GAZİPAŞA`DA KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE CAMİDE TRAFİK EĞİTİMİ

GAZİPAŞA`DA KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE CAMİDE TRAFİK EĞİTİMİ

Gazipaşa ilçesinde yaz Kuran kursu öğrencilere camide trafik dersi eğitimleri veriliyor.

Gazipaşa müftülüğü ve Gazipaşa bölge trafik ekipleri işbirliği çerçevesindeki eğitimlerde Gazipaşa Bölge Trafik denetleme istasyonunda görevli polis memurları, Sanayi Camii?nde Kur?an kursuna katılan öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Uygulamalı olarak görsellerle birlikte yapılan eğitimde, yaya geçitleri kullanımı, trafik ışıkları, okul servislerine binme ve inme sırasında dikkat edilmesi gereken konular altı çizilerek anlatıldı.

Çocukların küçük yaşta trafik eğitimi almalarının, toplum açısından sosyal yaşam alanlarındaki yaşanılır bir hayat ve yaşanılır bir trafik açısından çok önemli olduğunu söyleyen cami imamı Mehmet Bahar, ?Bölge trafik müdürümüzle bir istişaremiz neticesinde camilerimize yaz kursu için gelen çocuklarımıza trafik semineri vermek istedik. Bölge trafik istasyonundaki polis arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımıza bir farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü hepsi trafikte gidip geliyor. Okula gidip gelirken birçok kaza da oluyor. Hem bunları önüne geçmek hem de çocuklarımıza dini bilgilerin yanında trafik eğitimi ve sağlık eğitimi gibi alanlarda eğitimler veriyoruz. Çocuklarımızı her alanda yetiştirmek istiyoruz.? Dedi.

Öğrencilerden Ceren Çağlar hem dini hem de sosyal yaşam konusunda bilgilendiğini belirterek, ?Bugün kursta yayaların nasıl ve nereden geçeceğini, kazaların nasıl olduğunu öğrendim. Çok da bilinçlendim. Mesela artık ön koltukta oturmamam gerektiğini öğrendim. Hem ahlaki konuları günahı sevabı öğrendim. Hem de trafik konusunda bilinçlendim. Bu kazaları görünce ben çok korktum ve bize de böyle bir şey olmaması için artık ailemi bilinçlendireceğim? diye konuştu.