İLK SU MAYISTA AKACAK

İLK SU MAYISTA AKACAK

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Çakmak Gökçeler Barajından bahçelere ilk suyun mayıs sonu, haziran başı gibi akacağını söyledi.

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Devlet Su İşleri Müdürü Hayrullah Coskun`u makamında ziyaret etti. Çakmak Gökçeler Barajı ile İnal ve Göçük göletinin son durumu hakkında bilgiler alan Başkan Çelik, Gazipaşalı üreticilere müjdeyi verdi. Sulama hattı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Çelik, "Çakmak Gökçeler Barajından bahçelerimize ilk su 2018 yılı mayıs sonu, haziran başında verileceğini öğrenmek bizleri heyecanlandırdı. 50 yıllık rüyamızın gerçekleşmesine 2 ay kaldı. İnşallah üreticimiz Çakmak Gökçeler Barajının hayata geçmesiyle derin bir nefes alacak" dedi.

Yapılması için büyük bir gayret gösterdikleri İnal ve Göçük göletleriyle ilgili de bilgi aldıklarını dile getiren Başkan Çelik, göletlerin su ve zemin etütlerinin devam ettiğini belirtti. Çelik, "İnşallah etütler olumlu sonuçlanırsa kot farkından dolayı Çakmak Gökçeler Barajından faydalanamayan Zeytinada, Güney, Göçük ve İnal mahallelerimizin sulama sorununu sona erdireceğiz. Sizlerin her türlü sorununu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlerden tek isteğimiz bizlerden duanızı esirgememeniz. Allah`ım bizleri size mahcup etmesin. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri olan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm milletvekillerimize ve bürokratlara teşekkürlerimi sunuyorum. Durmak yok hizmete devam" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: