ŞAŞKIN HIRSIZLAR KAMERADA

ŞAŞKIN HIRSIZLAR KAMERADA

Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde, önceden belirledikleri ses sistemi satışı yapan iş yerine girmek için kameraların yönünü değiştirmek isteyen hırsızlar, bilmeden kameranın görüş açısını dükkana göre ayarlayınca, tüm hırsızlık güvenlik kamerasına saniye san

Antalya`nın Gazipaşa ilçesinde hırsızlık yapmak istedikleri işyeri önündeki kameraların görüş açısını bozmak isteyen hırsızlar bilmeden kameranın görüş açısını dükkana çevirince yaptıkları hırsızlık saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre olay Cumartesi gecesi Yeni Mahalle İnönü Caddesi üzerinde bulunan Çağlar Müzik adlı işletmede meydana geldi. Hırsızlık için gözlerine kestirdikleri işyeri önünde, beyaz bir otomobil ile birkaç kez keşif yapan iki hırsızdan biri, bir süre sonra kafasında kapşonlu bir tişört, elinde sopa ile işyerinin karşısındaki kameraların görüş açısını bozmak istedi. Kendi dükkanının güvenliği için ayarlanan kameraya yakalanmamak için kameranın açısını sopayla yukarı kaldıran hırsız, istemeden de olsa soyacağı dükkanı, güvenlik kamerasının açısına aldı. Daha sonra beyaz renk otomobille dükkanın önüne park eden şahıslar, dükkanı daha önceden çaldıkları anahtarla açıp içeri girdi. İçeride yaklaşık 5 dakika kalan şahıslar, dükkandaki en değerli malzemeleri arabaya yükleyerek olay yerinden uzaklaştı. Hırsızları gözleyen başka bir aracın da bu esnada çevrede dolaştığı gözlerden kaçmadı.

Pazar günü öğle saatlerinde işyerine gelen Fazıl Çağlar, gördüğü manzara karşısında şok oldu. İki hafta önce canlı müzik yaptıkları mekandan da cihazları çalınan Çağlar, en değerli cihazlarının dükkanda olmadığını görünce polisi aradı. Komşu dükkanların güvenlik kamerasından inceleme yapan polis ekipleri ise hırsızların eşgalini tespit etti.

Yaklaşık 35 bin lira zararı olduğunu söyleyen Çağlar, "İkinci kere soyuluyoruz. Bunu yapanların bizleri bilen birileri olduğunu düşünüyorum. Yan taraftaki işyerimizden bu dükkanın anahtarını çalarak kapıyı zorlamadan içeri girmişler. Güvenlik güçlerinin en kısa sürede bu kişileri yakalayacağına inanıyorum" dedi. 



Anahtar Kelimeler: