86 Yaşındaki hırsız, camide suçüstü yakalandı

86 Yaşındaki hırsız, camide suçüstü yakalandı

Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde, Yeni Cami`de peş peşe yaşanan 3 hırsızlık olayının peşine düşen polis, izini sürdüğü 86 yaşındaki Ramazan K. adlı hırsızı bir başkasının cüzdanını çalarken suç üstü yakaladı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına saniye saniy

Antalya`nın Gazipaşa ilçesindeki Yeni Cami`de son günlerde yaşanan hırsızlıklar, polisi harekete geçirdi. Cami abdesthanesinde cüzdanının çalınabileceğine ihtimal vermeyen vatandaşların "Cüzdanım kayboldu" şeklinde yaptığı başvuruların peşine düşen polis, olayın ortak noktasının Yeni Cami abdesthanesi olduğunu tespit etti. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, 80`li yaşlarda bir kişinin abdest alma bahanesiyle ceketini askıya astığını, kolundan çıkardığı saatini ceketin cebine koyarken, kendi ceketini siper ederek yandaki ceketin cebinden cüzdanı alarak kayıplara karıştığını tespit etti. Bunun üzerine caminin en kalabalık olduğu Cuma günün bekleyen polis, abdesthanede şahsı bekledi. Bir süre sonra abdesthaneye gelen şahıs aynı yöntemle bir kişinin daha ceketinden cüzdanını alıp, abdest almadan camiden ayrıldı. Şahsın peşine düşen polis, biraz ileride şahsı göz altına aldı.

Isparta nüfusuna kayıtlı Ramazan K. olduğu tespit edilen şahsın üzerinde çalınan cüzdan ve 300 TL para çıktı. Daha önce de aynı suçtan 4 dosyası bulunan Ramazan K`nın, Isparta`dan hırsızlık için Gazipaşa`ya geldiği, hırsızlık yaptıktan sonra Isparta`ya döndüğü anlaşıldı. Bekar olan Ramazan K, ifadesi alındıktan sonra Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. 86 yaşındaki azılı hırsız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 



Anahtar Kelimeler: