Porsche`nin elektrikli otomobili ilk kez canlı olarak yolda görüntülendi

Porsche`nin elektrikli otomobili ilk kez canlı olarak yolda görüntülendi

Porsche`nin tamamen elektrikli otomobili Mission E, ilk kez canlı olarak halka açık yollarda görüntülendi. İşte 2019?da yollara çıkması beklenen Porsche Mission E`nin diğer detayları...

milliyet.com.tr

Porsche, tamamen elektrikli "Mission E" spor otomobil konseptini 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı`nda tanıtmıştı. Porsche, üzerinde çalıştığı elektrikli spor otomobilini 2019`da piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bugüne kadar otomobilin hep taslak fotoğrafları paylaşılırken, yeni fotoğraflar Mission E`nin ilk defa canlı canlı yollarda görmeyi mümkün kılıyor.

Porsche Mission E ilk kez halka açık yollarda fotoğraflandı. Autoblog tarafından yayınlanan görüntülerin, Porsche Mission E`nin "üretim aşamasında" bir versiyonuna ait olduğu iddia edildi. Model daha çok Porsche`nin dört kapılı Panamera modeline benziyor.

Porsche İcra Kurulu Başkanı Oliver Blume, kısa bir süre önce Mission E`nin 2019 yılının sonuna kadar satışa sunulacağını doğruladı. Şirketin patronu aracın fiyatını açıklamadı ancak 80.000$ civarında bir fiyatı olan giriş seviyesi Panamera`ya yakın olacağını belirtti.

Porsche Mission E, şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre 0`dan 100 km/s hıza 3.5 saniyeden daha kısa sürede ulaşabilecek. Aracın en yüksek hızının ise 250 km/s`den fazla olacağı ifade ediliyor. Otomobilin pili yaklaşık 530 km menzil sunarken, 15 dakika içinde %80 oranında şarj edilebilmesini sağlayan hızlı şarjı destekleyecek. Otomobilde kullanılacak bataryaların Hitachi tarafından üretildiği ve 500 ? 530 kilometre civarı bir menzil sağlayacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.