Maltalı muhalif öldürüldü

Maltalı muhalif öldürüldü

Maltalı muhalif blog yazarı, bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Eleştirdiği Başbakan Muscat, olayı `barbar bir saldırı` olarak tanımladı.

Malta`nın önde gelen blog yazarlarından, yolsuzluk karşıtı yazılarıyla tanınan Daphne Caruana Galizia, aracına konulan bombanın infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Mosta kenti yakınlarındaki evinden ayrılmasından kısa süre sonra, Galizia`nın kullandığı araçta patlama meydana geldi. Yerel medya, olayın ardından Galizia`nın çocuklarından birinin patlama sesini duyarak dışarıya koştuğunu bildirdi.

Bu yıl içinde Galizia`yı sert bir şekilde eleştiren Başbakan Joseph Muscat, saldırıyı kınadı. Muscat, olayı `barbar bir saldırı` olarak tanımladı. Galizia`nın, `hem kişisel hem de siyasi olarak kendisinin azılı bir muhalifi olduğunu` belirten Muscat, `böyle bir saldırının hiçbir şekilde meşrulaştırılamayacağını` söyledi.

Malta TV kanalı, Galizia`nın iki hafta önce polise, tehditler aldığı yönünde ihbarda bulunduğunu bildirdi.

Galizia, Başbakan Muscat ve eşini, Panama Belgeleri skandalına karışmakla suçlamıştı. Bunun üzerine gerçekleştirilen erken seçimlerde Muscat`ın lideri olduğu İşçi Partisi seçimleri kazanmıştı. Çift, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev`in ailesinden gelen ödemeleri gizlemek için gizli off shore banka hesapları kullandığı yönündeki suçlamaları reddediyor.

Galizia blog sayfasındaki yazılarında, muhalefetteki siyasetçileri de eleştiriyordu. Yazar, son makalesinde ülkedeki siyasi durumu `umutsuz` olarak nitelemişti.

Kaynak: BBC Türkçe



Anahtar Kelimeler: Malta suikast