinde kahvaltı yapılan zamanlar olarak düşünmeyin. Günlük uyku ve yemek saatlerinize ani değişliklerinden kaçının. Bu vücudunuzun saatini bozarken tembelliğin oluşmasına neden olacaktır. Tatiller başarısız olduğunuz ve eksik olduğunuz dersleri telafi ederek sınıftaki öğrencileri yakalamak için önemli fırsatlardır. Bu fırsatları değerlendirmek için şu hususlara dikkat etmelisiniz. Tatili ailenin bir arada olması için bir fırsat olarak görün. Bu amaçla büyükanne, büyükbaba, hala, teyze, amca, dayı, yeğen, kuzen v.b. yakınlara ziyaret gidip onlarla zaman geçirin. Tatilleri kişisel gelişiminiz için değerlendirin. Kitap okudukça anlama kabiliyetiniz gelişecektir. Bu hem tatili verimli geçirmenize hem de okul hayatında başarılı olmanıza katkı sağlayacaktır. Sağlığınıza dikkat edin.

 
?OKUMASI KONUSUNDA ÇOCUKLARINIZI MOTİVE EDİN?


Değerli velilerim Çocuğunuzun karnesiyle ilgili duygularınızı, çocuğunuzun kişiliğini incitmeden net bir şekilde anlatın. Onun başarılı olabilmesi için onun arkasında olduğunuzu ona hissettirin. Kesinlikle çocuğunuzu suçlayıp yargılamayın. Onu eleştirip, emirler vermeyin. Çocuğunuzu arkadaşlarıyla, kardeşleriyle, komşularınızla kıyaslamayın. Çocuğunuza karnesinin iyide olsa kötüde olsa sizin onu seveceğinizi ve onun arkasında olduğunuzu ona hissettirin. Çocuğunuzun kitaplığını zenginleştirin ve okuması konusunda onu motive edin.


Unutmayın verilen bu karneler aynı zamanda anne ve babaların yani velilerin karnesidir. Tüm öğrencilerime hayırlı mutlu huzurlu tatiller dilerim.? İfadelerinde bulundu.