Gazipaşa yazdan kalma günleri yaşıyor

Gazipaşa yazdan kalma günleri yaşıyor

Türkiye?nin bir çok bölgesinde kış ve olumsuz hava koşuları hüküm sürerken adeta yazı yaşayan Antalya?nın Gazipaşa ilçesinde temmuz böğürtlenleri olgunlaştı, bademler çiçek açtı.

Türkiye?nin bir çok bölgesinde kış ve olumsuz hava koşuları hüküm sürerken Antalya?nın Gazipaşa ilçesi adeta yazı yaşıyor. Temmuz ağustos aylarında görmeye alıştığımız böğürtlenler kış ayına rağmen kırmızı salkımları ile yol kenarlarını süslerken, badem ağaçları da çiçek açtı.

Güzel havada yürüyüş yapan gençler yol kenarındaki olgunlaşan böğürtlenlerden bol bol tüketerek C vitamini depoluyor. Kış ortasındaki açan böğürtlen çiçekleri vatandaşlar kadar polen toplayan arıları da sevindiriyor.

Yürüyüş yapan gençlerden Ali Çağlar Gazipaşa`da yazdan kalma günler yaşadıklarını belirterek, "Türkiye`de çok yerde insanlar sokağa çıkamazken biz burada güzel havada yaz meyvesi böğürtlenler yiyip C vitamini alıyoruz" dedi.

Ayşe Nur Korkmaz ise uzun zamandır Gazipaşa`da yaşadıklarını belirterek "Şu an kış mevsiminde olmamıza rağmen burada günlük güneşlik bir hava var. Tam yürüyüş piknik havası, normal temmuz ayında yetişen böğürtlenler burada kış ayında yetişebiliyor. Biz de onların tadına bakıyoruz" diye konuştu.  

Güzel havada koyunlarını otlatan çoban Mehmet Özgün de baharın erken geldiğini belirterek "Ekinlerimiz erkenden çıktı, don olayı da yaşamadık. Hayvanlarımız burada çok güzel bir şekilde yayılıyor. 300 civarında hayvanımız var. Bu mevsimde Türkiye`nin hemen hemen hiçbir yerinde ekine mal salamaz. Bu tabi ki mevsimle ilgili birşey" dedi.

Bahçesindeki badem ağaçları çiçek açan Ahmet Arslan ise badem ağaçlarının yalan söylemeyeceğine dikkat çekerek, "Kışın ortasında yazı yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi bademler çiçek açtı, çağla döktü. Gazipaşa halkı yürüyüş yaparak, gezerek, piknik yaparak bu güzel havanın tadını çıkarıyor" diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: