AK PARTİ`DE SAİT YILMAZ DÖNEMİ

AK PARTİ`DE SAİT YILMAZ DÖNEMİ

Gazipaşa`da uzun süredir beklenen AK Parti 6. Olağan Kongresi nihayet gerçekleşti. Kongreye Sait Yılmaz başkanlığında tek liste ile gidildi.

19 Antalya ilçesi arasında en sondan bir önceye bırakılan AK Parti Gazipaşa 6. Olağan Kongresi bugün geniş bir katılımla gerçekleşti. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleşen kongreye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu`nun yanı sıra AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, , Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda siyasetçi, partili ve vatandaş katıldı.

Kongrede görevini devredecek olan mevcut başkan Yakup Pişkin yaptığı konuşmada, yaptığı çalışmaları anlattı. Görevi süresince kendisine yardımcı olan tüm partililerine teşekkür eden Pişkin, gider ayak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu`ndan Gazipaşa Devlet Hastanesine tomografi cihazı alınması için destek istedi. Pişkin alkışlarla kürsüden ayrıldı.

Pişkin`in ardından konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil  Çelik, AK Parti İlçe Teşkilatının kuruluşundan bu yana görev yapan ilçe başkanlarının isimlerini tek tek saydı ve teşekkür etti. Bu koltukların gelip ve geçici olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Hepimizin tek bir gayesi var: Vatanımız ve milletimiz için, bu ümmet için çalışmak. Başka bir gayemiz yok. Bunun için birlik içinde kenetlenmeli ve çalışmaya devam etmeliyiz" dedi. Çelik, göreve gelecek olan Sait Yılmaz`ı ise tebrik ederek başarılar diledi.

Kürsüye davet edilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise İlçe Başkanlığında ismi geçen kişilerin isimlerini tek tek andı ve kendilerini göstermelerini istedi. Ali Doğan ve Cengiz Yaman`ı gösteren Çavuşoğlu, "İlçe Başkanlığı için ismi öne çıkan 4 kişi partimiz tarafından değerlendirmeler yapıldı. Partimiz bir karar verdi. Bu karar verildikten sonra artık tartışma olmaz. Bizim arkadaşlarımız da bunu yaptı. Yakup Pişkin elinden gelen gayretleri yaptı. Bunun en yakın şaidi benim. Hiçbir zaman art niyeti olmadı. Tüm Gazipaşa`yı kucaklamak için çalıştı ama bir değişim kararı oldu. O da bu bayrağı devrederken hiç kırılmadı. Diğer arkadaşlarımız Ali Doğan ve Cengiz Yaman da İlçe Başkanı olarak ilçeye, Antalya`ya hizmet etmek istedi. Ali Bey de Cengiz kardeşimiz de burada. Verilen karara saygılıyız, yeni seçilen başkanımızın sonuna kadar arkasındayız, yanındayız dediler. Onları tebrik ediyorum, dava adamlığının nasıl olduğunu gösterdiler. Bunun için çok mutluyuz, gururluyuz" dedi.

Başkan adayı Sait Yılmaz`ı çocukluğundan buyana tanıdığını ve çok sevdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Sait kardeşimiz aday olarak delegelerin huzurunda. Seçilirse birilik beraberliği güçlendirecektir. Yakup Pişkin de bunun arkasında olacaktır. Gazipaşamız son 16 yıldır büyüyor gelişiyor. AK Parti olarak da büyüyoruz. Sait Yılmaz`ı çocukluk yıllarından bu yana tanırım. Çok da severim. Bu parti kurulduğunda çok kişi `biz dışarıdan destek verelim, içinde olmayalım` dediler. Bunların çoğu kardeşimiz, dostumuzdur. Çünkü `Recep Tayyip Erdoğan`a müsade etmezler, bu partinin ömrü yoktur` diye çok yaygara kopardılar. İşte böyle bir zamanda Bayram Yılmaz (Sait Yılmaz`ın babası) parti kurucumuzdur. Tüm Antalya`yı o dönemde kendisiyle karış karış gezmişizdir. O yıllarda Sait Yılmaz da bizimle birlikteydi. Bize böyle dava adamları lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yakup Pişkin`e hizmetlerinin anısına plaket takdim edildi.

Sait Yılmaz ve yönetimi okunarak sahneye çağırıldı. Çavuşoğlu ve beraberindekiler parti yönetimiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 



Anahtar Kelimeler: