ZUZU'DAN EBEVEYNLERE FARKINDALIK SEMİNERİ

ZUZU

Özel Zuzu Gündüz Bakımevi ebevenyler için ?Ebeveyn Farkındalık Semineri? düzenliyor.

Özel Zuzu Gündüz Bakımevi ebevenyler için ?Ebeveyn Farkındalık Semineri? düzenliyor.

Ebeveynlerin zorlandığı birçok konunun ele alınacağı seminerde, çocuk gelişimine bütüncül bir yaklaşımla bakabilmek amaçlanıyor. 3 Kasım Pazar günü Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşecek seminerde Psikolog Büşra Görmez konuşmacı olarak katılacak. Saat 11.30?da başlayacak seminere tüm ilçe halkını davet eden Özel Zuzu Gündüz Bakımevi yöneticisi Alev İpek, semineri düzenlemedeki amaçlarını açıkladı.

Yapılan araştırmalarınerken çocukluk eğitimini destekleyen programlar içinde yer alan çocukların,zeka düzeylerinin daha yüksek olduğu,pratik düşünme,el-göz koordinasyonu, duyma ve konuşmalarının geliştiği,ve okuldaki başarıları daha yüksek olduğunu belirten tecrübeli eğitimci, bu çocukların yüksek eğitime devem etmle oranlarının da arttığını söyledi.

Ülkemizde en başarılı öğrencilerin ebeveyn eğitimi ile birlikte çocuğun okul öncesi bir eğitim kurumunda eğitim görmüş çocuklardan oluştuğuna dikkat çekin İpek, ?Ebeveynlerin zorlandığı birçok konunun ele alınacağı seminerimizde, amaçımız çocuk gelişimine bütüncül bir yaklaşımla bakabilmeyi sağlamak. Çocuğun gelişimine göre doğru değerlendirmeler yapabileceğiniz stratejiler, çocuğun gözünden kurallar, sınırlar ve ebeveynlere anektodların sunulacağı seminerin içeriği oldukça zengin. 0-6 yaş döneminin çocuğun gelişiminde oldukça önemli bir yer tuttuğu hepimiz biliyoruz.  Peki ebeveynler olarak neler yapıyoruz, neler yapabiliriz, çocuklarımızı nasıl daha iyi anlarız? Bu ve buna benzer pek çok sorunun cevabını bulabileceğimiz seminere tüm ebeveynleri davet ediyoruz? dedi.

Alev İpek, seminerlerinin devam edeceğini de belirterek ikinci seminere 01 Aralık Pazar günü, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Enime Ergün?ün katılımıyla gerçekleştireceklerini söyledi.