En etkili ders çalışma yöntemi ortaya çıktı...

En etkili ders çalışma yöntemi ortaya çıktı...

Her öğrencinin ders çalışma ve öğrenme yöntemi birbirinden farklı. Ancak yapılan araştırmalar en etkili ders çalışma yöntemini ortaya çıkarmış. İşte en etkili ders çalışma yöntemi...

Princeton Üniversitesi ve UCLA`in Psychological Science dergisinde yer alan bir araştırma kağıt ve kalemle not tutan ve ders çalışan öğrencilerin, bilgisayar üzerinden çalışan öğrencilere göre daha başarılı olduğunu belirlemiş.

En eski ve en bilindik ders çalışma yöntemi olan yazarak ders çalışmak, bilgilerin kalıcı olarak öğrenilmesine yardımcı oluyor. Öğrenciler yazarak çalışarak ders notları içinden önemli olan bölümleri sadeleştirip, daha kısa notlar haline gelmesini sağlıyor. Bu hem bilgi kalabalığını önlüyor hem de en önemli kısımlar kalıcı olarak akılda kalıyor. Ayrıca yazarak çalışmak yaratıcılığı da olumlu anlamda etkiliyor.

Günümüzde bilgisayar ve akıllı telefonlar ders çalışırken önemli kolaylık sağlasa da öğrenilen bilgiler kalıcı olmuyor ve öğrencilerin ders çalışma konsantrasyonu çok daha çabuk dağılıyor. Uzmanlar en etkili ve verimli ders çalışma yöntemi için yazarak çalışmayı tavsiye ediyor. Bunun yanı sıra öğrenmeyi kolaylaştırdığı ve konsantrasyonu artırdığı için ders çalışırken klasik müzik dinlemeyi de deneyebilirsiniz.

Zeynep BALİÇ